Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΙΔΙΑ! ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ...Θ Λ Ι Ψ Ε Ω Σ! (Συνέλληνες, ΔΕΝ Ξ Ε Χ Ν Α Μ Ε ! )


ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ & ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΔΗ 42 ΕΤΩΝ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ... Για άλλη μια χρονιά οι συγγενείς των αγνοουμένων στόλισαν ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Αυτό που αντί για πολύχρωμες μπάλες, έχει για στολίδια κίτρινες κορδέλες και τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, που αγνοούνται από το 1974. 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγνοουμενοι 1974 φωτογραφιες


Η τελετή στολισμού Χριστουγεννιάτικου δένδρου για τους αγνοούμενους έγινε στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας, και όπως διαβεβαίωσαν, στο Χριστουγενιάτικο τραπέζι θα είναι και φέτος το πιάτο και η άδεια καρέκλα του δικού τους ανθρώπου με την ΕΛΠΙΔΑ, ότι κάποτε θα επιστρέψει...

Αποτέλεσμα εικόνας για αγνοουμενοι 1974 φωτογραφιες

«Παρευρισκόμαστε σε μια εκδήλωση που συγκινεί τον καθένα μας. Από την μια είναι το γιορτινό πνεύμα που στέλνει μηνύματα αδελφοσύνης, συνεργασίας και προσδοκίας για τερματισμό των παθών μας ως χώρας, που συνεχίζει να δοκιμάζεται ακόμα από την ξένη κατοχή και τον εποικισμό, και από την άλλη στολίζουμε αυτό το δένδρο που συμβολίζει πολλά. 

Πρώτα, ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους αγνοούμενους μας και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, μαζί, το χρέος και την οφειλή που αισθανόμαστε να  Α Γ Ω Ν Ι Σ Θ Ο Υ Μ Ε   μέχρι να διακριβωθεί και η τύχη του τελευταίου ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγνοουμενοι 1974 φωτογραφιες

Δεν ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας και την παρελκυστική της τακτική, και δεν ξεχνάμε το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών, πολλοί εκ των οποίων φεύγουν από τη ζωή με ανεκπλήρωτο το τάμα τους να μάθουν επιτέλους κάτι για την τύχη των δικών τους», δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς, το σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την διαβεβαίωση του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων μας.

Σχετική εικόνα

«Το στόλισμα του δένδρου με τις φωτογραφίες αγνοουμένων συμβολίζει πολλά: τις ευθύνες της Τουρκίας, την υποκρισία πολλών μεγάλων της γης, το συνεχιζόμενο δράμα των οικογενειών τους και το ανεκπλήρωτο δικό μας χρέος. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες όλων των ηρώων και μαρτύρων μας. 

Σχετική εικόνα

Εύχομαι αυτή η Ημέρα να μην αργήσει, και τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία, με αδικαίωτες και τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πραγματικά δίκαιης και λειτουργικής λύσης του εθνικού μας θέματος. Καλά Χριστούγεννα σε όλους με αγάπη, υγεία και ευτυχία», κατέληξε.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγνοουμενοι 1974 φωτογραφιες



Αποτέλεσμα εικόνας για αγνοουμενοι 1974 φωτογραφιες



Σχετική εικόνα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!