Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΟΧΙ ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!! [Βίντεο]




Ένα Ισραηλινό μουσείο σχεδιάζει να αποσύρει ένα γλυπτό που απεικονίζει την μασκότ των Μακ Ντόναλντ ως ...σταυρωμένο Ιησού μετά από διαμαρτυρίες που ενώνουν τη χριστιανική μειονότητα της χώρας, μερικούς μουσουλμάνους, την υπουργό πολιτισμού και τον φιλοπαλαιστίνιο καλλιτέχνη.

Το γλυπτό κανονικού μεγέθους που δείχνει τον κλόουν Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ σε ένα σταυρό βρίσκεται στο επίκεντρο της έκθεσης “Ιερά αγαθά” του Φινλανδού καλλιτέχνη Τζάνι Λεινόνεν σχετικά με τον καταναλωτισμό και τη θρησκεία. 
Άλλα κομμάτια απεικονίζουν τον Ιησού και την Παναγία ως ...κούκλες Κεν και Μπάρμπι.

Οι διαμαρτυρίες έγιναν βίαιες την Παρασκευή. Η Ισραηλινή αστυνομία διέλυσε εκατοντάδες διαδηλωτές την περασμένη Παρασκευή, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες και δακρυγόνα για να διασκορπιστούν τα πλήθη, προκαλώντας ταραχές, σύμφωνα με αναφορές.

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβαν έναν άνδρα για ύποπτη επίθεση και αναζητούσαν άλλους δύο ανθρώπους που έριξαν μολότοφ στο Μουσείο Τέχνης της Χάιφα.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν βίαια στο μουσείο, δήλωσε η αστυνομία. 
Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο.

H δήμαρχος της εβραιο-αραβικής πόλης Χάιφα δήλωσε την Πέμπτη, ότι το γλυπτό θα αφαιρεθεί από την έκθεση μετά από διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των εκκλησιών.

“Το γλυπτό θα αφαιρεθεί και θα επιστραφεί το συντομότερο δυνατόν”, είπε η Einat Kalish Rotem σε ένα tweet. “Λυπούμαστε για τον θυμό που βίωσε η χριστιανική κοινότητα … και για τους σωματικούς τραυματισμούς και τη βία που το περιέβαλαν”.

Δεν είπε πότε θα αφαιρεθεί, αλλά πρέπει να επιστραφεί στο Φινλανδικό μουσείο που το δανείστηκε πέρυσι στο τέλος του μήνα.

Οι χριστιανοί Άραβες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 2% του πληθυσμού της εβραϊκής πλειοψηφίας, βρήκαν ένα πρωταθλητή για την οργή τους στη Μίρι Ρέγκεβ, την υπουργό Πολιτισμού, της οποίας η λογοκρισία της τέχνης που θεωρείται φιλοπαλαιστινιακή την έκανε αγαπητή στην Ισραηλινή δεξιά.

Αναφερόμενη στον τραυματισμό των θρησκευτικών ευαισθησιών, η Ρέγκεβ απειλούσε να μειώσει τα κρατικά κεφάλαια στο μουσείο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ την επέκρινε, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τέτοια εξουσία.

Ο γλύπτης του McJesus είχε επίσης ζητήσει την απομάκρυνση του εκθέματος καθώς ο ίδιος μποϊκοτάριζε το Ισραήλ σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους.

Άλλοι είδαν στην απόφαση της Πέμπτης μια ευκαιρία για συμφιλίωση.
“Ο νικητής σήμερα είναι ο λαός της Χάιφα”, δήλωσε ο Wadie Abu Nassar, σύμβουλος των ηγετών των τοπικών εκκλησιών. «Η απομάκρυνση αυτού του γλυπτού είναι μια αντανάκλαση της επιθυμίας μας να συνυπάρξουμε στην πόλη».


.
Πηγή:

Πηγή: Offtherecord 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!