Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Στο εδώλιο η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav επειδή συνέκρινε τον κορωνοϊό με τη ναζιστική εποχή

Πηγή: Από το κανάλι στο Substack "Never again is now global"


Αυτό αναφέρεται από τον blogger Uwe Alschner. Η εισαγγελία της Νυρεμβέργης έκλεισε «προσωρινά» τις έρευνες εναντίον της 86χρονης. Ωστόσο, η Sharav «συνεχίζει να παρενοχλείται και να εκφοβίζεται από τους Βαυαρούς εισαγγελείς».

Όπως γράφει  ο σύμβουλος διαχείρισης, εκπαιδευτής και  blogger Uwe Alschner στο κανάλι Substack του "Never Again Is Now Global" η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav μπορεί πρακτικά να θεωρηθεί ως «καταζητούμενη».

Το "Never Again Is Now Global" είναι ένα ντοκυμανταίρ της Sharav στο οποίο «επιζώντες του Ολοκαυτώματος, παιδιά και εγγόνια επιζώντων εκφράζουν την ανησυχία τους για τα απειλητικά τρέχοντα γεγονότα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης Children's Health Defense που ίδρυσε, της Συμμαχίας για την Προστασία της Ανθρώπινης Έρευνας (AHRP).

Η εισαγγελία της Νυρεμβέργης διέκοψε «προσωρινά» τις έρευνες εναντίον του 86χρονου, δήλωσε ο Alschner. Αλλά «συνεχίζει να παρενοχλείται και να εκφοβίζεται από τους Βαυαρούς εισαγγελείς».

Ο λόγος: Η Sharav καταζητείτο για «προσδιορισμό του πού βρίσκεται» επειδή ήθελαν να την ανακρίνουν. Με αυτόν τον τρόπο, «γίνονται κατηγορούμενοι», όπως παραπονιέται ο Alschner. «Έτσι, η νομική φάρσα συνεχίζεται». Όμως, τι έχει συμβεί εδώ;

Στις 20 Αυγούστου 2022, στο μνημόσυνο, των «75 χρόνων Κώδικα της Νυρεμβέργης – Ποτέ ξανά καταναγκαστική ιατρική» η Vera Sharav είπε, μεταξύ άλλων:

Από την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού, η ιστορία και οι περισσότερες ανθρωπιστικές επιστήμες – συμπεριλαμβανομένης της φιλοσοφίας, της θρησκείας και της ηθικής – έχουν επισκιαστεί από την έμφαση στην ωφελιμιστική επιστήμη και τεχνολογία. Ως αποτέλεσμα, λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν δυσοίωνες ομοιότητες μεταξύ της τρέχουσας κυβερνητικής πολιτικής και εκείνης υπό το ναζιστικό καθεστώς.

Στη συνέχεια, το 1933, όπως και τώρα, το 2020, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναστέλλοντας τη συνταγματικά προστατευόμενη προσωπική ελευθερία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τα πολιτικά δικαιώματα. Εξέδωσε μια σειρά κατασταλτικών διαταγμάτων. Το 1933, οι Εβραίοι ήταν ο κύριος στόχος διακρίσεων. Το 2020/21, είναι οι άνθρωποι που αρνούνται να λάβουν ένεση πειραματικών εμβολίων.

Τότε, όπως και τώρα, οι κυβερνητικές υπαγορεύσεις σχεδιάστηκαν για να δολοφονήσουν τμήματα του πληθυσμού. Το 2020, κυβερνητικά διατάγματα απαγόρευσαν στα νοσοκομεία να περιθάλπουν ηλικιωμένους από γηροκομεία. Το αποτέλεσμα ήταν μαζικές δολοφονίες».

Αμέσως μετά, η Sharav καταγγέλθηκε στην αστυνομία από τον Jim G. Tobias για δήθεν «ευτελισμό του Ολοκαυτώματος», όπως ανέφερε η Nürnberger Nachrichten. Πρόκειται για μια εφημερίδα που, όπως σημειώνει ο Alschner, «δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει τα ίδια γραφεία που κατείχε κάποτε ο Julius Streicher(*) στο διαβόητο Gauhaus», από όπου δημοσίευσε την αντισημιτική εφημερίδα μίσους «Der Stürmer».

Ως αποτέλεσμα της καταγγελίας, η εισαγγελία της Νυρεμβέργης έλαβε εντολή να εξετάσει την ουσία μιας ποινικής καταγγελίας για «υποκίνηση μίσους». «Έχουμε κλείσει την έρευνα προς το παρόν», ανέφερε ο Alschner επικαλούμενος εκπρόσωπο της εισαγγελίας. «Η κυρία Sharav έχει τεθεί για έρευνα από την αστυνομία. Δεν πρόκειται για ένταλμα σύλληψης. Θέλουμε να της πάρουμε μία κατάθεση».

Εν τω μεταξύ, μια εξέταση των «πολύ λεπτομερών λόγων» που είχε δώσει η Sharav για να κάνει τον παραλληλισμό μεταξύ της ναζιστικής και της «περιόδου του κορωνοϊού» λείπει εγκληματικά, όπως σημειώνει ο Alschner.

Επιπλέον, ο οργανισμός που ίδρυσε και ηγείται ο Tobias, το Ινστιτούτο Ναζιστικής Έρευνας και Εβραϊκής Ιστορίας του 20ού αιώνα της Νυρεμβέργης, ή εν συντομία Nurinst, χρηματοδοτείται από την πόλη της Νυρεμβέργης από το 2020, αφού ήταν στα πρόθυρα του κλεισίματος το 2019. Αυτό «εγείρει το ζήτημα της πιθανής πολιτικής επιρροής προκειμένου να δυσφημιστεί μία εξέχουσα και ενοχλητική επικριτική φωνή», λέει ο Alschner. Και περαιτέρω:

«Ως εκ τούτου, πρέπει να διερευνηθεί εάν οι πολιτικοί της πόλης στη Νυρεμβέργη παρενέβησαν για να πείσουν τον διευθυντή ενός ιδρύματος που προφανώς εξαρτάται από το δημόσιο χρήμα να υποβάλει μήνυση».

Είναι αξιοσημείωτο, εν τω μεταξύ, ότι κάποια σαν τη Sharav, η οποία έχασε τον πατέρα της στα ναζιστικά στρατόπεδα, δέχεται νομική πίεση στη Γερμανία, ενώ ο πολιτικός μηχανισμός δεν φαίνεται να ενοχλείται από κάποιον όπως ο Gilad Erdan, πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η αντιπροσωπεία του Erdan δεν φορούσε μόνο κίτρινα αστέρια του Δαβίδ, τα οποία οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να καρφιτσώσουν δημοσίως κατ' εντολή των Ναζί. Ο Erdan έκανε επίσης «παραλληλισμούς μεταξύ των σφαγών της Χαμάς και της δολοφονίας εκατομμυρίων Εβραίων», όπως έγραψε το συντακτικό δίκτυο Germany.




ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/holocaust-uberlebende-vera-sharav-wanted-wegen-vergleich-von-corona-mit-nazi



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




(*) Julius Streicher: σημαντικό στέλεχος των Ναζί και εκδότης μίας εκ των μεγαλυτέρων προπαγανδιστικών εφημερίδων του Γ΄ Ράϊχ, της "Der Stürmer."
https://www.tracesofevil.com/search/label/Gauhaus

3 σχόλια:

  1. μιά μικρή προμοίωση έκανε, όχι σύγκριση...Αφού είναι καί επιζήσασα.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι γιά πολύ πάντως..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΑΦΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!