Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Στήν συντρόφισσα Μπέττυ Μπαζιάνα

Αλέξη, πολύ θα ήθελα να σε αποκαλώ κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά...
Ὀπως είπε κάποιος σοφός, 
«Αρσενικός γίνεσαι από τα γονίδιά σου, άνδρας από την ηλικία σου, κύριος όμως γίνεσαι από την συμπεριφορά σου. Και η συμπεριφορά σου, λεβέντη, δεν είναι κυρίου»!
Αυτά έγραψα στον συντροφό σου, Μπέτυ Μπαζιάνα, όταν έγινε Πρωθυπουργός και ισχύει και για σένα.
Παραπονό σου, Μπέτυ Μπαζιάνα,  δεν πρόλαβες να συναντήσεις το ειδώλό σου, τον Φιντέλ Κάστρο. Και εγώ έμεινα με το παράπονο,  δεν πρόλαβα να συναντήσω (όχι ειδωλό μου) τον Συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο, που ηγήθηκε στην επανάσταση, την 21η Απριλίου 1967.

Εεεεε; Πώς σου φαίνεται; Δικτάτορας ο ένας,  δικτάτορας και ο άλλος. Αλλά με μία διαφορά, και να σου εξηγήσω: 
Μετανάστευσα 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου το 1967 ήμουν στον Καναδά. 21 μέρες πριν την επανάσταση των Συνταγματαρχών. Άφησα πίσω μια Ελλάδα τριτοκοσμική. Η Μάνα μου (οχι μόνο η δική μου Μάνα αλλά όλες οι Μανάδες) κουβαλούσαν το νερό στην πλάτη 1-2-3 χιλιόμετρα. Ρεύμα δεν υπήρχε, τηλέφωνο δεν υπήρχε, δρόμοι δεν υπήρχαν, οχι μόνο στο δικό μου χωριό, αλλά σε όλα τα χωριά της Ελλάδας.
Οταν επισκεύθηκα την Ελλάδα για πρώτη φορά το 1971, όλα είχαν αλλάξει. Το νερό το βρήκα μέσα στο σπίτι. Όλα τα χωριά είχαν ρεύμα, τηλέφωνο, δρόμους. Όλες οι επιχηρήσεις δούλευαν και έγιναν πολλές επενδύσεις. Εγύρισαν οι πολιτικοί το 1974 και σιγά - σιγά τις έκλεισαν όλες.

Λέγοντας αυτά για την χούντα, αν τους δίκαζα εγώ θα τους κρέμαγα! Όχι για αυτά που έκαναν, αλλά για αυτά που δεν έκαναν !!!!!!! Μετά απο 50 χρόνια ξενιτιά, οταν επισκέπτομαι την Ελλάδα, πολλοί Έλληνες τους ευγνωμονούν ακόμη.
Αλλά ο δικός σου Δικτάτορας Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν ένας στυγνός ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. 
Δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την Κούβα να δεις τα κατορθώματά του και την μιζέρια που άφησε πίσω του. Δάσκαλοι, καθηγητές δουλεύουν καθαριστές στα ξενοδοχεία για φιλοδώρημα, και κοπέλλες στην ηλικία σου (αλλά και κοριτσάκια 12-15 χρόνων) πωλούνται για λίγα δολλάρια. 
Όσο για τους αντιπάλους του, όποιους είχαν διαφορετική γνώμη, τους φυλάκισε και τους έστειλε εξορία. 
Δεν λέω, και ο δικός μου δικτάτορας εφυλάκισε και έστειλε κάποιους εξορία, αλλά οι Μανάδες τους δεν μαυροφόρεσαν· εγύρισαν όλοι στα σπίτια τους και διηγούνται πόσες ματσουκιές έφαγαν στον κώλο.
Αλλά στον παράδεισο του Κάστρο, όσοι δεν πέθαναν είναι ακόμη φυλακή !!!!!!

Εὐχαριστοῦμε τὸν ἀναγνώστη μας Peter Triantafyllo ἀπὸ τὸ Τορόντο γιὰ τὴν ἀποστολὴ τοῦ ἄρθρου!

«Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!