Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ETΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΤΣΙΜΠΑΜΕ" ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ! ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 'FBI' εδώ και δεκαετίες! Διαβάστε τί έγραψε ένας πρώην πράκτοράς του...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑRK BOUTON


(ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΣΤΟ 'ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ', ΕΧΟΥΜΕ ...ΥΠΕΡ- ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ!)
Για 30 χρόνια ο Mark Bouton, εργαζόταν ως πράκτορας του 'FBI'. Ανάμεσα στις επιτυχίες ήταν και ο εντοπισμός του τρομοκράτου Timothy McVeigh, ο οποίος είχε ανατινάξει το ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα, προκαλώντας το θάνατο 168 ατόμων, 19 εκ των οποίων ήταν παιδιά!

Αποτέλεσμα εικόνας για fbi

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑRK BOUTON

Ο Bouton ο οποίος είναι συγγραφέας του βιβλίου «How to Spot Lies Like the FBI» αποκαλύπτει στο 'Business Insider', όσα έχει μάθει για τις εκφράσεις του προσώπου ενός ψεύτη και αποκαλύπτει, πώς μπορούν να ανιχνευθούν εκείνες οι ενδείξεις οι οποίες σηματοδοτούν το ψεύδος!

Αποτέλεσμα εικόνας για fbi

«Υπάρχουν μια σειρά από εκφράσεις του προσώπου και αντιδράσεις που σχετίζονται με κάποιον, που θα μπορούσε να λέει ψέματα. Ορισμένες προκαλούνται από νευρικότητα, μερικές από χημικές αντιδράσεις και άλλες από φυσικές αντιδράσεις», τονίζει ο Bouton.

Αποτέλεσμα εικόνας για fbi

Ας δούμε πιο κάτω ποιες είναι οι ενδείξεις που προδίδουν το ψέμα:

Τα μάτια συνήθως πηγαινοέρχονται δεξιά και αριστερά, όταν νιώθουμε άβολα.
«Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση για αυτόν που αισθάνεται άβολα, ή παγιδευμένος από τις ερωτήσεις σας, τις οποίες δεν θέλει να απαντήσει. 
Είναι κατάλοιπο της εποχής, που οι άνθρωποι αναζητούσαν μια οδό διαφυγής, όταν φοβούνταν ότι βρίσκονταν σε μία επικίνδυνη κατάσταση, όπως απέναντι σε έναν αντίπαλο άνθρωπο, ή ζώο».
Όταν λέμε ψέματα, μπορεί να ανοιγοκλείνουμε ταχύτατα τα μάτια 5-6 φορές.

Αποτέλεσμα εικόνας για fbi

Ο Bouton λέει πως ένα πρόσωπο, κατά κανόνα, ανοιγοκλείνει τα μάτια περίπου 5 με 6 φορές το λεπτό, ή μία φορά κάθε 10 με 12 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, «όταν κάποιος ξέρει ότι λέει ψέμματα-αυτός μπορεί να ανοιγοκλείνει τα μάτια πέντε, ή έξι φορές, σε γρήγορη διαδοχή».

Καλό είναι να σημειώσουμε πως υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, αν ένα άτομο έχει 'πάρκινσον', θα έχει αισθητά πιο αργό ρυθμό στο ανοιγόκλεισμα των ματιών, ενώ ένα άτομο με σχιζοφρένεια, θα ανοιγοκλείνει τα μάτια του ταχύτερα από το κανονικό.

Συχνά, κλείνουμε τα μάτια για πάνω από ένα δευτερόλεπτο, όταν ψευδόμαστε.

Ο Bouton τονίζει, πως όταν ένα άτομο κλείνει τα μάτια του για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι λέει ψέμματα, δεδομένου ότι αυτή η κίνηση είναι ένα είδος αμυντικού μηχανισμού. 
Κανονικά, εξηγεί, ένα πρόσωπο θα ανοιγοκλείσει τα μάτια του με ταχύτητα από 100 έως 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ή 0,10 έως 0,40 δευτερόλεπτα.

Οι δεξιόχειρες* κοιτάνε συνήθως 
πάνω δεξιά, όταν ψεύδονται για κάτι που είδαν.
Όταν ερωτάς έναν δεξιόχειρα για κάτι που υποτίθεται ότι έχει δει, αν κοιτάζει προς τα πάνω και προς τα αριστερά , τότε αποκτά πράγματι πρόσβαση στη μνήμη του για το περιστατικό. 
Ωστόσο, αν κοιτάζει προς τα πάνω και προς τα δεξιά του, σημαίνει ψάχνει πρόσβαση στη φαντασία του και προσπαθεί να εφεύρει μια απάντηση”, σημειώνει ο Button.

Οι δεξιόχειρες κοιτάνε συνήθως κατευθείαν δεξιά, όταν ψεύδονται για κάτι που άκουσαν.
“Αν ερωτήσετε ένα άτομο τι άκουσε, τα μάτια του θα μετατοπιστούν προς το αριστερό αυτί για να ανακαλέσει τον ήχο που άκουσε, αλλά αν τα μάτια μετατοπιστούν προς την δεξιά μεριά του, τότε είναι έτοιμος για ψέμμα”.

Οι δεξιόχειρες κοιτάνε συνήθως κάτω δεξιά, όταν ψεύδονται για οσμές ή άλλες αισθήσεις.
«Τα μάτια θα μετατοπιστούν προς τα κάτω και προς τα αριστερά, αν πρόκειται ένα άτομο να ανακαλέσει πληροφορίες για να σας πει τι θυμάται για μία οσμή, αφή ή αίσθηση, όπως ένα κρυολόγημα, ή μια φοβερή μυρωδιά. Αλλά τα μάτια του θα μετατοπιστούν προς τα κάτω και δεξιά, αν πρόκειται να πει ψέματα».

Πώς καταλαβαίνουμε το ψεύτικο χαμόγελο;
Ο Bouton υποστηρίζει πως οι άνθρωποι χαμογελούν πραγματικά, όταν το δέρμα γύρω από τα μάτια τους, σχηματίζει ρυτίδες. Όταν το χαμόγελο δεν επηρεάζει τα μάτια αλλά μόνο τα χείλη, τότε μάλλον κάποιος λέει ψέμματα...

Τι σημαίνει η φαγούρα στο πρόσωπο;
Μια χημική αντίδραση προκαλεί στα πρόσωπα των ανθρώπων φαγούρα όταν λένε ψέμματα, με αποτέλεσμα να τους «συλλάβουμε» να ακουμπούν συχνά τα χέρια στο πρόσωπο.

Τι δείχνουν τα σφιγμένα χείλη;
«Το στόμα ενός ατόμου συχνά στεγνώνει, όταν λέει ψέμματα. Μπορεί να κάνει μία κίνηση σαν πιπίλισμα για να προσπαθήσει να το ξεπεράσει», λέει ο Bouton.

Τι δείχνει η υπερβολική εφίδρωση;
Ο υπερβολικός ιδρώτας για τις συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να εμφανιστεί στο μέτωπο, στα μάγουλα, ή στο πίσω μέρος του λαιμού, όταν κάποιος λέει ψέμματα.

Τι δείχνει το κοκκίνισμα;
Πρόκειται για ένα ακούσιο αντανακλαστικό το οποίο προκαλείται από το νευρικό σύστημα, και είναι μία απάντηση στην απελευθέρωση της αδρεναλίνης. Μερικοί άνθρωποι, κυρίως οι γυναίκες, κοκκινίζουν μετά το ψέμα, σύμφωνα με τον ειδικό.

Τι σημαίνει το κούνημα του κεφαλιού;
‘Οταν οι άνθρωποι ομολογούν την αλήθεια κουνούν το κεφάλι τους ταυτόχρονα, στην κλασσική κίνηση που δείχνει συμφωνία με αυτό που λένε. 
Αλλά αν κουνούν το κεφάλι τους σε διαφωνία, με ό,τι έχουν πει, το σώμα τους προδίδει αντανακλαστικά το ψέμμα που μόλις ξεστόμισε το στόμα τους.
*Για τους αριστερόχειρες ισχύουν συνήθως, ακριβώς οι αντίθετες αντιδράσεις.

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!