Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Nέες παραλαβές ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ στο Βελιγράδι! (Η Ρουμανία ΑΡΝΗΘΗΚΕ τήν διέλευσή τους απο τον εναέριο χώρο της!)



Αποτέλεσμα εικόνας για NEW RUSSIAN TANKS IN BELGRADE

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, επαίνεσε προχθές Δευτέρα τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, για την ενίσχυση του στρατού των βαλκανικών εθνών με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, εν μέσω ανησυχίας των Δυτικών ότι η συγκέντρωση όπλων θα μπορούσε να απειλήσει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή, γράφει ο Ντούσαν Στογιάνοβιτς στο 'Associated Press'.

Αποτέλεσμα εικόνας για NEW RUSSIAN TANKS IN BELGRADE


Ο Πρόεδρος, Aleksandar Vucic, επιθεώρησε την παράδοση 10 ρωσικών τεθωρακισμένων περιπολικών οχημάτων στη σερβική στρατιωτική βάση, μέρος της υποσχόμενης προμήθειας 30 αρμάτων μάχης T-72 και 30 οχημάτων αναγνώρισης BRDM-2. 
Τα οχήματα παραδόθηκαν παρά την άρνηση της γειτονικής Ρουμανίας (!) να τους επιτρέψει να διέλθουν μέσω του ποταμού Δούναβη λόγω των διεθνών κυρώσεων που ισχύουν κατά της Μόσχας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, η Ρωσία μετέφερε τα 10 τεθωρακισμένα οχήματα στη Σερβία την περασμένη εβδομάδα με αεροσκάφη που χρησιμοποίησαν ουγγρικό εναέριο χώρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για NEW RUSSIAN TANKS IN BELGRADE

”Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι καταφέραμε να μεταφερθούν τα οχήματα στη Σερβία “, δήλωσε ο Vucic. “Πώς και με ποιον τρόπο ήρθαν, είναι δική μας δουλειά” πρόσθεσε. Ο Vucic ευχαρίστησε τον Putin για την «ενίσχυση της ικανότητας μάχης των ενόπλων δυνάμεών τους».

Αποτέλεσμα εικόνας για Alexander Botsan-Kharchenko

Ο Ρώσος Πρέσβης , Alexander Botsan-Kharchenko, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή της Δευτέρας, δήλωσε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να συνεχίσει την υποστήριξή της προς το Βελιγράδι, ισχυριζόμενος ότι η η ενίσχυση του Σερβικού στρατού είναι η “ενίσχυση της ασφάλειας της περιοχής”. 

Σχετική εικόνα

“Η Ρωσία είναι έτοιμη και θα είναι πάντα έτοιμη για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με τη Σερβία », είπε, προσθέτοντας:« Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. ”

Αποτέλεσμα εικόνας για Alexander Botsan-Kharchenko

Υπάρχουν φόβοι στη Δύση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πιέσει τη Σερβία προς έναν άλλο πόλεμο, ειδικά εναντίον της πρώην επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου που διακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008. Η Σερβία και η Ρωσία δεν αναγνωρίζουν το κράτος του Κοσσυφοπεδίου.

Τίτλος της ανταπόκρισης: Serbia’s Leader Praises Putin for Boosting Its Military


https://kostasxan.blogspot.com/2019/07/blog-post_666.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!