Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Το ΙΣΡΑΗΛ ΣΚΟΤΩΣΕ την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ του Al-Jazeera λίγες ημέρες αφότου ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ζήτησε να «ΜΕΤΡΙΑΣΤΕΙ» η ΚΑΛΥΨΗ του καναλιού.

Σήμερα, ο επικεφαλής του γραφείου του Al-Jazeera Wael El-Dahdouh έκανε ρεπορτάζ ζωντανά στη Γάζα όταν μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του. Τώρα, άλλοι δημοσιογράφοι φοβούνται επίσης ότι οι οικογένειές τους θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

Από Mohammed El-Kurd
Global Research, 27 Οκτωβρίου 2023
Mondoweiss 25 Οκτωβρίου 2023


***

Ο Wael El-Dahdouh, επικεφαλής του γραφείου του Al-Jazeera στη Γάζα, έκανε ρεπορτάζ ζωντανά όταν μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχευσε το κτίριο της νότιας Γάζας όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του, σκοτώνοντας τη σύζυγό του, τον γιο, την κόρη και τον εγγονό του.

Η είδηση ήρθε λίγες ώρες αφότου το Axios ανέφερε ότι ο υπουργός Antony Blinken είπε στους Εβραίους ηγέτες των ΗΠΑ ότι ζήτησε από το Κατάρ να «χαμηλώσει την ένταση στην κάλυψη του Al Jazeera» για την ισραηλινή εκστρατεία γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας το δίκτυο ότι είναι «αντι-Ισραήλ».

Η Mondoweiss επικοινώνησε με δημοσιογράφους στη Γάζα, οι οποίοι μοιράστηκαν την αγωνία τους ότι οι οικογένειές τους θα μπορούσαν να πέσουν θύματα τιμωρητικών βομβαρδισμών μόνο και μόνο επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

«Έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι αποτελώ κίνδυνο για τους γύρω μου», εξομολογήθηκε ένας δημοσιογράφος. «Το ένοιωθα αυτό από την αρχή του πολέμου, από τότε που άρχισε να ακούγεται η φωνή μου... Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι γύρω μου, άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με μένα ή τα γραπτά μου ή τη δουλειά μου».

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος παρέμεινε ανώνυμος από φόβο αντιποίνων, δήλωσε:

«Η στόχευση της οικογένειας κάποιου είναι πιο οδυνηρή από τη στόχευση μόνο αυτού του ατόμου». «Ίσως», πρόσθεσε, «αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν σε κάθε δημοσιογράφο: "δεν είστε ο μόνος που θα στοχεύσουμε. Μπορούμε να κάψουμε την καρδιά σας στοχεύοντας την οικογένειά σας και στερώντας σας τη θέληση να ζήσετε μετά».

Νωρίτερα σήμερα, ο Mohammed Farra, ένας άλλος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος, έλαβε την είδηση ότι η γυναίκα και τα παιδιά του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Khan Yunis, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, πολλά μίλια και σημεία ελέγχου μακριά από τη Γάζα.

«Κάθε άτομο του οποίου η φωνή ακούγεται ή κερδίζει διεθνή προβολή αναγκάζεται να πληρώσει το τίμημα», δήλωσε ο δημοσιογράφος στη Γάζα στο Mondoweiss. «Μπορείς να αισθανθείς την έντονη επιτήρηση ο,τιδήποτε βγαίνει από τη Γάζα. Και αν κάποιος πει κάτι, ακόμη και μια φράση ή μια λέξη, που το Ισραήλ δεν θέλει, θα στοχοποιηθεί και θα στοχοποιηθούν οι οικογένειές τους».

Αυτή η μαρτυρία είναι συνεπής με τη στόχευση φοιτητών, ακτιβιστών και καθημερινών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και τα εδάφη του 1948 και τους κατηγορεί για υποκίνηση των αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το ισραηλινό καθεστώς έχει σκοτώσει 20 παλαιστίνιους δημοσιογράφους στη Γάζα και έναν Λιβανέζο δημοσιογράφο στο νότιο Λίβανο.

Ο El-Dahdouh, ένας βετεράνος δημοσιογράφος, καταγράφηκε γονατιστός στο πάτωμα, να χαϊδεύει το ματωμένο πρόσωπο του 15χρονου γιου του, Mahmoud, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει δημοσιογράφος.

«Απαιτούν την εκδίκησή τους σκοτώνοντας τα παιδιά μας», δήλωσε ο Dahdouh, περιτριγυρισμένος μία ομάδα συναδέλφων του.

Άλλα μέλη της οικογένειάς του παραμένουν κάτω από τα ερείπια.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Mondoweiss, με τον δημοσιογράφο από τη Γάζα, θυμήθηκε ένα αγγλόφωνο βίντεο που τα αείμνηστα παιδιά του Dahdouh είχαν μόλις φτιάξει και μοιραστεί στο διαδίκτυο.

«Περιέγραψαν τι συνέβαινε στη Γάζα. Μίλησαν για το πώς ολόκληρες γειτονιές έχουν καταστραφεί και πώς πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια. Ρώτησαν τι έχει να πει σχετικά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και τελείωσαν το βίντεό τους με ένα μήνυμα: «Βοηθήστε μας να μείνουμε ζωντανοί». Και ο κόσμος τους απογοήτευσε».

«Βοήθησέ μας να μείνουμε ζωντανοί!»

Ένα μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά του Wael Dahdouh του Al Jazeera πριν #Israel αποφασίσει να τα φιμώσει. #Gaza pic.twitter.com/n9VKvsCK1j

— Quds News Network (@QudsNen) 25 Οκτωβρίου 2023

Στο Κατάρ, ένας παρουσιαστής του Al Jazeera μέσα σε δάκρυα μετέδιδε την είδηση ότι ολόκληρη η οικογένεια του συναδέλφου του είχε σκοτωθεί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του προσφυγικού καταυλισμού Nuseirat, στην καρδιά της πολιορκημένης Λωρίδας, όπου ο Dahdouh και η οικογένειά του είχαν καταφύγει.

Η οικογένεια εκτοπίστηκε από το βόρειο τμήμα της Γάζας μετά τον βομβαρδισμό της γειτονιάς τους, μαζί με 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από απειλές του ισραηλινού στρατού ότι όσοι παραμένουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα μπορεί να «αντιμετωπίζονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Η παρουσία σας στην κοιλάδα της Γάζας αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου», ανέφεραν τα χιλιάδες φυλλάδια που έπεσαν πάνω από τη Γάζα από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.

Ο ισραηλινός στρατός στέλνει νέα μηνύματα πάνω από την πόλη της Γάζας: «όλοι όσοι δεν έχουν εκκενωθεί από τη βόρεια Γάζα προς το νότο μπορεί να αντιμετωπίζονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης». «Η παρουσία σας στην κοιλάδα της Γάζας αυξάνει τις πιθανότητές σας για θάνατο».

Γενοκτονία. pic.twitter.com/i1D5HAmQiB

— Mohammed El-Kurd (@m7mdkurd) 21 Οκτωβρίου 2023

Έχει αναφερθεί ότι το 43% των κτιρίων στη Λωρίδα έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

«Αυτή είναι η 'ασφαλής' περιοχή για την οποία μίλησε ο στρατός κατοχής», δήλωσε ο El-Dahdouh στα μέσα ενημέρωσης έξω από το Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir el-Balah.

«[Τα παιδιά του Dahdouh] προσπαθούσαν να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν και να εκθέσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό με τρομάζει. Αυτή τη στιγμή η φωνή μου φτάνει στους ανθρώπους και λαμβάνω έναν τεράστιο αριθμό απαντήσεων από Ισραηλινούς σε αναρτήσεις στο Twitter. Μου επιτίθενται προσωπικά και λένε ότι δεν έχουν καν αρχίσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος στη Γάζα στο Mondoweiss.

Το Al-Jazeera Media Network καταδίκασε «την αδιάκριτη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια της συζύγου, του γιου και της κόρης του [Dahdouh], ενώ η υπόλοιπη οικογένειά του είναι θαμμένη κάτω από τα ερείπια».

Στο τέλος της συνομιλίας, ο ανώνυμος δημοσιογράφος είπε στον Mondoweiss:

«Αν το τίμημα της τήρησης του επαγγελματικού σας καθήκοντος ή του δημοσιογραφικού καθήκοντος στη Γάζα σημαίνει να χάσετε ολόκληρη την οικογένειά σας, τότε αισθάνομαι ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι θα εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για χάρη της ασφάλειας της οικογένειάς τους».

«Αρχίζω να σκέφτομαι ότι ίσως πραγματικά αποτελώ κίνδυνο για τη ζωή τους, αλλά και για τη ζωή μου, αλλά όπως σας είπα, όταν χάνετε τη ζωή σας, δεν το αισθάνεστε. Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω».

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Mohammed El-Kurd είναι συγγραφέας και ποιητής από την κατεχόμενη Παλαιστίνη της Ιερουσαλήμ. Είναι ο Πολιτιστικός Συντάκτης στο Mondoweiss.

Κεντρική εικόνα: Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ AL JAZEERA WAEL EL-DAHDOUH ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ NUSEIRAT, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: OMAR ASHTAWY/APA IMAGES)

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Mondoweiss
Πνευματικά δικαιώματα © Mohammed El-Kurd, Mondoweiss, 2023

ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/israel-kills-al-jazeera-correspondent-family-days-after-blinken-demands-channel-coverage-toned-down/5838015


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Σχεδόν αδύνατο»: απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ λέει ότι το Ισραήλ είναι απίθανο να επιτύχει τον δεδηλωμένο στόχο στη Γάζα

Ο στρατηγός Robert Abrams δήλωσε ότι είναι απίθανο το Ισραήλ να είναι σε θέση να επιτύχει τον υποτιθέμενο στόχο του για την εξάλειψη της Χαμάς, προστατεύοντας παράλληλα τους Παλαιστίνιους πολίτες.

«Νομίζω ότι θα είναι αυτό που θα θεωρούσα σχεδόν αδύνατο, να καταστρέψουμε τη Χαμάς, να εξαλείψουμε την ικανότητά της να κάνει κακό στο Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό, προστατεύοντας ταυτόχρονα αυτό που ορισμένοι άνθρωποι έχουν υπολογίσει ότι είναι ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον κίνδυνο», δήλωσε ο Abrams σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση.

https://sputnikglobe.com/20231029/nearly-impossible-retired-us-general-says-israel-unlikely-to-achieve-stated-aim-in-gaza-1114584818.html



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παλαιστινιακή επιστολή: Το Ισραήλ επιβάλλει συσκότιση στη Γάζα για να κρύψει μια σφαγή

https://magnetrack.klangoo.com/v1.1/track.ashx?e=AP_RA_CLK&p=5838015&d=5835795&c=c787d455-1fd6-444b-abe0-3f9cf6dff8ef&u=6953fb8e-7dd6-44f2-ac87-2bb236f44947&l=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fisrael-kills-al-jazeera-correspondent-family-days-after-blinken-demands-channel-coverage-toned-down%2F5838015&redir=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fpalestine-letter-israel-imposing-blackout-gaza-hide-massacre%2F5835795%3Futm_campaign%3Dmagnet%26utm_source%3Darticle_page%26utm_medium%3Drelated_articles


842 αξιωματούχοι της ΕΕ κατηγορούν την von der Leyen για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Σε ανοιχτή επιστολή, η πρόεδρος της ΕΕ Ursula von der Leyen  κατηγορείται ότι «δίνει το ελεύθερο στα εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας». Επικρίθηκε επίσης ότι δεν είχε εντολή από τα κράτη μέλη να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο.

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/842-eu-beamte-werfen-von-der-leyen-doppelmoral-im-nahost-konflikt-vor-a4461743.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-10-30&src_cmp=nl-morning_2023-10-30&utm_medium=email&est=t8nNEJnkqyGq%2BBIHeFWfDi7Ndf7%2FJiSLLN1R0Ab%2FZxb2AiV1fg769FDO5yk%3D&utm_term=news5&utm_content=5


Ρωσσία, Αεροδρόμιο Riot: Οργισμένος όχλος κυνηγά Ισραηλινούς Εβραίους στο Νταγκεστάν με μουσουλμανική πλειοψηφία

Χάος ξέσπασε στο Νταγκεστάν της Ρωσσίας στις 29 Οκτωβρίου, όταν ένας τεράστιος όχλος εισέβαλε στο αεροδρόμιο. Ένα αεροπλάνο από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ φέρεται να εξόργισε τον όχλο καθώς πήγαιναν σε έξαλλη κατάσταση, κυνηγώντας επιβάτες. Γιατί ξέσπασε τόσο κραυγαλέος αντισημιτισμός στη Ρωσσία;

https://www.youtube.com/watch?v=7ZuOshLUmJ4


Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης μαίνονται στις ΗΠΑ Αυτό το Σαββατοκύριακο

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης ξέσπασαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που άφησαν περισσότερους από 1.400 νεκρούς.

https://townhall.com/tipsheet/saraharnold/2023/10/29/massive-pro-palestine-protests-rage-through-the-us-n2630514


ΗΠΑ: Οι δρόμοι του Σικάγο μετατρέπονται σε πεδίο μάχης για τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης

Άσχημη φιλονικία μεταξύ υποστηρικτών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν εν μέσω διαδηλώσεων στους δρόμους του Σικάγο. Οι διαδηλωτές εθεάθησαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον σε ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο. Υποστηρικτές υπέρ της Παλαιστίνης κατηγόρησαν τους Ισραηλινούς ταραχοποιούς ότι πυροδότησαν τον αγώνα. Μετά από αυτό, οι φιλοπαλαιστίνιοι χτύπησαν τους υποστηρικτές του Ισραήλ στους δρόμους του Σικάγο.

https://www.youtube.com/watch?v=LEy72gt5QXk


IDF στη Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν πάνω από 600 τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς

IDF: Σκοτώνει δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα • Αρχηγός IDF: Ο ισραηλινός στρατός επικεντρώνεται στη διάλυση της Χαμάς

https://www.jpost.com/middle-east/article-770766


Ο ισραηλινός στρατός πλήττει συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ

Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ από τη Συρία το βράδυ της Κυριακής.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία το βράδυ της Κυριακής μετά την εκτόξευση αρκετών ρουκετών από τη Συρία προς το ισραηλινό έδαφος νωρίτερα το βράδυ, σύμφωνα με τη μονάδα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν δύο τοποθεσίες του συριακού στρατού, οδηγώντας σε υλικές ζημιές.

https://www.jpost.com/breaking-news/article-770753


Οι μυστηριώδεις σήραγγες της Γάζας και η απειλή του αστικού πολέμου

Οι μυστηριώδεις σήραγγες της Γάζας, οι οποίες έχουν σκάψει από τις πολιτοφυλακές της Γάζας για σχεδόν 40 χρόνια, είναι συχνά κρυμμένες κάτω από κτίρια, βλάστηση και άλλα εδάφη, θέτοντας μια απειλή αστικού πολέμου.

Οι κίνδυνοι του αστικού πολέμου και τα συστήματα σηράγγων της Χαμάς ανάγκασαν το Ισραήλ να αναβάλει την πολυαναμενόμενη χερσαία επίθεσή του στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το κύρος της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης. Πόσο μεγάλα είναι τα δίκτυα σηράγγων κάτω από τη Γάζα;

https://greatgameindia.com/tunnels-of-gaza/


Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική κρίση – JPMorgan

Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από 10% εν μέσω της σύγκρουσης με τη Χαμάς

Η JPMorgan μείωσε σημαντικά τις οικονομικές προβλέψεις του τέταρτου τριμήνου για το Ισραήλ. Σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μπορεί να συρρικνωθεί κατά 11% από τους προηγούμενους τρεις μήνες εν μέσω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών με την παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα Χαμάς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα προέβλεψε ύφεση 1,5%, αλλά οι αρχικές προβλέψεις κρίθηκαν «υπερβολικά αισιόδοξες», σύμφωνα με αναλυτές.

https://www.rt.com/business/586169-israel-economic-crisis-jpmorgan/


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ερωτάται ευθέως εάν απειλεί άμεσα τον λαό των ΗΠΑ.

https://twitter.com/daniel_c_roth/status/1718393383180214682

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!