Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Φωτογραφίες από τη Ζάκυνθο: Πετρέλαιο στη θάλασσα του Μαραθία μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Να θυμηθούμε για ποιο λόγο μας έβαλαν στα μνημόνια ΕΔΩ; Να θυμηθούμε γιατί δολοφόνησαν τον ήρωα Κατσιφά και το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας ΕΔΩ; Όλα είναι μια αλυσίδα!

  
Ένα φαινόμενο που ανάγεται στα βάθη της αρχαιότητας και που εντείνεται μετά από μεγάλους σεισμούς στην περιοχή


Ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθία, στη Ζάκυνθο, καθώς μετά την εκδήλωση του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ, η επιφάνεια της θάλασσας γέμισε πετρέλαιο!

Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους, το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά μετά τον σεισμό είναι πολύ πιο έντονο και σε καθημερινή βάση.Τι συμβαίνει στην περιοχή της Ζακύνθου; Η απάντηση έχει δοθεί πριν από χιλιάδες χρόνια. Όπως αναφέρει ο «πατέρας της Ιστορίας», ο μεγάλος αρχαίος ιστορικός, ο Ηρόδοτος, στο σημείο αυτό ανάβλυζε πετρέλαιο, το οποίο οι κάτοικοι της Ζακύνθου, την εποχή εκείνη, αποκαλούσαν «νάφθα». Το χρησιμοποιούσαν δε, για τη στεγανοποίηση των καραβιών τους, παρασκευάζοντας πίσσα.

Ανάλογη έρευνα έχει κάνει και ο Δρ. Φυσικής και Ερευνητής Σεισμολογίας Γ. Κοπανάς, στο βιβλίο «Οι Σεισμοί της Ζακύνθου», αναφέροντας ότι το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στους μεγάλους σεισμούς του 1636, 1791 και 1840.


Δείτε τις φωτογραφίες από τη θάλασσα του Μαραθία:


 

 1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ "ΠΡΟΣΕΧΘΗΚΕ", ΑΛΛΑ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΛΥΠΗΤΑ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ!
    (Επιχειρηματικώς τον ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ! Η ακμάζουσα εταιρεία του η διάσημη κάποτε 'ΧΡΩΠΕΙ' έκλεισε, οι επαναστατικές του εφευρέσεις "χάθηκαν", οι παραγγελίες ΟΠΛΙΣΜΟΥ που είχε κλείσει - με την Συρία του πατρός Άσσαντ - ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ, ο αδελφός του διώχθηκε...)
    Δηλαδή τον άνθρωπο, που ξεκινώντας άντληση και επεξεργασία πετρελαίου στην Ζάκυνθο, συνελήφθη απο την Χωροφυλακή και τράβηξε τα πάντα στην συνέχεια, με "πρωτοβουλία" του τότε υπουργού Μιλτιάδη Έβερτ....
    Εν ολίγοις η Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα δ ι α χ ρ ο ν ι κ ή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!