Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Στην πραγματικότητα σας λένε: Αγκαλιάστε την ψηφιακή σας ταυτότητα για να παραμείνετε ενεργό μέλος της κοινωνίας.

 


Μια επιθετική εκστρατεία υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του Μπιλ Γκέητς και των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει να εφαρμόσει γρήγορα μια ουτοπική «ψηφιακή δημόσια υποδομή».

Lily
13 Νοεμβρίου 2023


Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ανησυχητική πρόοδος στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καθιερώσει την ηλεκτρονική ταυτότητα (eID) (https://www.alilybit.com/p/eu-celebrates-its-progress-on-pioneering). Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνιστώσα ενός ευρύτερου πλαισίου ψηφιακής ταυτότητας που επικυρώθηκε πρόσφατα τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Με επικεφαλής τον Επίτροπο της ΕΕ Τιερί Μπρετόν, ο κανονισμός για την ηλεκτρονική ταυτότητα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια «ασφαλή και αξιόπιστη» λύση ψηφιακής ταυτότητας για τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η εξέλιξη συμβαδίζει με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), σε συνεργασία με διάφορους παγκόσμιους εταίρους. Ο ΟΗΕ ξεκινά ένα πρόγραμμα με στόχο την εφαρμογή ψηφιακών δημόσιων υποδομών (DPI) σε 50 χώρες έως το 2028. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την εισαγωγή ψηφιακών ταυτοτήτων, συστημάτων ψηφιακών πληρωμών και βελτιωμένων δυνατοτήτων ανταλλαγής δεδομένων. Ο στόχος είναι να καθιερωθούν αυτές οι ψηφιακές ταυτότητες ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ατόμων σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες έως το 2030.

Η κίνηση προς την Ψηφιακή Δημόσια Υποδομή (DPI), που περιλαμβάνει ψηφιακές ταυτότητες, διαβατήρια εμβολίων και ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC), κερδίζει δυναμική με την υποστήριξη σημαντικών παγκόσμιων οντοτήτων και ατόμων. Αυτή η πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Μπιλ Γκέητς, στοχεύει στην ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στις καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες της αγοράς.

Το DPI θεωρείται ζωτικής σημασίας για την κοινωνική συμμετοχή, παρόμοιο με τον ρόλο που διαδραματίζουν τα διαβατήρια εμβολίων, αλλά με πολύ ευρύτερο αντίκτυπο. Προτείνει ότι εάν το DPI εφαρμοστεί με επιτυχία, θα μπορούσε να δώσει στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες σημαντικό έλεγχο σε πτυχές της ατομικής ζωής, όπως τα ταξείδια, οι καταναλωτικές επιλογές και οι οικονομικές συναλλαγές μέσω προγραμματιζόμενου χρήματος, παρόμοιο με ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Η πρωτοβουλία «50 σε 5» (https://50in5.net/) παρουσιάζεται ως μια εκστρατεία υπεράσπισης με γνώμονα τη χώρα με φιλόδοξο στόχο να βοηθήσει 50 χώρες να αναπτύξουν, να ξεκινήσουν και να επεκτείνουν τις ψηφιακές δημόσιες υποδομές τους (DPI) έως το έτος 2028. Αυτή η εκστρατεία επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην εφαρμογή στοιχείων DPI σε διάφορες χώρες, στοχεύοντας αρχικά σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής και της Ινδίας. Αυτές οι περιοχές θεωρούνται ως τα κύρια πεδία δοκιμών ή «παγκόσμια πεδία δοκιμών» για αυτήν την τεχνολογία. Το ευρύτερο όραμα της εκστρατείας είναι να επεκτείνει την εφαρμογή των ψηφιακών ταυτοτήτων ώστε να συμπεριλάβει όλους τους πολίτες των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών έως το 2030, δημιουργώντας αποτελεσματικά ένα παγκόσμιο πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας.

Αυτή η εκστρατεία είναι μια συλλογική προσπάθεια που περιλαμβάνει αρκετούς μεγάλους παγκόσμιους οργανισμούς και ιδρύματα. Βασικοί παράγοντες περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), τη Συμμαχία Ψηφιακών Δημόσιων Αγαθών και το Co-Develop. Το Co-Develop είναι μια αξιοσημείωτη συνεργασία που ξεκίνησε από διάφορους διαβόητους οργανισμούς (https://www.rockefellerfoundation.org/case-study/co-develop-spearheads-a-global-opportunity-for-dpi-adoption/)το Ίδρυμα Rockefeller, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Nilekani Philanthropies και το Omidyar Network. Αυτά τα ιδρύματα αναφέρονται επίσης στον χάρτη πορείας της Digital Public Goods Alliance, ο οποίος περιγράφει διάφορες δραστηριότητες και στρατηγικές που αποσκοπούν στην προώθηση των ψηφιακών δημόσιων αγαθών. Αυτός ο οδικός χάρτης (https://digitalpublicgoods.net/roadmap/) περιλαμβάνει συνεισφορές και συμμετοχή από άλλους οργανισμούς και κυβερνητικούς φορείς, αντικατοπτρίζοντας έναν ευρύ συνασπισμό υποστήριξης για την εκστρατεία «50 σε 5» και τους στόχους της.

Η στρατηγική της εκστρατείας περιλαμβάνει όχι μόνο τις τεχνικές πτυχές της δημιουργίας ψηφιακών δημόσιων υποδομών, αλλά περιλαμβάνει επίσης την υπεράσπιση και την ανάπτυξη πολιτικής. Εστιάζοντας σε αυτούς τους τομείς, η εκστρατεία «50 σε 5» στοχεύει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που υποστηρίζει την ευρεία υιοθέτηση ψηφιακών ταυτοτήτων και συναφών τεχνολογιών, μεταμορφώνοντας ενδεχομένως τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αλληλεπιδρούν με τις κυβερνήσεις, τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις κοινωνικές δομές γενικότερα.

https://twitter.com/UNDPDigital/status/1717177677692411955?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1717177677692411955%7Ctwgr%5Ea4ab91064c077f93fdbfd6b2dbaed83d0fbd0cab%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fbill-gates-digital-ids-mandatory-participate-society%2F5839440

Οι ψηφιακές δημόσιες υποδομές (DPIs) προωθούνται ως εργαλεία για την επίτευξη διαφόρων κοινωνικών οφελών, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ένταξης, της ευκολίας, της ενισχυμένης υγειονομικής περίθαλψης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ωστόσο, θεωρούνται επίσης ως μέρος ενός ευρύτερου τεχνοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης, που υποστηρίζεται από τρία βασικά στοιχεία: ψηφιακή ταυτότητα, ψηφιακές πληρωμές όπως τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) και εκτεταμένη ανταλλαγή δεδομένων.



ΠΗΓΗ: https://www.alilybit.com/p/they-actually-tell-you-embrace-your?publication_id=754880&post_id=138815237&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Όλο αυτό τό σατανικό σύστημα καί ή τεχνολογία τού διαβόλου θά καταρρεύσουν μέ πάταγο.!
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.!
    Έρχεται ή Αναλαμπή τής Ορθοδοξίας καί ή παράδοση τής Πόλης στούς Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!