Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

1974 - ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ ΛΕΣΒΟΣ - Η ΡΟΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ! [Αποκαλυπτικό 'βίντεο']


Αποτέλεσμα εικόνας για Αρματαγωγό «Λέσβος
Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανoυαρίου του 2016
ΕΓΓΡΑΦΗ

Αρχείο ΡΙΚ - «Αρματαγωγό «Λέσβος» - Η ρότα της τιμής»
Περιγραφή: Ένα ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα για το αρματαγωγό «Λέσβος», που πολέμησε τον Ιούλιο του 1974 παρά τις αντίθετες εντολές που είχε στα ύδατα της Κύπρου. Ένα χρονικό της Τουρκικής Εισβολής του 1974 όπως τα έζησαν οι πρωταγωνιστές.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο αρματαγωγό «Λέσβος» που δόθηκε στον ελληνικό στρατό από τις ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και απέπλευσε μετά από αλλεπάλληλες και διαφορετικές εντολές στην Κύπρο στις 17.07.1974.

Στην αρχή γίνεται μια ξενάγηση στο πλοίο, που βρίσκεται στην Αθήνα, λίγο πριν καταστραφεί, ενώ μετά ξεκινά με βίντεο και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές και με δηλώσεις από την γυναίκα του καπετάνιου του ιστορικού πλοίου.

Παρεμβάλλονται ιστορικά σχόλια για την δυναμική των πλοίων που μπορεί να άλλαζε τον ρου της ιστορίας, όπως δηλώνουν, αποφεύγοντας το δεύτερο κύμα απόβασης της Εισβολής.

Στο τέλος παρουσιάζει πώς τελείωσε η πλεύση του πλοίου και πώς οι πρωταγωνιστές τους δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την πολιτική ηγεσία.

"Ιωάννης Καποδίστριας"

3 σχόλια:

 1. Πως γίνεται η Ελλάδα να έχει γενναίους στρατιώτες και και υπευθύνους κότες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηθικό δίδαγμα;Οταν έρθει η κρίσιμη ώρα,γράψτε τους ανωτέρους σας(κότες)στα παλαιότερα των υποδημάτων σας και πράξτε κατά βούληση.

   Διαγραφή
  2. ...Μάλλον έχετε δίκοιο.
   Εκεί μας έφτασαν...

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!