Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

«Τα 13 περιστέρια» - Μία ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία των Ελληνικών ΜΥΣΤΙΚΩΝ υπηρεσιών ΜΕΣΑ στην Τουρκία! (Που ΔΕΝ μας επέτρεψαν οι ΜΕΓΑΛΟΙ να κάνουμε...)
Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν το είχαν παρουσιάσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας, πριν περίπου 15 χρόνια. Χωρίς όμως να διαψεύσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα, αντιθέτως τα επιβεβαίωσαν...

Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη, για την υπ’ αριθμό ένα Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα. Για μια πολύκροτη υπόθεση, που κρατήθηκε επί χρόνια επτασφράγιστο μυστικό!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ

Τα «13 Περιστέρια» ήταν ο μυστικός κωδικός για την μεγαλύτερη επιχείρηση ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας, οι οποίοι κρατούντο (ή καλύτερα ΣΑΠΙΖΑΝ!) σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.

Σχετική εικόνα

Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθερώσεως τριών από τους Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους….!!!
Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια, όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομμάντος.

Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας.
Για να μην διαταραχθούν οι ...Ελληνοτουρκικές σχέσεις !!!
Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας, οργανώθηκαν πολλές αποστολές από τα γεράκια της ΕΥΠ.


Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού.
Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τa «περιστέρια», ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους ήταν: «Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3».

Σχετική εικόνα

Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: «Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό». Η επιχείρηση σχεδιάζεται με την συνεργασία της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας της 'Μοσσάντ', αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή, για να μην ανέβει το θερμόμετρο της εντάσεως στο Αιγαίο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ

Μία άλλη αποστολή, έλαβε χώρα στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ.
Κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου, σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι – κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους , εκεί στην κορυφή του λόφου ….στο μυστικό στρατόπεδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ

Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους… «για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ’ την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι….»!!!
Όταν ….πλησίασαν  περισσότερο οι Έλληνες πράκτορες, τα «γεράκια» της Άγκυρας άνοιξαν πύρ!
Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!!! ( γεια σου φίλε ….σε όποιον κόσμο και να βρίσκεσαι τώρα).

Σχετική εικόνα

Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα...

Σε μια άλλη συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα, όπου ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της 'ΕΥΠ', εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του ’74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή, τους ...δολοφόνησαν!!!

(ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΤΕΣΘΕ! ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ...) 

Ο αποτελεσματικός αξιωματικός, έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί με 'ραδιενεργό άνθρακα 14' ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών.

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα, κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα, πριν ...καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: «Αν και τα αποτελέσματα της επιχειρήσεως δεν ήταν τα αναμενόμενα, λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της, αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημερώσεως….».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ

Ήταν μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι αλλά και τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα...

Σε έναν κόσμο, που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες για τον περισσότερο κόσμο...
Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο την ανωνυμία , την κάλυψη και το παρασκήνιο και με τίμημα την …ζωή τους!

[Πηγή: 'periergaa.blogspot.gr'/ "IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

3 σχόλια:

 1. θΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ανάρτηση. Επιτέλους ένας χώρος που μυρίζει ακόμη Ελλάδα. Έως τότε όλα έβαιναν καλώς, μετά ακολούθησε η λαίλαπα των προδοτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ "ΚΑΥΤΟ" ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ. "ΟΛΟΙ" ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ! ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΑ, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ", ΑΦΟΥ "ΑΚΟΥΝ" ΚΑΙ ..."ΒΛΕΠΟΥΝ" ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ) ΚΑΤΕΡΓΑ ΣΑΠΙΖΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ & ΚΥΠΡΙΟΙ) ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ-ΟΜΗΡΟΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1974 ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ!
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΓΙΖΕΙ" ΟΜΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΕΧΟΥΝ "ΑΛΛΕΣ" ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.
  ΤΟΥΣ ..."ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ;
  ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΑΝ.
  ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ "ΜΑΘΕΙ" ΩΣ ΕΛΛΑΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ "ΠΙΕΖΟΥΜΕ", ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ!
  ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑΣ! - ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!
  ΟΛΟ "ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ" ΜΑΣ ΤΑΪΖΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΤΕΡΟΦΩΤΑ ΟΝΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
  ΟΠΟΤΕ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΖΕΙ, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ;
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ...
  ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑΧΙΣΤΑ, ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ...
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ...
  ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ...
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΕΙΤΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΙΤΕ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ "ΣΤΕΓΝΑ" ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΤΑ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ο Υ Ν ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΩΣ!
  ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΧΟΡΤΟΝ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ 'Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ', ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ...ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
  Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ 'ΤΟ ΕΞΠΡΕΣΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ', ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ..."ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ" ΠΕΡΑΣΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ (ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ ΒΑΘΕΩΣ) ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ (ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ) ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1922...
  ΑΡΑ!
  ΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑ, ΤΙΣ ...ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΤΑ 'SURVIVOR' ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΟΛΙΩΣ ΜΑΣ "ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
  ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΘΕΡΜΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
  Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιας και η αναφορά στο βιβλίο του Αμερικανού πρόξενου στη Σμύρνη, κατά την Μικρασιατική καταστροφή, Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ (George Horton, The Blight of Asia), σας πληροφορώ πως το βιβλίο υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή, στους παρακάτω συνδέσμους:
   https://www.scribd.com/document/46068333/%CE%97-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-George-Horton ΕΛΛΗΝΙΚΑ
   ή
   http://mobile.mobile.joomla.antibaro.gr/references/Horton_The_Blight_of_Asia.pdf
   ΑΓΓΛΙΚΑ [PDF]
   και αξίζει να διαβαστεί.

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!