Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΟΧΙ ΑΛΛΟ στό ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ο Α Π Ω Ν από τόν ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ Α Ρ Χ Ι Ε Π Ι Σ Κ Ο Π Ο Σ !



Λυκούργος Νάνης, Οργή και κατακραυγή του λαού!

Σχετική εικόνα


Διαχρονικά οι Έλληνες πολιτικοί, πλην ελαχίστων επαινετέων εξαιρέσεων, κάθε άλλο παρά δικαιούνται να καυχώνται για την ποιότητα του ήθους τους.
Κάπου, όμως, σταματούσαν.
Υπήρχαν κάποια απαράβατα όρια, πέρα από τα οποία δεν προχωρούσαν.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Τούτη, όμως, η σπείρα και η σφηκοφωλιά των εθνομηδενιστών του Τσίπρα δεν έχει ταίρι.

Αδίστακτοι, παντελώς ανιδανικοί, τιποτόφρονες, επιτομή της εξαχρείωσης και του ισοπεδωτισμού.

Λόγω κρίσεως και μνημονίων το πρώην απόκομμα μετασχηματίστηκε σε κόμμα. Η πραγματική του εκλογική δύναμη κυμαίνεται περί το 2-3% του εκλογικού δυναμικού. 

Σχετική εικόνα

Και έγιναν, για τις φρικτές και πολλαπλές μας αμαρτίες, κυβέρνηση. Και "θύουν και απολλύουν" συνεχώς. Ξερριζώνουν οι αναίσχυντοι και εκθεμελιώνουν ό,τι έχει σχέση με Ορθοδοξία, Ελληνισμό, αξιοπρέπεια, ηθική και αυτοσεβασμό. 

Κρημνιστές και χαλαστάδες. Γκρεμίζουν συνέχεια. 
Τσιράκια του Σόρος και των παγκοσμιοποιητών, έβαλαν μπρος και συνεχίζουν με ακατάλλακτο πάθος και αδιάκοπη μανία το ξεθεμέλιωμα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Σύμμαχοί τους, εκτός από τους υπερατλαντικούς προστάτες και κηδεμόνες τους, και κάποιες πατσαβούρες της δημοσιογραφίας. 
Κάποιες ¨προοδευτικές" "εφημερίδες των συντακτών", που εδώ και δεκαετίες πολεμούν με λύσσα κάθε τι το χριστιανικό και εθνικό.

Ο ιδανικότερος, όμως, σύμμαχός τους είναι αναντίρρητα η μακαρίως κοιμωμένη εκκλησιαστική ηγεσία και προσωπικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 
Ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούσαν να φαντασθούν καλύτερο αβανταδόρο και νεροκουβαλητή από τον εν λόγω πρωθιεράρχη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ζήτησαν αρκετοί ευαισθητοποιημένοι μητροπολίτες την άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας. 
Τι πιο λογικό, φυσικό, ηθικό, δίκαιο και πατριωτικό αίτημα; 
Κανονικά, ο ίδιος θα έπρεπε να κινήση πρώτος απ όλους γη και ουρανό προκειμένου να συγκληθή το ανώτατο διοικητικό όργανο της Ελλαδικής Εκκλησίας΄εν όψει μιας τόσο κρίσιμης για τα συμφέροντα του Έθνους συγκυρίας. 

Σχετική εικόνα

Αλλά πού! 
Συνεχίστηκε η σκανδαλώδης αφωνία και απραξία που τον χαρακτηρίζει πάντα. Πρόκειται για συστατικό στοιχείο του χαρακτήρα του προφανώς,,,

Και τώρα κωφεύει στο αίτημα των συνεπισκόπων του και δεν τη συγκαλεί. Φαίνεται πως για τη μακαριότητά του πρόκειται για...παρωνυχίδα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πώς να ξεχάσουμε την ελεεινή και τρισάθλια απαξίωση των συλλαλητηρίων (αυτός έπρεπε πρώτος να κατέλθει στο "άγιο πεζοδρόμιο")για τη Μακεδονία από μέρους του; 

Πώς να λησμονήσουμε τη γενικότερη στάση του απέναντι στον αντίχριστο και εκκλησιομάχο εσμό των κυβερνώντων (βλέπε ακατάσχετη νομοθετική επιδρομή, Θρησκευτικά, εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου) για την οποία και θα δώσει φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως;

Το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο στην πλέον σημαντική θέση. 
Ο λαγωός στη θέση του λέοντος. 
Ο δειλός και ο συμβιβασμένος αντί για τον άκαμπτο και τον ανυποχώρητο. 

Αυτός έπρεπε πρώτος να προτάξη τα στήθη του και να στιγματίση και να καταγγείλη τον εθνοπροδότη και ολετήρα του Έθνους, φίλου του πρωθυπουργό, για την ανήκουστη προδοσία της Μακεδονίας μας. Αυτός έπρεπε να είχε κηρύξει την Εκκλησία της Ελλάδος εν διωγμώ λόγω της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής του αντίχριστου κυβερνήτη της χώρας! 

Σχετική εικόνα

Αυτός, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας, θα έπρεπε να ίσταται βράχος ασάλευτος και ανυπερβλητο ανάχωμα στον εθνικοθρησκευτικό μας αποχρωματισμό! Και αυτός καθεύδει και μειδιά χαριεντιζόμενος με τους θλιβερούς προδότες και ανδρείκλεα του νεοταξισμού.

Ο λαός του Θεού που πονά για την ανεπάρκεια του ανδρός και την εξ αυτής απορρέουσα βλάβη των συμφερόντων της Εκκλησίας και του Έθνους καλείται να ζητήση στεντορεία τη φωνή την άμεση παραίτησή του. 

Η κατακραυγή εναντίον του εθνοπροδότη και εκκλησιομάχου πρωθυπουργού πρέπει να επεκταθεί και στον καταπροδίδοντα με την όλη του στάση Εκκλησία και Έθνος, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να τον περιλάβει εξ ίσου, αν όχι και περισσότερο. 

Σχετική εικόνα

Η έμπονη και αγωνιώδης κραυγή κλήρου και λαού και η κατακλυσμιάια αγανάκτησή του δεν πρέπει να εξαιρέσει τον ένοικο της οδού Αγίας Φιλοθέης. 

ΟΧΙ άλλο στο απυρόβλητο ο ένοχος αρχιεπίσκοπος! 

Παλλαϊκό αίτημα πρέπει να αποτελέσει η άμεση παραίτησή του και η απόσυρσή του από το τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος. "Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη λειψός"! 
Δεν επιτρέπεται να κακουργήση άλλο σε βάρος της Εκκλησίας και του Έθνους! 
ΩΣ ΕΔΩ!

Λ.Ν
http://aktines.blogspot.com/2019/01/blog-post_509.html#more

"Ιωάννης Καποδίστριας"

7 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ!
    ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
    ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ Θ Ε Σ Η ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, γιά τις θέσεις αυτές, ιδίως τις πολιτικές, επιλέγονται κατά απόλυτο κανόνα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ πρόσωπα, ευκολοχείριστα, πειθήνια, χωρίς ιδιαίτερες αναστολές και επιφυλάξεις...
    Έτσι άλλως τε "επιθυμούν" οι "αρμόδιοι" της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν αυτό το σχόλιο διαγραφεί αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι.Που "κολλάει" το Εσχατολογικό μήνυμα με την Πολιτική;Θέλω να πω ότι ναι εντάξει καταλαβαίνω τον κόσμο και ότι οι ιερείς έχουν και εθνικότητα και εθνική συνείδηση αλλά έργο του ιερέως δεν είναι να ξεσηκώνει τον κόσμο για πολιτικά θέματα.Αν οι Έλληνες,εσείς δηλαδή, που τώρα φωνάζετε αγαπούσατε την πατρίδα σας δεν θα ψηφίζατε αυτούς.Ο Τσίπρας έγινε πρωθυοπουργός όχι επειδή το ήθελαν οι εξωγήινοι ή ο Μπομπ Σφουγγαρακης ξέρω ΄γω αλλά γιατί τον ψήφισε ο Λαός ενώ γνώριζε την φάτσα είναι.Παίρνεται φόρα και κτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και σας φταίει ο τοίχος μετά.Αλλά για να μην παρασυρθώ,αυτό που θέλω να πω είναι ότι το έργο του ιερέα είναι η διάδοση του ευαγγελίου και η σωτηρία των ψυχών.Δεν νομίζω οι ψυχές να σωθούν αν φωνάξουν και οι ιερείς "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".Γι' αυτό έχουμε τους πολιτκούς. Ο καθένας στον πάγκο του εν ολίγοις.Βάζετε και μπαίνουν και οι ιερείς σε αυτό γιατί πληρώνονται από το κράτος και αν δεν κάνουν κάτι εθνικό φωνάζει ο Λαός "Αααα τζάμπα τους πληρώνουμε',λες και δουλεία του ιερέα είναι η εξωτερική πολιτική. Σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες απαγορεύεται κανονικά σε ιερείς να παρεμβαίνουν ή να έχουν κάποιο αξίωμα στην πολιτική.Η 'δουλειά' χάλασε όταν οι ιερείς έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι.Ο Απόστολος Παύλος για να ζήσει έφτιαχνε τέντες και τις πουλούσε ή βοηθούσε οποιονδήποτε για να μπορέσει να ζήσει όπως λέει και στους 'Προς Θεσσαλονικείς' αν δεν κάνω λάθος,χωρίς να ζει ''εις βάρος των πιστών''.Το έργο των ιερέων πρέπει να είναι σαν αυτό τον Αποστόλων αν και είμαστε ανάξιοι να τους φτάσουμε ως την παρανυχίδα τους.Δεν νομίζω ο Απόστολος Παύλος να είχε καταδικασθεί σε θάνατο με αποκεφαλισμό ,μιας και για τους Ρωμαίους πολίτες απαγορευόταν το βασανιστήριο, γιατί είπε και διέδιδε ότι η Μακεδονία ήταν ελληνική και η Ρωμαίοι έλεγαν ότι είναι Βουλγάρικη π.χ.Και για να κλείσω δεν ξέρω και ούτε είναι η δουλεία μου σαν χριστιανός ορθόδοξος να κρίνω τον ποιμαντικό έργο άλλων όταν εγώ υστερώ.Μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος ιερέας που να έπρεπε να ήταν αρχιεπίσκοπος ή μπορεί και όχι.Αλλά για εσάς που κατηγορείτε ξέρετε πως να γίνει κάποιος ιερέας.Ε αφιερώστε την ζωή σας στο ποιμαντικό έργο να μας σώσετε από "τέτοιους αρχιεπισκόπους' αλλιώς καθίστε εκεί που κάθιστε και μην φωνάζετε και κοιτάξτε εσείς να βελτιωθείτε πνευματικά.Δεν σας όρισε ούτε ο Θεός ούτε η κοινωνία κριτές και δικαστές. Από την στιγμή που ο κάθε αρχιεπίσκοπος δεν 'χαλάει' ή αλλάζει τις θεολογικές θέσεις του Δόγματος αφήστε τα άλλα.Μόνο για ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ ζητήματα πρέπει να εμπλέκονται οι ιερείς.Οπότε εν μέρη είχε ένα δίκαιο το άρθρο για τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ζητήματα. Για να τελειώσω γιατί κατήγοροι υπάρχουν πολλοί,είμαι δούλος Θεού και όχι αρχιεπισκόπου αλλά η αλήθεια να λέγεται. -Φήλιξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολιτικό θέμα το ότι διαμελίζεται η πατρίδα?Τι μας λες κύριε Φήλιξ.Και τί ακριβώς εννοείς ότι δεν αλλάζει τα δόγματα της θρησκείας ο συγκεκριμένος?
      Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος είναι φίλος του Τσίπρα.Οπότε μην λες να μην παρεμβαινουν πολιτικά οι ιερείς την στιγμή που αυτός τα 'χει τακιμιάσει

      Διαγραφή
  4. Προς rivenblades
    Δηλαδή αποτελεί θρησκευτικό θέμα;Που ακριβώς γράφει κάτι τέτοιο στη Βίβλο;Ούτε η μισθοδοσία ,ούτε η ¨φιλία¨ του καθώς ούτε αν η ορθοδοξία θα είναι η κύρια θρησκεία της Ελλάδας αποτελούν μέρος του Δόγματος.Εγώ δεν σας λέω ότι καλώς,ή κακώς, γίνονται αυτά αλλά θα άλλαζε το Δόγμα εάν ο αρχιεπίσκοπος και κάθε αρχιεπίσκοπος έλεγε ότι ο Χριστός πχ ήταν μόνο άνθρωπος,ένας προφήτης ή επέβαλλε στο Δόγμα το καθαρτήριο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.Η Μακεδονία δεν είναι θρησκευτικό θέμα.Δεν διάβασες τι έγραψα.Οι ιερείς θα κοιτάξουν τα πνευματικά ζητήματα και οι πολικοί θα κοιτάξουν τα πολιτικά ζητήματα. Εάν δεν έχετε σοβαρούς ανθρώπους δεν ας φταίει η πολιτική αλλά εσείς οι ίδιοι φταίτε.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες,αν δεν υπάρχουν σοβαρά κόμματα να ψηφίσετε τότε δεν ψηφίζετε αλλιώς τότε πέφτετε στην περίπτωση του "βαράτε με και ας κλαίω".Και εάν ο τωρινός αρχιεπίσκοπος δεν ήταν "φίλος¨ του Τσίπρα και κρατούσε ουδέτερη στάση,τότε και πάλι θα αποτελούσε άραγε η Μακεδονία θρησκευτικό ζήτημα;Αυτό που έγραψα ήταν συγκεκριμένο και ξαναλέω ότι όποιος νομίζει ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερος αρχιεπίσκοπος ή πολιτικός τότε ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα αν νομίζει ότι ξεπερνάει σε πνευματική κατάσταση αυτούς τότε πάρε εσύ την απόφαση και ο Θεός θα σε βοηθήσει μην φοβάσαι,ή τουλάχιστον να πω ότι πάει να μας ενώσει με του Καθολικούς θα έλεγα ότι έχετε δίκιο αλλά δεν μπορεί ο ορθόδοξος να κρίνει την πνευματική ζωή των άλλων όταν δεν ξέρει πως είναι η πνευματική ζωή αυτών ή όταν η δική του,του κατήγορου,είναι χειρότερη.Κλείνοντας ξαναλέω ότι δεν λέω οτιδήποτε κάνει ο Τσίπρας ή ο αρχιεπίσκοπος είναι καλό αλλά όπως προείπα ο καθένας στον πάγκο του και οι μεν και οι δε αλλιώς στείλτε τον ιερέα της ενορίας σας στις Βρυξέλλες να διαπραγματευθεί το χρέος ή εννοείτε να επεμβαίνουν μόνο σε συγκεκριμένα θέματα σαν να πάνε σε μπουφέ και να διαλέγουν τα φαγητά της αρεσκείας τους,γιατί αν μου πείτε ότι πρέπει να είσαι οικονομολόγος τότε ναι σίγουρα η ελληνική αντιπροσωπεία θα μπορούσε να ήταν και η αντιπροσωπεία του Χάρβαρντ του οικονομικού τομέα(προφανώς υπάρχει σαρκασμός αλλά ας το πω καλού-κακού).Και για να κάνω μια τελευταία ερώτηση ""Και τί ακριβώς εννοείς ότι δεν αλλάζει τα δόγματα της θρησκείας ο συγκεκριμένος?"" , σύμφωνα με αυτό που γράψατε θα μπορούσατε να μου πείτε τι ακριβώς άλλαξε ο αρχιεπίσκοπος στο Δόγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ διαχωρίζεις την Εκκλησία από τον κόσμο.Δηλαδή όποιος ασχολείται με τα κοσμικά, δεν ασχολείται με την πίστη και το αντίθετο.Η μακεδονία έχει να κάνει με την Αλήθεια κι όχι με πολιτικά.Το ότι στα πολιτικά υπάρχει ψέμα για συμφέροντα είναι λάθος.Αν κάπου πάει να γίνει αδικία(να διαχωρισθούν οι βορειοελλαδίτες από την Ελλάδα, τότε γίνεται αδικία και επομένως οι ιερείς πρέπει να υποστηρίξουν την Αλήθεια.Όλοι πρέπει να υποστηρίξουν την Αλήθεια,και οι ιερείς,ως σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, ακόμα περισσότερο.
    Οπότε δεν είναι πολιτικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έργο του ιερέα έχει να κάνει με την διάδοση του ευαγγελίου και την σωτηρία των ψυχών.ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ Ή ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;Αν είναι ας μαθαίνουμε σε όσους βαπτίζονται στην Αφρική ή σε άλλες χώρες μαζί με το "Πιστεύω" και το "Πάτερ ημών" και το "Μακεδονία ξακουστή".Η μόνη Αλήθεια που για εμάς γράφεται με το άλφα κεφαλαίο είναι μόνο ο Χριστός. Πως τολμάς να γράφεις "αλήθεια" με Α τα παγανιστικά θέματα;Είπα εγώ ότι όποιος ασχολείται με τα κοσμικά είναι εκτός Εκκλησίας;Είπα να ασχολείται ο καθένας με αυτό που είναι να ασχολείται,αλλιώς ας κάνει και ο μηχανικός παρατήρηση στον χειρούργο πως να κάνει τις εγχειρήσεις του.Το αν ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή όχι ή το πως θα ονομάζεται το κρατίδιο βόρια αποτελεί ιστορικό και πολιτικό θέμα ΟΧΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ,γι' αυτό έχετε τους πολιτικούς ειδάλλως σχολάστε τους από τις δουλείες του να αναλάβουν οι ιερείς των ενοριών τα καθήκοντα του πρωθυπουργού.Εγώ λέω ότι τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πνευματική ζωή όχι όπως πήγα στην εκκλησία,δεν χρειάζεται να πω τόπο,χθες 20/1 και άκουγα τον ιερέα στην κατήχηση να μιλά για την Μακεδονία λες και ήμουν σε καφενείο ή σε πολιτική συζήτηση γιατί εγώ ξύπνησα την Κυριακή να πάω εκκλησία να ακούσω τον Λόγο του Θεού,αν ήθελα να ακούσω για την Μακεδονία θα ξυπνούσα να πήγαινα σε ιστορική συγκέντρωση . Αν είναι έτσι μετά τις περικοπές του ευαγγελίου ας διαβάσει ο ιερέας και περικοπές της αρχαίας ιστορίας.Γιατί εγείρεται και ένα άλλο ερώτημα,στην εκκλησία που πηγαίνω βλέπω καμιά φορά και αλλοεθνούς ορθοδόξους.Αυτοί γιατί να τα ακούσουν;Αυτοί πήγαν εκκλησία,όπως και εγώ, να κοινωνήσουνε, να πάρουν το αντίδωρο, να ακούσουν τον Λόγο του Θεού και να πάνε στην ευχή του Θεού.Αυτό που θέλω να πω είναι τα πράγματα που είναι να ακουσθούν ας ακούγονται εκεί που είναι να ακούγονται και από αυτούς πρέπει να ακούγονται.Να μην παρεμβαίνουν οι ιερείς σε πολιτικά θέματα και οι πολιτικοί σε εκκλησιαστικά θέματα.Αν δεν έχετε σοβαρούς πολιτικούς εσείς φταίτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!