Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Η Μόσχα κατηγορεί την εταιρεία Burisma που συνδέεται με τον Χάντερ Μπάιντεν ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές επιθέσεις - Καταδικαστικά στοιχεία συνδέουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τις προσφατες εκστρατείες τρομοκρατίας και δολοφονίας στην Ρωσσία



Η Ρωσσία λέει ότι έχει αποκαλύψει περισσότερα καταδικαστικά στοιχεία που συνδέουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τις πρόσφατες εκστρατείες τρομοκρατίας και δολοφονίας στη Ρωσσία, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus στις 22 Μαρτίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 140 Ρώσους νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και τραυματίες.

Η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, η οποία είναι το κορυφαίο ερευνητικό όργανο της χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Δύσης που πιστεύεται ότι «χρηματοδοτούν την τρομοκρατία».

Η επίσημη δήλωση ισχυρίζεται ότι μια συνεχιζόμενη έρευνα έχει «αποδείξει» ότι χρήματα από εμπορικούς οργανισμούς που συνδέονται με το ΝΑΤΟ χρησιμοποιήθηκαν για να «εξαλείψουν εξέχοντα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα» εντός και εκτός Ρωσσίας, καθώς και για να «προκαλέσουν οικονομική ζημιά» εναντίον της χώρας. Τον τελευταίο καιρό υπήρξε επίσης μια έξαρση καταστροφικών διασυνοριακών επιθέσεων σε διυλιστήρια, λιμάνια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.



Ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται εδώ και καιρό υπό έλεγχο με επίκεντρο την υποτιθέμενη διαφθορά που αφορά τον ίδιο και τον γιο του, Χάντερ Μπάιντεν. μέσω AP


Ένα άλλο σημαντικό γεγονός και έρευνα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Κρεμλίνου είναι η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα στις 20 Αυγούστου 2022 έξω από τη Μόσχα, σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που οι αρχές πιστεύουν ότι πιθανότατα προοριζόταν να σκοτώσει τον πατέρα της, Αλεξάντερ Ντούγκιν, εξέχοντα φιλόσοφο και αυθεντία που θεωρείται στενός σύμμαχος του προέδρου Πούτιν. Υπάρχει επίσης η δολοφονία του διάσημου στρατιωτικού μπλόγκερ υπέρ του Κρεμλίνου Vladlen Tatarsky, που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε καφέ τον Απρίλιο του 2023 στην Αγία Πετρούπολη.


Ενώ δεν είναι κάτι καινούργιο ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα εγείρουν υποψίες ότι τέτοιες στοχευμένες επιθέσεις είχαν συγκεκαλυμμένη υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αυτό που είναι νέο - και λίγο περίεργο - είναι ότι το όνομα Burisma Holdings εμφανίζεται στη νέα δήλωση της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής.

Αυτό το όνομα είναι φυσικά πολύ γνωστό και διαβόητο στη Δύση, όπως αναφέρουν το AFP και οι Moscow Times την Τρίτη:


Το ανώτατο όργανο επιβολής του νόμου κατονόμασε την ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Burisma Holdings ως έναν από τους εμπλεκόμενους οργανισμούς. Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, υπηρέτησε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Burisma μεταξύ 2014 και 2019.

Ο ρόλος του πυροδότησε κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων εναντίον της οικογένειας Μπάιντεν για φερόμενη διαφθορά και κορυφώθηκε με μια συνεχιζόμενη έρευνα μομφής στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ. Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και ένας πρώην πληροφοριοδότης του FBI συνελήφθη τον Φεβρουάριο ως ύποπτος για κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον της οικογένειας του προέδρου.

Το ρωσικό ερευνητικό σώμα περιέγραψε ότι εξακολουθεί να εξετάζει «πηγές και κινήσεις αρκετών εκατομμυρίων δολλαρίων ΗΠΑ και τη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων από κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημόσιους εμπορικούς οργανισμούς δυτικών χωρών».

Ανέφερε επίσης ότι επιδιώκει να εκθέσει «τους δεσμούς των άμεσων δραστών τρομοκρατικών ενεργειών με τους ξένους επιμελητές, οργανώσεις και χορηγούς τους» - ωστόσο χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες ή συγκεκριμένες τρομοκρατικές επιθέσεις ή δολοφονίες (εκτός από την αναγνώριση της Burisma).

Ακριβώς όπως και με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, η Burisma έχει εμφανιστεί σε περίοπτη θέση στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Παρακάτω είναι το ακριβές τμήμα από την επίσημη δήλωση της Τρίτης που ονομάζει Burisma (σύμφωνα με την αυτόματη μετάφραση):


Διαπιστώθηκε ότι τα κεφάλαια που ελήφθησαν μέσω εμπορικών οργανώσεων, ιδίως της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και πέρα από τα σύνορά της, προκειμένου να εξαλειφθούν εξέχοντα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα και να προκληθεί οικονομική ζημία. – Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή

Αυτό σηματοδοτεί μια πρώτη κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσσίας-Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια. Πρόσφατα, η Ουκρανία έχει εντείνει τη διασυνοριακή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στο ρωσικό έδαφος. 

Η Μόσχα έχει παραπονεθεί ότι αυτές οι επιθέσεις είναι εξελιγμένες και αρκετά μεγάλης εμβέλειας (με επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας να σπέρνουν ιδιαίτερα τον όλεθρο στις ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις) που πρέπει να έχουν τη βοήθεια της CIA ή των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης ήταν γεμάτα την Τρίτη μετά την επανεμφάνιση ενός γνωστού ονόματος, αυτή τη φορά για υποτιθέμενους δεσμούς με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.




Φαίνεται ότι το Κρεμλίνο τώρα δεν δείχνει μόνο με το δάχτυλο τις δυτικές κυβερνήσεις, αλλά και τις εμπορικές οντότητες εντός της Ουκρανίας που έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό δυτικούς επιχειρηματικούς δεσμούς.

Φαίνεται ότι η θεωρία είναι ότι εταιρείες όπως η Burisma συνεχίζουν να παίζουν ρόλο «μεσάζοντα» όσον αφορά τη «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτές τις επιθέσεις. Ωστόσο, όπως έχουμε πρόσφατα περιγράψει λεπτομερώς, όλο και περισσότερα ρεπορτάζ των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ προσφέρουν τελευταία εκπληκτική σαφήνεια σχετικά με το ρόλο της CIA στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία με την πραγματοποίηση διασυνοριακών επιθέσεων υψηλού κινδύνου στο ρωσικό έδαφος τελευταία.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ρωσσία ξεκινά έρευνα για τρομοκρατία σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
Η Μόσχα ακολουθεί τα ίχνη από την επίθεση στο δημαρχείο Crocus τον περασμένο μήνα
Οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι αρχές επιβολής του νόμου εξετάζουν ορισμένους δυτικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως η σφαγή στο δημαρχείο του Crocus και ο βομβαρδισμός των αγωγών Nord Stream, ανακοίνωσε την Τρίτη η ρωσική ερευνητική επιτροπή. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραπομπή αρκετών Ρώσων νομοθετών, οι οποίοι κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι οργάνωσαν την επίθεση της 22ας Μαρτίου στο συναυλιακό χώρο της Μόσχας.


Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στη Δύση ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τη στρατηγική τους σχέση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ταξίδεψε στην Κίνα και την προειδοποίησε να μην συνεργαστεί με τη Ρωσσία.
Η συνάντηση μεταξύ Λαβρόφ και Σι, ιδιαίτερα αμέσως μετά την επίσκεψη της Γέλεν, είναι ένα «μήνυμα» προς τη Δύση ότι η Κίνα «θα έχει την πλάτη της Ρωσίας» εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακωθεί από τη Δύση, δήλωσε ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Ντιμίτρι Λάσκαρους στην εκπομπή The Critical Hour του Sputnik την Τετάρτη.


Σοβαρές πλημμύρες έπληξαν τα Ουράλια Όρη και τη Σιβηρία της Ρωσσίας, μαζί με τμήματα του γειτονικού Καζακστάν από τις 3 Απριλίου 2024, που προκλήθηκαν από την ταχεία τήξη του χιονιού και τις έντονες βροχοπτώσεις. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά το σπάσιμο δύο φραγμάτων κοντά στην πόλη Orsk στις 5 Απριλίου, οδηγώντας σε επίπεδα ρεκόρ πλημμυρών μέχρι τις 7 Απριλίου. Η κρίση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις θανάτους στη Ρωσία και πλημμύρισαν περισσότερα από 10 500 σπίτια. Στο Καζακστάν, έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι και σχεδόν 75 000 εκτοπισμοί.

Η νοτιοδυτική Ρωσσία, ιδιαίτερα η περιοχή Orenburg, και το βορειοδυτικό Καζακστάν έχουν βιώσει σοβαρές πλημμύρες και αστραπιαίες πλημμύρες από τις 3 Απριλίου.


Το Κίεβο έχει λάβει τουφέκια και εκτοξευτές χειροβομβίδων που αρχικά κατευθύνονταν προς την Υεμένη
Η Ουάσινγκτον αναχαίτισε και μετέφερε στο Κίεβο χιλιάδες τουφέκια και πολυβόλα καλάσνικοφ, με πάνω από μισό εκατομμύριο φυσίγγια, καθώς και εκτοξευτές χειροβομβίδων και τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, ανακοίνωσε την Τρίτη η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.
Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου και περιελάμβανε «αρκετό υλικό» για να εξοπλίσει μία ουκρανική ταξιαρχία με φορητά όπλα, ανέφερε η CENTCOM σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!