Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Χάραγμα και στα α υ τ ο κ ί ν η τ α - ΔΕΙΤΕ πως θα βάζετε μπροστά το αυτοκίνητό σας...Την ώρα που η εμφύτευση μικροτσίπ προχωρά στην Ευρώπη, όπως πρώτο το el.gr ανέδειξε, ετοιμάζουν τον κόσμο, στον οποίο θα χρησιμοποιούνται αυτά μαζί γενικά με τα βιομετρικά μας στοιχεία, σε μία μορφή 'βιοτσίπ'.

Έτσι, την πρώτη «έξυπνη» τεχνολογία σάρωσης αποτυπώματος για αυτοκίνητα στον κόσμο ανακοίνωσε η κορεατική'Hyundai'. Όπως αναφέρει η εταιρεία, επιτρέπει στους οδηγούς όχι μόνο να ξεκλειδώνουν πόρτες, αλλά και να βάζουν μπροστά το όχημα. 
Επαναλαμβάνουμε πως η πρόοδος της τεχνολογίας είναι αναγκαία, αρκεί να μην χρησιμοποιείται για «σκοτεινούς» σκοπούς.

Όπως διαβάζουμε στην «Ναυτεμπορική», για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, ο οδηγός πρέπει να βάλει το δάχτυλό του σε αισθητήρα που βρίσκεται στο χερούλι της πόρτας του οχήματος. 

Το αποτύπωμα αναγνωρίζεται και μεταδίδεται στο σχετικό χειριστήριο εντός του οχήματος. 
Ο οδηγός επίσης μπορεί να εκκινεί εύκολα το αυτοκίνητο ακουμπώντας το κουμπί εκκίνησης, που διαθέτει και αυτό σαρωτή αποτυπώματος.


Μάλιστα, όπως τόνισε ο Άλμπερτ Μπίρμαν, πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της 'Hyundai', στο μέλλον η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής και σε άλλους τομείς, όπως στη θερμοκρασία, τη θέση του τιμονιού κ.α.

Σχετική εικόνα

Κατά αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τη Hyundai, η πιθανότητα να αναγνωριστεί το αποτύπωμα κάποιου άλλου ως αυτό του οδηγού είναι μόλις μία στις 50.000, καθιστώντας το σύστημα αυτό πέντε φορές αποτελεσματικότερο από τα συμβατικά κλειδιά, ακόμα και τα «έξυπνα».

Αποτέλεσμα εικόνας για hyundai santa fe 2019

Αυτό είναι το «τυράκι», μήπως όμως υπάρχει και φάκα και αυτή αφορά το βιομετρικό «φακέλλωμα» των ανθρώπων, οι οποίοι θα ωθηθούν στο να πραγματοποιούν ακόμα και τις χρηματικές συναλλαγές τους τοιουτοτρόπως;'βίντεο'

'el.gr' 
&
https://scripta---manent.blogspot.com

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!