Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Βελτιστοποιημένα ν α ν ο σ ω μ α τ ί δ ι α, επιτρέπουν εμβολιασμούς 'mRNA' γιά εισπνοή...


Τα ενδορρινικά εμβόλια και τα νανοσωματίδια κερδίζουν όλο και περισσότερη προσοχή στην έρευνα. Εικόνα: istock
Σύντομα, το «τσίμπημα» θα μπορούσε να αποτελεί παρελθόν: Οι ερευνητές δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι εμβολιασμοί μπορούν να χορηγηθούν ενδορινικά - δηλαδή μέσω του αέρα - συμπεριλαμβανομένων των νανοσωματιδίων mRNA των ενέσεων του κορωνοϊού.

Από την 2 Νοεμβρίου2023

Λόγω της προόδου της νανοτεχνολογίας, πολλοί εμβολιασμοί θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς ενέσεις στο μέλλον. Διάφορες ερευνητικές ομάδες δείχνουν ότι οι ενδορρινικοί εμβολιασμοί, δηλαδή η εισπνοή από τη μύτη, είναι δυνατοί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νανοσωματίδια θα παρέχουν ακόμη ισχυρότερες ανοσολογικές αποκρίσεις από τις ενδομυϊκές ενέσεις.

Από το 2013, οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης για παιδιά είναι δυνατοί μέσω ρινικού σπρέϋ – αν και ως ζωντανοί εμβολιασμοί με σωματίδια ιού – και αυτό δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για άλλες και πιο σύνθετες τεχνολογίες εμβολιασμού χάρη στα νανοσωματίδια. Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών από το διάσημο Πανεπιστήμιο Yale δημοσίευσε ότι χορήγησαν με επιτυχία το φάρμακο mRNA COVID-19 μέσω του ρινικού βλεννογόνου σε ποντίκια.

Ακολουθώντας την πορεία του παθογόνου

"Με τη χορήγηση του εμβολίου με τον ίδιο τρόπο [όπως το παθογόνο], προσπαθούμε να προκαλέσουμε τις ειδικές ιδιότητες της ανοσίας του βλεννογόνου που προκαλούν προστατευτική ανοσοαπόκριση", εξηγεί ο συγγραφέας αλληλογραφίας Δρ Mark Salzman σε προηγούμενη δημοσίευση για το ίδιο θέμα.

Οι βλεννώδεις μεμβράνες προστατεύουν όλα τα σημαντικά μέρη του σώματος που έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο, όπως το στόμα, τη μύτη, τους πνεύμονες ή τα έντερα. Για παράδειγμα, οι βλεννογόνες μεμβράνες της μύτης και των πνευμόνων είναι φυσικά συστήματα φραγμού που αντιπροσωπεύουν το πρώτο εμπόδιο για τα εισπνεόμενα παθογόνα πριν μπορέσουν να εισέλθουν στο σώμα. Ως εκ τούτου, οι βλεννογόνες μεμβράνες περιέχουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ερευνητές θέλουν να το επιτύχουν αυτό με τα παρουσιαζόμενα ενδορινικά φάρμακα mRNA κατά του SARS-CoV-2.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι λογικό να εφαρμόζονται δραστικά συστατικά μέσω των ρινικών βλεννογόνων, καθώς μοιάζει περισσότερο με τη φυσική οδό μόλυνσης των ιών στις αναπνευστικές παθήσεις παρά με μια ένεση στον μυϊκό ιστό.

mRNA corona φάρμακα απευθείας στους πνεύμονες

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, οι συγγραφείς περιγράφουν «βελτιστοποιημένα νανοσωματίδια κατασκευασμένα από πολυ(αμίνη-συνεστέρα)» που ήταν σε θέση να μεταφέρουν με επιτυχία mRNA μέσω του ρινικού βλεννογόνου στους πνεύμονες. Οι ερευνητές αναφέρθηκαν στα σωματίδια ως πολυπλέκτες. Το mRNA που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές το απομόνωσαν απευθείας από τις ενέσεις COVID-19 της Pfizer.

«Εφαρμόσαμε αυτή την τεχνολογία για να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο βλεννογόνου κατά του SARS-CoV-2 και διαπιστώσαμε ότι ο ενδορρινικός εμβολιασμός με πολυπλέκτες mRNA που κωδικοποιούν πρωτεΐνες ακίδας προκάλεσε ισχυρή κυτταρική και χυμική προσαρμοστική ανοσία και προστάτευσε τα επιρρεπή σε λοιμώξεις ποντίκια από θανατηφόρα ιογενή λοίμωξη», ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη.

Οι επιστήμονες περιγράφουν επίσης υψηλό βαθμό πνευμονικής διαπερατότητας των δραστικών ουσιών, ειδικά "σε επιθηλιακά κύτταρα και κύτταρα που παρουσιάζουν αντιγόνο". Εγκεκριμένα ρινικά εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 είναι ήδη διαθέσιμα στην Κίνα και την Ινδία από το 2022. Ωστόσο, αυτά δεν περιέχουν τεχνητά παραγόμενα νανοσωματίδια ως συστήματα χορήγησης φαρμάκων, αλλά τροποποιημένους αδενοϊούς.

Διαφορετικά νανοσωματίδια για διαφορετικά δραστικά συστατικά

Ωστόσο, ενώ οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale έφτιαξαν πολυμερή νανοσωματίδια χρησιμοποιώντας mRNA για την εργασία τους, αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές παραλλαγές. Μια φινλανδική ερευνητική ομάδα παρουσίασε ένα δραστικό συστατικό COVID-2021 για εισπνοή το 19. Αυτό βασίστηκε σε νανοσωματίδια οξειδίου του γραφενίου λειτουργικά με το πολυμερές πολυαιθυλενιμιμίνη. Epoch Times ανέφερε.

Η γρίπη και ο COVID-19 δεν είναι επίσης οι μόνες λοιμώξεις για τις οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν εμβόλια ή δραστικά συστατικά μέσω της μύτης στο μέλλον. Τον Σεπτέμβριο του 2023, μια αυστραλιανή ερευνητική ομάδα δημοσίευσε στο περιοδικό "Nature Communications" ότι ήταν επίσης δυνατός ο εμβολιασμός έναντι σοβαρών κύκλων στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων Α μέσω του ρινικού βλεννογόνου. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησαν τροποποιημένα λιποσώματα ως συστήματα χορήγησης νανοφαρμάκων για πρωτεΐνες που υποτίθεται ότι προκαλούν ανοσοαπόκριση.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από στρεπτόκοκκο Α, όπως ο λαιμός, η αμυγδαλίτιδα και οι λοιμώξεις του μέσου ωτός.

Ενώ η δημοσίευση του Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να βασίζεται σε μελέτες σε ζώα, τα ρινικά εμβόλια κατά του στρεπτόκοκκου Α δοκιμάζονται ήδη σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το προφίλ ασφάλειας των νανοσωματιδίων «δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό»

Ενώ όλο και περισσότερες ερευνητικές ομάδες δείχνουν ότι τα εμβόλια εισπνοής είναι δυνατά και προκαλούν ανοσολογικές αντιδράσεις, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα σωματίδια νανοκλίμακας που εισέρχονται στους πνεύμονες μέσω της μύτης δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί παρόμοια στάση στον ιστότοπό της για τη δημόσια υγεία. Κατά συνέπεια, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τα νανοσωματίδια και τα πιθανά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Προηγούμενες μελέτες σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία μπορεί να είναι μικροσωματίδια μέχρι τη νανοκλίμακα, δείχνουν ότι τα κατασκευασμένα νανοσωματίδια θα μπορούσαν να επηρεάσουν το καρδιαγγειακό σύστημα, την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, αν και οι ακριβείς μηχανισμοί δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν αυτό συμβαίνει και με νανοσωματίδια κατασκευασμένα από πολυμερή ή λιπίδια που παράγονται ειδικά στο εργαστήριο. Η ιστοσελίδα συνεχίζει: «Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς ενδείξεις ότι αυτός ο κίνδυνος προέρχεται από κατασκευασμένα νανοσωματίδια. Χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση αυτής της δυνατότητας».

Οι τρέχουσες μελέτες από το 2023, ωστόσο, δείχνουν πιθανή βλάβη που προκαλείται από νανοσωματίδια στους πνεύμονες. Σύμφωνα με τα τρέχοντα ευρήματα, η πρόκληση φλεγμονής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό και το ακριβές μέγεθος των νανοσωματιδίων.




ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/wissen/mrna-impfungen-zum-einatmen-durch-nanopartikel-a4460078.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-02&src_cmp=nl-morning_2023-11-02&utm_medium=email&est=wdFSmencmn8ENKZ5edG0Etdn1dsHejA47kh8wCYymPYdxhR043QIggbiK9k%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κρυμμένα συστατικά σε εμβόλια mRNA – οι κίνδυνοι αλληλουχιών SV40
Η μόλυνση του DNA εγείρει νέες αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων mRNA της Pfizer. Ενώ έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι η Pfizer δεν έχει αποκαλύψει όλα τα συστατικά του προϊόντος της, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/verschwiegene-bestandteile-in-mrna-impfstoffen-die-risiken-der-sv40-sequenzen-a4467748.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-07&src_cmp=nl-morning_2023-11-07&utm_medium=email&est=hJZo8rk95kaQvZGsvdaufU4%2F%2B1nYvbTXPN7cocUkOgBzlz8482A18qiV9rc%3D&utm_term=newstop&utm_content=1



Το CDC επεκτείνει το πρόγραμμα επιτήρησης μολυσματικών ασθενειών πέρα από τον COVID σε 4 μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ
Το πρόγραμμα γονιδιωματικής επιτήρησης του CDC θα δοκιμάσει εθελοντές για περισσότερα από 30 γνωστά παθογόνα, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του RSV και άλλων αναπνευστικών ιών.
https://www.theepochtimes.com/health/cdc-expands-infectious-disease-surveillance-program-beyond-covid-at-4-major-us-airports-5523980?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-11-06&src_cmp=gv-2023-11-06&utm_medium=email&est=GHUGkxAt%2F9YXzr2u%2BqQ3QLEgpnDYtbu%2FlY2lB%2BGyvRZ9jE5MufJfc0Cpfw8%3D



Σύμβαση της ΕΕ με την Pfizer: «Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επί του παρόντος άγνωστες»
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/eu-vertrag-mit-pfizer-langfristige-wirkungen-und-wirksamkeit-des-impfstoffs-derzeit-nicht-bekannt-a4461342.html



Νανοσωματίδια λιπιδίων και το δίλημμα ασφάλειας των εμβολίων COVID-19
https://www.epochtimes.de/gesundheit/lipid-nanopartikel-und-das-sicherheitsdilemma-der-covid-19-impfstoffe-a4294256.html



Ιαπωνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Νανοσωματίδια από εμβολιασμό mRNA ανιχνεύθηκαν σε (σχεδόν) όλα τα όργανα
https://www.epochtimes.de/gesundheit/japan-arzneimittelbehoerde-gibt-versuchsdaten-frei-mrna-nanopartikel-in-fast-allen-organen-a3527789.html



Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μέσω της μύτης είναι δυνατός μέσω νανοσωματιδίων
https://www.epochtimes.de/gesundheit/grippeimpfung-ueber-nase-durch-nanopartikel-moeglich-a3508958.html



Είναι το εμβόλιο «μεταδοτικό»;
https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/ist-die-impfung-ansteckend-a4383394.html



Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και η Pfizer προειδοποιούν για αυτο-εξάπλωση εμβολίων
https://www.epochtimes.de/gesundheit/johns-hopkins-universitaet-und-pfizer-warnen-vor-sich-selbst-ausbreitenden-impfstoffen-a3507722.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!