Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Η πρώτη Ανάσταση, στο φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου. (Στους άγρυπνους ΦΥΛΑΚΕΣ των νησιών του Αιγαίου ΜΑΣ!)

(ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕ 'ΓΕΡΑ'!)
Χθές Δευτέρα 16η Απριλίου το απόγευμα σε κλίμα χαρμόσυνο, ο π. Ιωάννης Γκέγκας, εφημέριος Ι.Ν. Ιησού Χρίστου Γεννήσεως Αγίου Ευστράτιου, τέλεσε την καθιερωμένη ακολουθία της Αναστάσεως στο φυλάκιο του νησιού, μαζί με τον Αρχιφύλακα και Υπαρχιφύλακα και 14 Στρατιώτες που τελούν την θητεία τους.


Μετά το 'Χριστός Ανέστη', ο Ιερέας ευλόγησε τα κόκκινα αυγά και τσούγκρισε με τους στρατιώτες. Εκ μέρους του νησιού, προσέφερε τσουρέκια και κουλούρια που έφτιαξαν οι γυναίκες του Αή Στράτη.


Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Πατήρ Ιωάννη με τον Διοικητή ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου Ταγματάρχη Πάρι Ντάφη, και ευχήθηκε Χριστός Ανέστη και εν συνεχεία ευχήθηκε σε όλους τους στρατιώτες, το καλός πολίτης και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο νησί.

Ο Πατήρ Ιωάννης σε κλίμα ιδιαίτερα χαρμόσυνο για να ξεκουράσει τον μάγειρα, ανέλαβε την τελειοποίηση της καθιερωμένης μαγειρίτσας, σύμφωνα με τις Αγιοστρατίτικες Συνταγές...
Θερμότατες αναστάσιμες & εορτάσιμες ευχές απο όλους τους Έλληνες, στους άγρυπνους ΦΥΛΑΚΕΣ των νησιών μας στο Αιγαίο!

(Ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο Σινάνη για το 'ρεπορτάζ')
[http://www.limnosreport.gr/eidiseis/113322/i-proti-anastasi-sto-fylakio-tou-agiou-efstratiou-vinteo-foto/ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!