Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΤΙ τά Ε Θ Α Ψ Α Ν; Μήπως ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ όσα είπε, Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ ΚΑΙ "στά δικά μας" ; ; ; (΄βίντεο' και απόδοση στα ελληνικά!)


Αποτέλεσμα εικόνας για Trump speech to the nation


"...Αγαπητοί μου Αμερικανοί 

Απόψε σας μιλώ, διότι υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση αλλά και κρίση ασφάλειας, στα νότια σύνορά μας.

Κάθε ημέρα, οι τελωνειακοί και οι συνοριοφύλακές μας, αντιμετωπίζουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας. Δεν έχουμε χώρο για να τους κρατήσουμε και δεν έχουμε τρόπο να τους επιστρέψουμε αμέσως στο σπίτι τους στην χώρα τους.

Σχετική εικόνα
3.142 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΣ !!!
ΟΙ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ' ΑΡΑ ΓΕ, ΓΙΑΤΙ
ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ; ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ
ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ; ΤΙ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump speech to the nation

Η Αμερική χαιρετίζει με υπερηφάνεια εκατομμύρια νόμιμων μεταναστών που εμπλουτίζουν την κοινωνία μας και συμβάλλουν στο έθνος μας. 
Αλλά όλοι οι Αμερικανοί τραυματίζονται από την ανεξέλεγκτη, παράνομη μετανάστευση. 
Προσβάλλει τους δημόσιους πόρους και μειώνει τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς. Μεταξύ αυτών που πλήττονται περισσότερο είναι οι Αφροαμερικανοί και οι Ισπανοί Αμερικανοί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump speech to the nation

Τα νότια σύνορά μας είναι ένας αγωγός για τεράστιες ποσότητες παράνομων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων της μεθαμφεταμινης, της ηρωΐνης, της κοκαΐνης και της φαιντανύλης. 
Κάθε εβδομάδα, 300 από τους πολίτες μας σκοτώνονται μόνο από ηρωΐνη, το 90% των οποίων πλημμυρίζει από τα νότια σύνορά μας. 
Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν από τα ναρκωτικά εφέτος (!), από όσους πέθαναν στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αξιωματικοί του ICE πραγματοποίησαν 266.000 συλλήψεις αλλοδαπών (!) με ποινικό μητρώο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατηγορήθηκαν ή καταδικάστηκαν για 100.000 επιθέσεις, 30.000 σεξουαλικά εγκλήματα και 4.000 βίαιες δολοφονίες. 
Με τα χρόνια, χιλιάδες Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί άγρια ​​από αυτούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας και χιλιάδες άλλες ζωές θα χαθούν αν δεν ενεργήσουμε τώρα.

Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση - κρίση της καρδιάς και κρίση της ψυχής.
Τον περασμένο μήνα, 20.000 παιδιά μεταναστών μεταφέρθηκαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες - μια δραματική αύξηση. 
Τα παιδιά αυτά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινα πιόνια από φαύλους, από ανθρώπινα κογιότ και από αδίστακτους συμμορίτες. 
Μία στις τρείς γυναίκες δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις στο επικίνδυνο ταξίδι από το Μεξικό. 
'Αλλωστε, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του σχεδόν διαλυμένου μας συστήματος. 

Σχετική εικόνα

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα της παράνομης μετανάστευσης στα νότια σύνορά μας. Αυτός είναι ο κύκλος της ανθρώπινης ταλαιπωρίας που είμαι αποφασισμένος να τελειώσω.
Η κυβέρνησή μου παρουσίασε στο Κογκρέσσο μια λεπτομερή πρόταση για να ασφαλίσει τα σύνορα και να σταματήσει τις εγκληματικές συμμορίες, τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών και τους διακινητές ανθρώπων. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. 

Η πρότασή μας αναπτύχθηκε από επαγγελματίες του τομέα της επιβολής του νόμου και συνοριακούς πράκτορες του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας.

Και αυτοί είναι οι πόροι που ζήτησαν, για να εκτελέσουν σωστά την αποστολή τους και να διατηρήσουν την Αμερική ασφαλή. 
Στην πραγματικότητα, πιο ασφαλή από ποτέ.
Η πρόταση της Εσωτερικής Ασφάλειας περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής για την ανίχνευση ναρκωτικών, όπλων, προϊόντων λαθρεμπορίου και πολλά άλλα πράγματα. Ζητήσαμε περισσότερους πράκτορες, δικαστές μετανάστευσης και χώρο κρεββατιών για να διεκπεραιώσουμε την απότομη άνοδο της παράνομης μετανάστευσης που τροφοδοτήθηκε από την πολύ ισχυρή οικονομία μας. 
Το σχέδιό μας περιέχει επίσης επείγουσα αίτηση ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής υποστήριξης.

Επιπλέον, ζητήσαμε από το Κογκρέσσο να κλείσει τα κενά ασφαλείας στα σύνορα, ώστε τα παιδιά των παράνομων μεταναστών να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τέλος, στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης για την ασφάλεια των συνόρων, οι επαγγελματίες του τομέα της επιβολής του νόμου ζήτησαν 5,7 δισεκατομμύρια δολλάρια, προκειμένου να ανεγείρουν ένα τεχνητό εμπόδιο, ωστε να ελεγχθεί η λαθραία είσοδος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump speech to the nation

Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατών, θα είναι ένα χαλύβδινο φράγμα και όχι ένας συγκεκριμένος τοίχος. Αυτό το εμπόδιο είναι απολύτως κρίσιμο για την ασφάλεια των συνόρων. Είναι επίσης αυτό που θέλουν και χρειάζονται οι επαγγελματίες μας στα σύνορα.

Και φυσικά αυτό χρειάζεται μόνο κοινή λογική, για να κατανοήσει κανείς την αναγκαιότητα του.
Ο τοίχος των συνόρων θα βγάλει πολύ γρήγορα τα έξοδα του. Το κόστος των παράνομων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 500 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως - πολύ περισσότερο από τα 5,7 δισεκατομμύρια που ζητήσαμε από το Κογκρέσσο. 
Ενα μέρος των εξόδων του φράγματος, θα καταβληθεί επίσης έμμεσα από τη μεγάλη νέα εμπορική συμφωνία που έχουμε κάνει με το Μεξικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump in the borders

Ο γερουσιαστής Chuck Schumer - ο οποίος θα ακούσετε αργότερα απόψε - έχει υποστηρίξει επανειλημμένα τη δημιουργία ενός τεχνητού εμποδίου στο παρελθόν, μαζί με πολλούς άλλους Δημοκρατικούς. 
Αλλάξαν γνώμη μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές [όπου εξελέγη ρεπουμπλικανός].

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσσο αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την κρίση. Και αρνήθηκαν να παράσχουν στους γενναίους συνοριακούς μας πράκτορες τα εργαλεία που χρειάζονται απεγνωσμένα, για να προστατεύσουν τις οικογένειές μας και το έθνος μας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραμένει κλειστή για έναν και μόνο λόγο: επειδή οι δημοκράτες δεν θα χρηματοδοτήσουν την ασφάλεια των συνόρων. Η διοίκησή μου κάνει ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από την κατάσταση. 
Αλλά η μόνη λύση είναι να περάσουμε ένα νομοσχέδιο δαπανών που υπερασπίζει τα σύνορά μας και ανοίγει ξανά την κυβέρνηση.

Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να επιλυθεί σε 45λεπτη συνάντηση. 
Έχω προσκαλέσει την ηγεσία του Κογκρέσσου στον Λευκό Οίκο αύριο, για να γίνει αυτό. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να ανεβούμε πάνω από την κομματική πολιτική για να υποστηρίξουμε την εθνική ασφάλεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump in the borders

Μερικοί έχουν ισχυριστεί ότι ένα τέτοιο εμπόδιο είναι ανήθικο. Τότε γιατί οι πλούσιοι πολιτικοί χτίζουν τοίχους, φράχτες και πύλες γύρω από τα σπίτια τους; 

Δεν χτίζουν τοίχους επειδή μισούν τους ανθρώπους από έξω, αλλά επειδή αγαπούν τους ανθρώπους στο εσωτερικό.

Το μόνο πράγμα που είναι ανήθικο είναι οι πολιτικοί να μην κάνουν τίποτα και να συνεχίσουν να επιτρέπουν σε περισσότερους αθώους ανθρώπους να είναι τόσο απελπισμένοι.

Η καρδιά της Αμερικής έσπασε την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, όταν ένας νεαρός αστυνομικός στην Καλιφόρνια δολοφονήθηκε άγρια ​​εν ψυχρώ, από έναν παράνομο αλλοδαπό, ο οποίος μόλις πέρασε τα σύνορα. Η ζωή ενός αμερικανικού ήρωα εκλάπη από κάποιον, που δεν είχε κανένα δικαίωμα να είναι στη χώρα μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump in the borders

Μέρα με τη μέρα, πολύτιμες ζωές κόβονται, από εκείνους που έχουν παραβιάσει τα σύνορά μας. Στην Καλιφόρνια ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας βιάστηκε, δολοφονήθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, με σφυρί από παράνομο αλλοδαπό με μακρά ποινική ιστορία. 
Στην Τζόρτζια, ένας παράνομος αλλοδαπός κατηγορήθηκε πρόσφατα για δολοφονία, αποκεφαλισμό και αποσυναρμολόγηση του γείτονά του!

Στο Μέριλαντ, τα μέλη της συμμορίας MS-13 που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ασυνόδευτοι ανήλικοι, συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν το περασμένο έτος μετά την απάνθρωπο ξυλοκόπημα ενός 16χρονου κοριτσιού.

Κατά τα τελευταία χρόνια, συναντήθηκα με δεκάδες οικογένειες των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα είχαν βλαφθεί από την παράνομη μετανάστευση. 

Έχω κρατήσει τα χέρια θρηνούντων μανάδων και έχω αγκαλιάσει τσακισμένους παππούδες. 

Τόσο λυπηρό. 

Τόσο τρομερό. 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο στα μάτια τους, το τρέμουλο στις φωνές τους και την θλίψη που δαγκώνει τις ψυχές τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump in the borders

Πόσο περισσότερο αμερικανικό αίμα πρέπει να χυθεί, πριν το Κογκρέσσο κάνει τη δουλειά του;

Σε όσους αρνούνται να συμφωνήσουν στη σωτηρία της Αμερικής και στην ασφάλεια των συνόρων της, θα ήθελα να ρωτήσω: φανταστείτε αν ήταν το παιδί σας, ο σύζυγός σας ή η σύζυγός σας, η ζωή της οποίας να ήταν τόσο διαλυμένη και εντελώς κατεστραμμένη, από κάποιον λαθρομετανάστη;

Για κάθε μέλος του Κογκρέσσου, λοιπόν: καθήκον του είναι να περάσει το νομοσχέδιο, που τελειώνει αυτή την κρίση.
Και για κάθε πολίτη: καλέστε τους βουλευτές του Κογκρέσσου και πείτε τους τελικά, μετά από όλες αυτές τις δεκαετίες διάλυσης, ότι πρέπει επιτέλους να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Trump in the borders

Αυτή είναι η επιλογή μεταξύ σωστού και λάθους, δικαιοσύνης και αδικίας. 
Πρόκειται για το εάν εκπληρώνουμε το ιερό μας καθήκον έναντι των αμερικανών πολιτών που υπηρετούμε.

Όταν πήρα τον όρκο του Προέδρου, ορκίστηκα να προστατεύσω τη χώρα μας. Και αυτό θα κάνω πάντα.
Γι αυτό, ας με βοηθήσει ο Κύριος...

Ευχαριστώ και καληνύχτα..."


Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον του έθνους του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ



Η Εισαγωγή και μετάφραση ανωτέρω, του λόγου του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τράμπ, από τον Λευτέρη Πανούση.


Όλα όσα είπε ο Πρόεδρος Τραμπ στο Αμερικανικό έθνος και μας τα κρύβουν...





http://filosofia-erevna.blogspot.com/2019/01/812019.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"


1 σχόλιο:

  1. Eξαιρετικη ομιλια και νοιαξιμο ενος προεδρου για την πατριδα του!
    Ευχαριστω τον Λευτερη Πανουση για την δουλεια του, μεχρι να γινω γνωστης της υπεροχης αυτης ομιλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!