Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ε Υ Γ Ε ! Α Ξ Ι Ο Ι !



Την δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που διεξήχθη την Τετάρτη στο Σιάτλ των ΗΠΑ, απέσπασε η φοιτητική ομάδα του Α.Π.Θεσσαλονίκης «iCry2Talk», η οποία δημιούργησε καινοτόμο εφαρμογή, που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning) για να «μεταφράσει» το κλάμα του μωρού σε λόγο, απεικονίζοντας το αποτέλεσμα σε μορφή κειμένου, εικόνας και φωνής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικη σημαια ξηρασΑποτέλεσμα εικόνας για icry2talk

Αποτέλεσμα εικόνας για icry2talk

Η Ομάδα του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, συστάθηκε στα τέλη του 2017 και αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ, Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για icry2talk

Αφ΄ότου κέρδισε την πρώτη θέση στον περιφερειακό διαγωνισμό της Microsoft Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου διαγωνίστηκε στην συνέχεια με τις νικήτριες ομάδες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης και βρέθηκε στις τέσσερις που προκρίθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. 

Σχετική εικόνα

Εκεί, αφού διαγωνίστηκε στους ημιτελικούς, αναδείχτηκε μία από τις τρεις ομάδες που πέτυχαν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό!

http://ixnos.blogspot.com/2019/01/blog-post_69.html

"IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!