Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Μετά τήν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, χάνεται και η Θράκη ΜΑΣ;;;;





Απούσα από την Θράκη η ελληνική κυβέρνηση… 

Του Παναγιώτη Αποστόλου 
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 


Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται ως ηλεκτρονική. Όλα κινούνται με απίστευτη ταχύτητα και όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτήν την ραγδαία ηλεκτρονική εξέλιξη, τότε είναι απών από τις κοσμογονικές εξελίξεις που συντελούνται στον Πλανήτη Γη.

Αποτέλεσμα εικόνας για η ελληνική Θράκη

Το ίδιο συμβαίνει και στην πληροφόρηση. Από τη στιγμή που μέρος των πολιτών – μικρό και κάθε μέρα που περνάει μικρότερο – ενημερώνεται από τα δημοσιογραφικά Μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση) τα οποία ανήκουν σε επιχειρηματίες, των οποίων τα συμφέροντα είναι συνυφασμένα με κάποιο από τα κόμματα της Εξουσίας, κι έτσι οι ειδήσεις είναι εξόχως φιλτραρισμένες για να διαμορφώνουν και να καθοδηγούν την κοινή γνώμη σε λάθος κατεύθυνση και σε λάθος αποτέλεσμα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για η ελληνική Θράκη

Είπα όμως παραπάνω, ότι ζούμε στην ηλεκτρονική εποχή. Την εποχή του διαδικτύου, που σχεδόν το σύνολο της νεολαίας, αλλά και μεγάλο μέρος ώριμων πολιτών ενημερώνεται από αυτό, το προς το παρόν ελεύθερο Μέσο πληροφόρησης. 

Που δεν μπορούν να το φιμώσουν, αλλά προσπαθούν να το μπασταρδέψουν δημιουργώντας τα παραπάνω εξουσιαζόμενα Μέσα και ηλεκτρονικές σελίδες πληροφόρησης. Μη αγγίζοντας ωστόσο, την πραγματική πληροφορία που όντως καίει, για να μην περάσει στο σύνολο των πολιτών. 

Οφείλουμε λοιπόν όλοι, να αναζητούμε αυτές τις πληροφορίες που μας “κρύβουν” επιμελώς τα εξουσιαζόμενα Μέσα πληροφόρησης.

Τουρκική απόβαση στην Θράκη…

Μια τέτοια συγκλονιστική είδηση θα σας παραθέσω παρακάτω την οποία ανίχνευσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα viadiplomacy.gr: 

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε την Τετάρτη ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι εξίσου σημαντικό με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι αλεξανδρουπολης

Το λιμάνι της ακριτικής πόλης θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στο rotation των Αμερικανικών και Νατοϊκών δυνάμεων στα Βαλκάνια. 
Πρόσφατα έγινε η πρώτη δοκιμή ενώ οι Αμερικανοί όπως ανέφερε και ο (ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ!) Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάϊατ, οι ΗΠΑ θα αναλάβουν έργα υποδομής και την ανέλκυση βυθισμένου πλοίου που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι… 

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι αλεξανδρουπολης

Την ώρα που ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωνε τα παραπάνω, την ίδια ώρα, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης η Τουρκία έκανε πολιτική «αποβατική» ενέργεια. 

Αποτέλεσμα εικόνας για η ελληνική Θράκη

Με μία υψηλού συμβολισμού κίνηση, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Mustafa Sentop προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.15 την 24η Ιουλίου 2019 με το προεδρικό αεροσκάφος της χώρας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τον οποίον και υποδέχθηκαν (παραβιάζοντας κάθε έννοια εθιμοτυπίας και πρωτοκόλλου) η οικογένεια Σαδήκ και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, χωρίς την παρουσία Έλληνα Διπλωμάτη. 

Στην συνέχεια μία πομπή 14 οχημάτων συνοδεία ασθενοφόρου και οχημάτων της αστυνομίας ξεκίνησαν για Ξάνθη και Κομοτηνή βάσει (προαναγγελθέντος) προγράμματος… 

Ο κ. Mustafa Şentop συναντήθηκε με τους Ahmet Mete, Ahmet Hraloglu, Mustafa Ridvan Delihüseyin Ibrahim Serif, στελέχη του ΚΙΕΦ (σ.σ. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) κι εκπροσώπους συλλόγων και στη συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στο νεκροταφείο Kahveci στην Κομοτηνή στην οποία παρευρέθη ο Ιμάμης από το Τζαμί της Αδριανούπολης Selimiye Mufti Emrullah Üzüm με την συμμετοχή μελών του τουρκικού κοινοβουλίου και αρχηγών πολιτικών κομμάτων όπως η κ. Meral Aksener, o T. Karamollaolu, o Mustafa Detici, η Enign Altay, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα και ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, στελέχη του ΚΙΕΦ και συλλόγων της μειονότητας… 

Οι τοποθετήσεις και οι ομιλίες των Τούρκων αξιωματούχων κινήθηκαν στα γνωστά πλαίσια, χωρίς λεκτικές ακρότητες , επαναλαμβάνοντας ωστόσο, την πρόθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να προστατέψουν τα δικαιώματα των “Τούρκων της Δυτικής Θράκης” κάνοντας πάντοτε αναφορά στον ρόλο και το έργο του Αχμέτ Σαδήκ… 

Για να συμπληρωθεί η εικόνα της οργανωμένης τουρκικής απόβασης στην Θράκη, διοχετεύθηκε σε κεντρικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης και συνέντευξη που παρεχώρησε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού”, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας… 

Ο Τούρκος διπλωμάτης εκτιμά ότι αν υπάρξει οικονομική συνεργασία σε διάφορους τομείς, τότε θα είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν και τα οστεοποιημένα – όπως τα χαρακτήρισε - πολιτικά και νομικά “προβλήματα” ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ο Οζουγκεργκίν υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της μια φάση από την οικονομική κρίση, επομένως “τώρα υπάρχει μια τεράστια και δυναμική οικονομία, η οποία είναι έτοιμη για συνεργασίες. 
Εμείς είμαστε έτοιμοι. 
Η Ελλάδα είναι έτοιμη; 
Θα το δούμε στο άμεσο μέλλον”, είπε… 

Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σύντομα πάλι το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Όπως λέει χαρακτηριστικά: 

“ας πιάσουμε δουλειά”.

“Υπάρχουν ζητήματα που περιμένουν λύση στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά από τη στιγμή που τοποθετούνται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, μένουν κολλημένα. 

Για παράδειγμα, θέλουμε να πραγματοποιήσουμε το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας. Αν περιμένουμε τη λύση ορισμένων πολιτικών και νομικών προβλημάτων, θα χάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο. 

Δεν υπάρχει λόγος να μην αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις. Ας πιάσουμε δουλειά” σύστησε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, ο οποίος σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ότι: 

“κάθε καινούρια κυβέρνηση είναι μία νέα ευκαιρία. Το ότι έδωσαν πρώτοι συγχαρητήρια ο πρόεδρός μας και ο υπουργός των Εξωτερικών μας δείχνει τουλάχιστον την πρόθεσή μας να ανοιχτεί μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και στη βάση του διεθνούς δικαίου”. 

Αναφορικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, είπε ότι η Τουρκία στο θέμα αυτό είναι ειλικρινής από τη δεκαετία του ’80: 

“Ελπίζουμε ότι η διαδικασία δεν θα επηρεαστεί αρνητικά από την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα”.

Απούσα από το τουρκικό σουλάτσο στη Θράκη η ελληνική κυβέρνηση…

Αλήθεια, που βρισκόταν η αντιπροσωπία της νέας ελληνικής κυβέρνησης από αυτήν την “κατάληψη” της Θράκης μας από την τουρκική κουστωδία; 

Θα ενημερώσει ο Πρωθυπουργός 
της χώρας μας στη Βουλή τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την ισλαμοποίηση της Θράκης μας; 

Αλήθεια, πέρασαν από τις εκλογές 20 ημέρες και δεν ακούσαμε ακόμη τη θέση της νέας κυβέρνησης στο ζήτημα των Μουφτειών της Θράκης μας. 

Τώρα δεν είναι αντιπολίτευση, για να δηλώνει “παρών”, στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας – Γαβρόγλου). Με τον οποίο νόμο καρατόμησαν τους νόμιμους Μουφτήδων, διορίζοντας Τοποτηρητές. Μεθοδεύοντας – τους πρόλαβαν οι εκλογές - την εκλογή των Μουφτήδων, που εξυπηρετεί απόλυτα τον Ρ. Τ. Ερντογάν και τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή. 

Εκλογή, που δεν γίνεται σε καμιά ισλαμική χώρα στον κόσμο, ούτε και στην Τουρκία. 

Ως γνωστόν οι νόμιμοι Μουφτήδες της Ξάνθης (Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου) και της Κομοτηνής (Τζαμαλή Μέτσο) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και από το οποίο ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις (υπουργείου Παιδείας), διά μέσω των οποίων τον περασμένο Αύγουστο παύτηκαν των καθηκόντων τους, αφού ήταν αντισυνταγματικές και αντίθετες με τη Συνθήκη της Λοζάνης και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (οδηγία 2000/78/ΕΚ). 

Επίσης ισχυρίζονται στην αίτησή τους, ότι σε καμιά άλλη χώρα, εκτός της Ελλάδος δεν προβλέπεται αποπομπή των Μουφτήδων λόγω της συμπλήρωσης του 67ου έτους (εφεύρεση ΣΥΡΙΖΑ) της ηλικίας τους, ως του ανωτάτου ορίου. 

Να σημειωθεί ότι οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής αναγνωρίζονται από όλους τους πρέσβεις των μουσουλμανικών αραβικών χωρών και όχι μόνο… 

Θα καταργήσει λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ το νόμο Γαβρόγλου ή θα συνεχίσει την ίδια εθνοκτόνο πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Θα επαναφέρει τους νόμιμους Μουφτήδες ή θα συνταχτεί με την διαχρονική απαίτηση της Άγκυρας; 

Αλήθεια, τι λέει επί αυτού του εθνικού ζητήματος, η καθ΄ ην αρμόδια Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως; 

Θα ελέγξει η κυβέρνηση της ΝΔ την έκνομη δραστηριότητα του “Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής”; 

Το οποίο λειτουργεί στην Θράκη μας ασύδοτο, συνεργαζόμενο με το ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) που έχει για πρόεδρο την 32χρονη Τσιγδέμ Ασάφογλου, που πρόσφατα μίλησε για την ύπαρξη “τουρκικής εθνικής ταυτότητας” λέγοντας ακριβώς: 

«Είμαστε μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες με τουρκική εθνική ταυτότητα. Μας έχουν περιθωριοποιήσει». 

Θα επαναδραστηριοποιήσει το κλιμάκιο της ΕΥΠ σε αυτήν την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδος μας, που εξάρθρωσε ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Πασοκοσυριζαίος Γιάννης Ρουμπάτης;



"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Το ελληνικό κράτος βρίσκεται μονίμως σε αφασία.Εδώ κοντεύουν τα μογγόλια να κάνουν απόβαση κανονική στη Θράκη,και τα δικά μας τα ζαβά προβληματίζονται απλά για την προκλητική στάση της γυφτοτουρκίας,αντί να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εξοπλισμό της χώρας και να κλείσουν το τούρκικο χαμαιτυπείο της Κομοτηνής,πετώντας κλωτσιδόν όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!