Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Τρανσέξουαλ στροφή στο Βατικανό – η καραμέλα των μέσων ενημέρωσης.


Πώς μια «μη-είδηση» μετατρέπεται σε πολιτικά κατάλληλη είδηση

«Το Βατικανό εγκρίνει το βάπτισμα των τρανς ατόμων – Η Καθολική Εκκλησία είναι ανοιχτή στους τρανσέξουαλ». Αυτός ο τίτλος μπορεί τώρα να διαβαστεί στην Die Zeit. Πολλές άλλες εργασίες έχουν παρόμοιους τίτλους. «Τρόμος στο Βατικανό: Ο Πάπας προσεγγίζει τους τρανσέξουαλ καθολικούς», ήταν ο τίτλος του «Münchner Merkur». 

Έστειλα το κείμενο της «Zeit» σε έναν φίλο κληρικό, ο οποίος σχολίασε κουνώντας το κεφάλι του ως εξής: «Μπορείτε και ΠΡΕΠΕΙ να βαπτίσετε όποιον το θέλει. Αυτό είναι χριστιανικό καθήκον». Τον ρώτησα γιατί η Zeit έκανε ένα ρεπορτάζ σχετικά με αυτό. Η απάντησή του: «Επειδή η Die Zeit είναι μια αριστερή εφημερίδα agitprop».

Στην πραγματικότητα, η Καθολική Εκκλησία απαιτεί προετοιμασία για το βάπτισμα, σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ανήκει ο φίλος μου. Η πύλη "gut-katholisch" εξηγεί στο θέμα του βαπτίσματος ενηλίκων, για παράδειγμα: "Αρκεί να εγγραφείτε για βάπτισμα, το οποίο συμπληρώνει ο υποψήφιος βάπτισης. Το βάπτισμα, ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν ο πάστορας του βαπτίσματος έχει καταβάλει προσπάθεια να πραγματοποιήσει μια κατάλληλη εξέταση της πίστης ή μιας διδασκαλίας της πίστης - και εάν ο επίσκοπος συμφωνεί με το αίτημα του βαπτίσματος.

Από αυτή την άποψη, η είδηση στην «Die Zeit» είναι προφανώς πράγματι μια «μη-είδηση». Εξάλλου, γιατί η πίστη να έχει κάποια σχέση με το φύλο; Το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μου παρουσιάζουν τον τίτλο ότι η Καθολική Εκκλησία είναι «ανοιχτή στους τρανσέξουαλ» είναι, κατά τη γνώμη μου, απλώς παραπλανητικό για τον αναγνώστη.

Η είδηση πηγαίνει πίσω σε μια απάντηση της θρησκευτικής αρχής του Βατικανού σε έξι ερωτήσεις από έναν επίσκοπο της Βραζιλίας. Το αν αυτός είναι ένας από τους πολλούς, ιδιαίτερα αριστερούς πάστορες από τη Νότια Αμερική παραμένει ασαφές - αλλά είναι προφανές. Σε κάθε περίπτωση, ταιριάζει πολύ με την πορεία του Πάπα, ο οποίος προέρχεται επίσης από τη Νότια Αμερική και είναι επίσης πολύ αριστερός στο θέμα. Ο Φραγκίσκος φαίνεται να ενδιαφέρεται για το θέμα και έχει επανειλημμένα μιλήσει υπέρ του ανοίγματος της Εκκλησίας σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, τρανσέξουαλ και άλλες σεξουαλικές μειονότητες.

Έχει κανείς την εντύπωση ότι το θέμα των «σεξουαλικών μειονοτήτων», το οποίο είναι πλέον πολιτικά ορθό ως «ΛΟΑΤΚΙ+», διατηρείται στην ημερήσια διάταξη από πολλά μέσα ενημέρωσης με κάθε κόστος. Στόχος τους να το αγκυροβολήσουν στη συνείδηση των ανθρώπων μέσω της συνεχούς επανάληψης.

Εκτός από το αυτονόητο γεγονός ότι οι τρανσέξουαλ μπορούν επίσης να βαφτιστούν, το οποίο είναι το επίκεντρο της "Die Zeit", μια άλλη πτυχή είναι επίσης ενδιαφέρουσα στο άρθρο. «Τα τρανς άτομα μπορεί επίσης να γίνουν νονοί και κουμπάροι», συνεχίζει το κείμενο, επικαλούμενο την απάντηση της θρησκευτικής αρχής. Ακολουθεί η ακόλουθη πρόταση: «Τα διεμφυλικά άτομα μπορούν να γίνουν νονοί ή κουμπάροι μόνο εφόσον δεν υπάρχει «κίνδυνος δημόσιου σκανδάλου ή ανασφάλειας μεταξύ των πιστών».

Για τον αφελή αναγνώστη, αυτό ακούγεται σαν να υπάρχει «διάκριση» εδώ – και φαίνεται σχεδόν σαν οι δημοσιογράφοι να το περίμεναν.

Το γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι τρανσέξουαλ ή όχι, οι νονοί και οι κουμπάροι πρέπει πάντα να έχουν ηθικά και θρησκευτικά προσόντα ως νονοί ή κουμπάροι από την άποψη της Εκκλησίας και κανένας από αυτούς – ανεξάρτητα από το φύλο του – δεν πρέπει να κινδυνεύει να προκαλέσει δημόσιο σκάνδαλο ή ανασφάλεια μεταξύ των πιστών.

Έτσι, εδώ μια μη-είδηση μετατρέπεται σε είδηση για χάρη της πολιτικής ατζέντας.

Και όχι μόνο στην «Zeit» και στις μεγάλες εφημερίδες. Η "Schwäbische Post", για παράδειγμα, γράφει: "Στην περίπτωση των άγαμων ομοφυλοφίλων, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο νονός "ζει μια ζωή σύμφωνα με την πίστη". Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να είναι σεξουαλικά εγκρατείς για να γίνουν νονοί. Η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι αμαρτία στην Καθολική Εκκλησία».

Σωστά. Αλλά το γεγονός ότι κάθε μορφή παράνομου σεξ είναι αμαρτία για την Καθολική Εκκλησία, καθώς και πολλά άλλα πράγματα, και ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων, η εφημερίδα αποκρύπτει από τους αναγνώστες της. Όπως και το γεγονός ότι σήμερα πιθανότατα πολύ λίγοι ιερείς θα ρωτούσαν πιθανούς νονούς ή κουμπάρους σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή και είναι πρωτίστως ένας κανονισμός στα χαρτιά μακριά από την πραγματικότητα. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα περιόριζαν άμεσα την όμορφη ιστορία των διακρίσεων.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/transgender-wende-im-vatikan-eine-medien-ente/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Βατικανό με παπες και παπάκια. Συγνώμη αλλά αυτό είναι διεθνές μπουρδελο ούτε καν αίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ 'ΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΣ......

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!