Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ο (παντελώς ΑΓΝΩΣΤΟΣ!) Χιλιανός νεομάρτυρας - ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ! - Χοσέ (Ιωσήφ) Μουνιόθ-Κορτέζ (1997)Φωτογραφία της Αννα Γριβα.

(ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ; Ή ΚΑΙ ΑΥΤΑ;)
Πόσοι γνωρίζουμε άρα γε, το μαρτύριο που έζησε αυτός ο άνθρωπος στην πατρίδα μας την Ελλάδα ;
Ο Νεομάρτυρας Χοσέ Μουνιόθ-Κορτέζ, γεννήθηκε το 1950 στην Χιλή της Νότιας Αμερικής. Η οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη, αλλά ανήκε στη παπική πλάνη...

Αποτέλεσμα εικόνας για χιλη χαρτησ


Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια πορταιτισσα

Σε ηλικία 12 ετών γνώρισε τον Ορθόδοξο Επίσκοπο Χιλής Λεόντιο, ο οποίος τον ενέπνευσε να γνωρίσει την Αληθινή Εκλησία και να βαπτιστεί Ορθόδοξος δύο χρόνια αργότερα.
Τον εντυπωσίαζε ο τρόπος ζωής των μοναχών και παρ΄ότι ζούσε μέσα στην πόλη, προσπαθούσε να εφαρμόζει όσα έκαναν η μοναχοί. 

Επιδόθηκε σε νηστείες, προσευχή, αγρυπνίες. Κάποια στιγμή, έφυγε από την Χιλή και μετακόμισε στον Καναδά. Εκεί εργάστηκε ως δάσκαλος ζωγραφικής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Παράλληλα ο ίδιος θέλησε να μάθει Βυζαντινή Αγιογραφία.

Το 1982 ο Χοσέ επισκέφθηκε το Άγιον Όρος. Εκεί μελέτησε πολλές βυζαντινές εικόνες στα πλαίσια των αγιογραφικών του σπουδών. Ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε, ένα αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που υπήρχε σε μία σκήτη. 
Ο Χοσέ θέλησε να την αγοράσει, αλλά στεναχωρήθηκε όταν έμαθε, ότι δεν ήταν προς πώληση. Καθώς έφευγε όμως, ο Δικαίος της Σκήτης του ...χάρισε την εικόνα. Ο ευλαβής προσκυνητής απέδωσε το γεγονός σε θαύμα της Θεοτόκου!

Επιστρέφοντας στο Μόντρεαλ, ο Χοσέ διάβαζε κάθε βράδυ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μπροστά στην εικόνα. Μετά από κάποιες εβδομάδες στο δωμάτιο όπου είχε την εικόνα, άρχισε να ευωδιάζει μια ευχάριστη και έντονη μυρωδιά. 

Τότε παρατήρησε ότι η εικόνα έβγαζε μύρο από τα χέρια της Θεοτόκου! Για τα επόμενα 15 χρόνια η εικόνα εξακολούθησε να μυροβλύζει! Ο Χοσέ, γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο με την εικόνα, για να δείξει το θαύμα στους ανθρώπους και να δοξαστεί το όνομα της Παναγίας.

Στις 31 Οκτωβρίου 1997 και ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για να παρουσιάσει το θαύμα,  δ ο λ ο φ ο ν ή θ η κ ε    από σατανιστές, αφού πρώτα  β α σ α ν ί σ τ η κ ε    φρικαλέα,  μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε...

Οι εχθροί της Πίστεως, δεν άντεχαν να τον βλέπουν να βροντοφωνάζει σε όλο τον κόσμο το θαύμα, δοξάζοντας το Χριστό και την Παναγία!
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

[Πηγή : http://omothimadon.gr/?p=39543 / "Π α π α φ λ έ σ σ α ς"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!