Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ (απλώς) Α Κ Ο Υ Σ Τ Ε ....


Σχετική εικόνα

Το ‘Agnus Dei’ (‘Ο Αμνός του Θεού’) είναι μια χορωδιακή σύνθεση από το περίφημο “Adagio for Strings” (Adagio για έγχορδα) του 1936, του Αμερικάνου μουσικοσυνθέτη Samuel Barber (Σάμουελ Μπάρμπερ, 1910 – 1981). 
Το 1967, ο Barber έβαλε λόγια στα λατινικά στο λειτουργικό 'Agnus Dei', που είναι μέρος της ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας, για μικτή χορωδία με προαιρετικό όργανο, ή συνοδεία πιάνου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για samuel barber

Σχετική εικόνα

Ο Μπάρμπερ αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους συνθέτες του 20ου αιώνος: ο κριτικός μουσικής Donal Henahan δήλωσε ότι "Μάλλον κανένας άλλος Αμερικανός συνθέτης δεν γνώρισε ποτέ μια τέτοια πρόωρη, επίμονη και τόσο μακροχρόνια αναγνώριση». 

Σχετική εικόνα
Ο ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΔΕΞΙΑ, ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ
ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ
ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΖΩΝ
& ΤΖΑΚΥ ΚΕΝΝΕΝΤΥ...(ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο
ΙΤΑΛΟΣ ΤΖΙΑΝΚΑΡΛΟ ΜΕΝΟΤΤΙ).

Τιμήθηκε με το περίφημο στίς ΗΠΑ βραβείο 'Πούλιτζερ' για την μουσική δύο φορές: για την όπερα Vanessa (1956-1957) και για το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα (1962).



[Τμήμα μεγαλυτέρας αναρτήσεως, απο το πάντα εξαιρετικό ιστολόγιο του 'Κόκκινου Ουρανού']

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!