Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΝΟΥΝ στους ΕΛΛΗΝΕΣ! "Εδώ είναι Αλβανία! ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α"!!!!!!!!




Επιχείρηση εμφανούς  Ε Θ Ν Ο Κ Α Θ Α Ρ Σ Ε Ω Σ  στην κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρο ΜΑΣ !
Η εκτέλεση του Κατσίφα από τις αλβανικές πάνοπλες ειδικές δυνάμεις αλλά και η ζωώδης συμπεριφορά των αλβανικών αρχών στους δικούς του ανθρώπους (θυμηθείτε ΕΔΩ), ανέδειξε με τον πιο μοιραίο τρόπο τα προβλήματα της σκλαβωμένης ελληνικής κοινότητας στην Β.Ήπειρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ξ Ε Κ Α Θ Α Ρ Α!
ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΤΕ!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ρατσισμό, ανθελληνικές προσεγγίσεις, επιχείρηση συρρίκνωσης του Ελληνισμού και απαγόρευση της Ελληνικής Γλώσσας καταγγέλλουν στα ρωσικά ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ζητώντας λύσεις στα προβλήματα των ομογενών.

Όπως λένε στο 'Sputnik', οι εφαρμοστικοί νόμοι για την προστασία των μη Αλβανών καθυστερούν, ενώ το περιουσιακό πρόβλημα παραμένει μετέωρο και ανεπίλυτο.

Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση του αλβανικού κράτους για να μας απογυμνώσει περιουσιακά» επισημαίνει ο Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

«Καμμία αλβανική κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί από τον στόχο συρρίκνωσης του Ελληνισμού», προσθέτει.

Το ρωσικό Sputnik επικαλείται στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο πρόεδρος της κοινότητας του Κωσταριού, Ηλίας Θάνος, και οι συνεργάτες του:

Πάνω από 13.000 στρέμματα (!) ελληνικών κοινοτικών περιουσιών έχουν  κα-τα-πα-τη-θεί  σε όλο το βορειοηπειρωτικό χώρο από το 1991 και μετά. 
Ένα μεγάλο κύμα καταπατήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2009 έως σήμερα.

«Οι δικαστικές αποφάσεις που τους κατοχυρώνουν τη γη μας είναι στημένες από τις διεφθαρμένες αρχές. Ένα βρώμικο κύκλωμα με συμμετοχή βουλευτών, αστυνομικών, δικαστών και επάρχων. 
Σε συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί διαχρονικά, το αλβανικό κράτος δημιουργεί νόμους για την εξόντωση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Η πατρική γη είναι ένα από τα δυνατά τους όπλα», επισημαίνει ο Ηλίας Θάνος.


Συνεχίζει το ρεπορτάζ του 'Sputnik':

Παρόμοια τύχη έχουν και αρκετές ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων. Πριν από δύο χρόνια, εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας είχαν καταγγείλει οργανωμένο σχέδιο κλιμακωτού αφελληνισμού της αλβανικής Ριβιέρας. 
Όπως ανέφεραν τότε, «με ένα δήθεν σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει την επέκταση της παραλιακής ζώνης και τη δημιουργία πλατειών» υποστήριξαν ότι αξίζει να χάσουν τις κατοικίες τους πάνω από 19 οικογένειες. Με αυτόν τον τρόπο, όπως καταγγέλλουν, θα αποκτούσαν αξία κάποιες νεόχτιστες πολυκατοικίες «κολλητών φίλων του Αλβανού Πρωθυπουργού».

«Τους Αλβανούς δεν τους συμφέρει να γίνει το κτηματολόγιο, αλλά να παραμένει ρευστή η κατάσταση και να υπάρχουν γκρίζες ζώνες ως προς το περιουσιακό» επισημαίνει ο Λεωνίδας Παππάς. «Εμείς επιμένουμε ειδικά για τη Χειμάρρα να τελειώνουμε με το κτηματολόγιο».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

«Η διαπραγμάτευση προχωράει και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε» τονίζει ο Νέστορας Βάρφης, κάτοικος της Χειμάρρας. Πριν από δύο χρόνια, είχε μάθει ότι χάνει τη γη με τα ελαιόδεντρα που καλλιεργεί και το βασικό του εισόδημα, με σκοπό το κράτος να χτίσει πάρκο πάνω στο οικόπεδό του και στην ευρύτερη γη άλλων 12 οικογενειών

Στην αρχή, όπως λέει ο ίδιος, προσπάθησαν να τον διώξουν με τρόπο, κάποιοι «καλοθελητές κολλητοί των αρχών» υπενθυμίζοντάς του ότι είναι οικογενειάρχης με τρία παιδιά και ότι θα ήταν καλύτερο να αναζητήσει κάπου αλλού την τύχη του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

«Δεν θα φύγουμε εύκολα γιατί εδώ επενδύσαμε τη ζωή μας Πληρώνουμε κανονικά τα δάνεια και τους φόρους μας. 
Η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια. Με κάνουν να νιώθω ξένος στο σπίτι μου. 
Είναι αρκετοί οι Έλληνες που μεταναστεύουν από εδώ για τους ίδιους λόγους».

Κατεδαφίσεις σπιτιών

Την ίδια στιγμή, οι κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων αποτέλεσε αιχμή του δόρατος.

Σχετική εικόνα

Ο Αλκιβιάδης Νάτσης, επίσης κάτοικος της Χειμάρρας, έλαβε χαρτί εκδίωξης από το βενζινάδικο και την έκταση του το 2016 με την αιτιολογία να περάσει κάποιος δρόμος από εκεί. «Για να μην επεκτείνουν μια γέφυρα περνούν πάνω από το βενζινάδικο και το οικόπεδο». Έναν χρόνο μετά, του το κατεδάφισαν.

«Έφεραν μηχανήματα και μου κατεδάφισαν το βενζινάδικο παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης». 
Ο 44χρονος επιχειρηματίας λειτουργούσε το βενζινάδικο από το 2003 και ήταν ο μόνος που έκανε διανομή υγραερίου εκτός Χειμάρρας, κάτι που τον κατέστησε ιδιαίτερα κερδοφόρο. 

« Η επιχείρηση αύτη ήταν η βασική πηγή εισοδήματός μας και τη χτίσαμε μόνοι μας με πολύ κόπο. 
Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου σε αυτό το μαγαζί και για αυτά προσπαθούμε να παραμείνουμε εδώ. 
Έχω κινηθεί νομικά και ακόμα περιμένω για το θέμα. Βρισκόμαστε στο Εφετείο αυτή τη στιγμή».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Προς το παρόν, όμως, οι κατεδαφίσεις σταμάτησαν. «Οι κατεδαφίσεις των σπιτιών δεν συνεχίζονται προς το παρόν. Έρχονται δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο. Μετά από αυτό ενδέχεται να προχωρήσουν» τονίζει ο Φ. Μπελέρης.

Η ελληνική γλώσσα

Από τα πιο γνωστά και συνηθισμένα περιστατικά που διηγούνται οι Έλληνες της Αλβανίας είναι η αντιμετώπιση απέναντι στην ελληνική γλώσσα.

«Γνωστό και σύνηθες περιστατικό. Μιλούν κάποιοι ελληνικά σε κάποιο κατάστημα και έρχεται κάποιος και τους απευθύνει επιθετικά το λόγο «Εδώ είναι Αλβανία, μη μιλάτε ελληνικά! 
Να μιλάτε μόνο αλβανικά»», αναφέρει ο Φρέντυ Μπελέρης.

Σχετική εικόνα

«Δεν είναι τωρινό ούτε καινούργιο. Και σε δημόσιες υπηρεσίες μας έχουν πει πολλές φορές να μη μιλάμε ελληνικά». υπογραμίζει ο Νέστορας Βάρφης.

«Από παντού ζοριζόμαστε και ειδικά από τις ανθελληνικές κορώνες των αλβανικών ΜΜΕ. Φυσικά δεν λείπουν και τα απαξιωτικά βλέμματα και εκφράσεις», συμπληρώνει.

«Τα παιδιά μου στο σχολείο κατά καιρούς αντιμετωπίζουν εντάσεις για θέματα ελληνικής και αλβανικής γλώσσας» επισημαίνει ο Λ. Παππάς.

«Τα παιδιά μου ήταν πολύ χαρούμενα όταν πήραν μεταγραφή από αλβανικό σε ελληνικό σχολείο. Έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα μου είπαν», τονίζει ο Άλκιβιάδης Νάτσης. 
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Την επόμενη χρονιά είμαι υποχρεωμένος να πάω την κόρη μου που θα πάει Λύκειο σε ελληνικό σχολείο, ή στην Αθήνα ή στα Τίρανα που είναι πολύ μακριά από την Χειμάρρα».

Σχετική εικόνα

Σ β ή ν ο ν τ α ι  οι ελληνικές πινακίδες!

Σε περιοχές της Αλβανίας όπου το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, υπάρχουν πινακίδες στην ελληνική γλώσσα. 

Σχετική εικόνα

Αυτές ...μουτζουρώνονται και βανδαλίζονται (!) πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας... 

«Υπαίτιοι για αυτό είναι κάποια ακραία στοιχεία (;) που προέρχονται κυρίως από το Κόσσοβο (...) και τα Σκόπια», λέει ο Λ. Παππάς.

Με πληροφορίες από Sputnik
https://www.el.gr/ethnos/omogeneia/mas-apagoreyoyn-akoma-kai-na-milame-ellinika-oi-sygklonistikes-martyries-voreioipeiroton-se-rosiko-mme/
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!