Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Η ιταλική (κρατική) τηλεόραση 'Rai' θα μεταδίδει ειδήσεις και στα ...αλβανικά! (468.000 Αλβανοί ζούν στην Ιταλία... ΕΔΩ;;;)




Η ιταλική κρατική τηλεόραση 'Rai' μεταξύ των ξένων γλωσσών που μεταδίδει ειδήσεις, συμπεριέλαβε και την ...αλβανική!
Αυτό αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα που σημειώνει ότι η σχετική απόφαση 
... ελήφθη από το ιταλικό κοινοβούλιο μετά από εισήγηση (!) βουλευτών και γερουσιαστών που βρίσκονται στην επιτροπή εποπτείας της κρατικής τηλεοράσεως. 
Το αίτημα έγινε με τη δικαιολογία, ότι μεγάλος αριθμός Αλβανών ζει στην Ιταλία, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται στα αλβανικά...

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για italian parliament

Βάσει του ιταλικού νόμου '482' του 1999, στην Ιταλία μεταδίδονται ειδήσεις στα καταλανικά, γερμανικά, ελληνικά, σλοβενικά, κροατικά, γαλλικά, σαρδινικά και σε ορισμένες διαλέκτους.

Η Ιταλία, σύμφωνα με την αλβανική ‘Tema’ η οποία επικαλείται την ‘Repubblica, είναι η πατρίδα 467.687 Αλβανών (!!!) που ζουν εκεί ως μετανάστες. 
Τα στοιχεία είναι από το ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής, 'Instat', που αναφέρει ότι 80 χιλιάδες έχουν, ήδη, λάβει την ιταλική υπηκοότητα. (Πηγές : 'gazetatema.net', 'echedoros').

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ!
(Επειδή αυτά δεν γράφονται...
Οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την Ιταλία με την Αλβανία, καλλιεργήθηκαν με μεγάλη επιμονή κυρίως επί δικτατορίας Μπ.Μουσσολίνι. 
1.Στην ανακτορική του φρουρά, ο Ιταλός βασιλιάς (σκέτη μαριονέττα) Βίκτωρ Εμμανουήλ, είχε για χρόνια και ένα άγημα Αλβανών στρατιωτών!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑLBANIAN SOLDIERS IN ITALY

2.Όταν εισέβαλλαν οι Ιταλοί απο την αλβανική μεθόριο τον Οκτώβριο του 1940, συνοδεύονταν απο μονάδες ΚΑΙ του αλβανικού στρατού! ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑLBANIAN SOLDIERS IN ITALY

3.Πλήθος ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ εκτρόπων και άλλωνα ανείπωτων αγριοτήτων εις βάρος Ελλήνων κατοίκων της ευρυτέρας περιοχής Ιωαννίνων και νομού Θεσπρωτίας κατά την κατοχή, τα "φρόντισαν" Αλβανοί Τσάμηδες, με την αγαστή συνεργασία Ιταλικών μονάδων...Ευτυχώς λίγο πρίν την λήξη της κατοχής, τους βρωμο-Τσάμηδες ...ΕΞΩΠΕΤΑΞΕ με τον "πρέποντα τρόπο" ο αρχηγός του ΕΔΕΣ  Ναπολέων Ζέρβας και οι άνδρες του!
Πολύ περιληπτικά αυτά, για μην ξεχνιόμαστε... "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!