Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

"Α Ν Τ Ε Ρ Α" ΕΧΕΤΕ ΡΕ; ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Α Π Ε Λ Α Σ Τ Ε ΤΟΝ !!!

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ...ΑΓΥΡΙΣΤΟ;

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ;

ΓΙΑΤΙ  Θ Α Ψ Α Τ Ε  ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ;

Συνέντευξη Τούρκου πρέσβη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό...


ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΨΕΥΤΗ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ!
ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΜΠΟΥΡΑΚ!

Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκιν: ” (με την απόφαση για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας) Η ΕΕ έχασε την ευκαιρία να παίξει θετικό ρόλο στην επίλυση του κυπριακού θέματος και απέκλεισε τον εαυτό της¨.
(Για τις σχέσεις με την Ελλάδα) Aν περιμένουμε την επίλυση μιας σειράς πολιτικών και νομικών θεμάτων θα χάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο. 
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναπτυχθούν περαιτέρω οι οικονομικές σχέσεις. Εμείς κοιτάμε την δουλειά μας”...
Ο πρέσβης Οζουγκεργκιν σε δήλωση που έκανε προς το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, σχολίασε την ένταση για το θέμα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο Οζουγκεργκιν δήλωσε πως ήταν λάθος η ένταξη του ελληνοκυπριακού τομέα στην Ε.Ε., πριν να υπάρξει λύση στην Κύπρο, πρόσθεσε πως έγιναν δεκτοί στην Ε.Ε. με μία απόφαση πίσω που πάρθηκε πίσω από κλειστές πόρτες και δήλωσε πως η Ε.Ε. δεν είναι ένα δικαστήριο και δεν έχει αρμοδιότητα για να παίρνει αποφάσεις σε θέματα που άπτονται του διεθνούς δικαίου, όπως ο καθορισμός θαλασσίων περιοχών.

Ο Οζουγκεργκιν ανέφερε πως οι τελευταίες αποφάσεις που πήρε η ΕΕ, δεν ήταν ένα σωστό βήμα και είπε: “Οταν κάποιος λέει πως “Αυτός είναι μέλος μας, εσύ δεν είσαι και εμείς στηρίζουμε το μέλος μας”, αυτό δεν είναι μία νομική θέση αλλά μία πολιτική στάση. 
Η Ε.Ε. είτε θα επιλέξει το διεθνές δίκαιο είτε θα κρύβεται (!!!;;;) πίσω από το δίκιο που αφορά ενότητα και φιλία.

Ο Οζουγκεργκιν είπε πως με αυτήν της την απόφαση, η Ε.Ε. απώλεσε (!) την αξιοπιστία της εντός της τουρκικής κοινής γνώμης (Ε, ΚΑΙ;) και πρόσθεσε πως “Η Ε.Ε. έχασε την ευκαιρία να παίξει θετικό ρόλο στην επίλυση του κυπριακού θέματος και απέκλεισε τον εαυτό της. 
Μετά από αυτήν της την κίνηση, εγώ πώς μπορώ να εμπιστευτώ την αμεροληψία της στο θέμα του κυπριακού;”

Ο πρέσβης υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και σχολίασε λέγοντας: 
“Η Τουρκία δεν προσεγγίζεται έτσι. 

(ΣΩΣΤΑ! ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ!)

Δεν κουνάει κανείς το δάχτυλο στην Τουρκία. 

(ΣΩΣΤΑ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ...ΚΟΥΝΑΤΕ;)

Εμείς δεν είμαστε μία χώρα που πρόσφατα εμφανιστήκαμε. 

(ΣΩΣΤΑ! ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΚΑΙ ΕΠΝΙΓΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ!)

Για πολλούς αιώνες στην περιοχή μας, έχουμε δικαίωμα λόγου σε αυτά που συμβαίνουν. Οταν επηρεασμένοι από την αναστάτωση που προκάλεσαν οι ελληνοκύπριοι παίρνουν μία τέτοια θέση, αυτό καταδεικνύει την διαταραχή στην στρατηγική όραση της Ε.Ε. ”

Ο Οζουγκεργκιν ανέφερε πως καμμία πίεση προς την Τουρκία δεν είναι ικανή να την αποσπάσει όταν γίνεται λόγος για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και είπε πως “Αυτό πρέπει να το ξέρουν. Αυτός ο δρόμος δεν είναι ο δρόμος αυτών που επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίλυση του κυπριακού θέματος”.

ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο Οζουγκεργκιν σχολιάζοντας την επίδραση που θα έχει στις διμερείς σχέσεις η σύσταση της νέας κυβέρνησης μετά τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είπε τα εξής :” Κάθε νέα κυβέρνηση είναι μία νέα ευκαιρία. έτσι το ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας αλλά και ο κύριος υπουργός μας, ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν (ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΛΑ!) τους ομολόγους τους, είναι κάτι που δείχνει την πρόθεση μας για καλόβουλο (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΤΕ!) άνοιγμα μιας νέας σελίδας και για πρόοδο στις σχέσεις μας στη βάση της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου”.

Ο Οζουγκεργκιν ανέφερε πως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχουν κάποια δομικά θέματα και είπε : “Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα δεν συνιστούν εμπόδιο στην πρόοδο των διμερών μας σχέσεων. 

Αντίθετα πιστεύουμε πως θα διευκολύνουν την εξέταση αυτών των θεμάτων με βάση το διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση. Πιστεύουμε πως τα θέματά μας μπορούμε να τα επιλύσουμε στο πλαίσιο της καλής βούλησης του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. ”

(ΠΙΟ ΨΕΥΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ;)

Ο Οζουγκεργκιν ανέφερε πως έχει αφήσει πίσω της ένα στάδιο της οικονομικής κρίσης και είπε:” Απέναντι της έχει μία μεγάλη και δυναμική οικονομία έτοιμη για συνεργασίες με την οποία εκ της θέσης της μπορεί να συνεργαστεί. 
Εμείς είμαστε έτοιμοι. 
Η Ελλάδα είναι έτοιμη; Αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα”.

Ο Οζουγκεργκιν είπε πως από το 2016 και εντεύθεν δεν έγινε δυνατόν να επαναληφθεί ξανά το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας: 

Αν κάνουμε συνεργασίες σε πολλά επίπεδα (ΔΗΛΑΔΗ;) θα είναι πιο εύκολη και η εξέταση των παγιωμένων θεμάτων μας. 
Υπάρχουν θέματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που αναμένουν τη λύση τους αλλά αν αυτά τα θέσετε στην διαδρομή των διμερών σχέσεων τότε θα παραμείνετε κολλημένοι. για παράδειγμα εμείς θέλουμε να πραγματοποιήσουμε το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας. 

Αν περιμένουμε την επίθεση μιας σειράς νομικών και πολιτικών θεμάτων θα χάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο. 
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας”.
………

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/5970
24/07/2019

Σχ : Ο κύριος πρέσβης ουσιαστικά μας λέει :” 

-Μην κοιτάτε που εμείς κατέχουμε παράνομα το 40% της Κύπρου. 

-Μην κοιτάτε που τώρα διεκδικούμε και τον θαλάσσιο πλούτο της Κύπρου. 

-Μην κοιτάτε που κόντρα στο διεθνές δίκαιο, σας απειλούμε με πόλεμο αν επεκτείνετε τα χωρικά σας ύδατα. 

-Μην κοιτάτε που χρηματοδοτούμε εκατοντάδες πράκτορας που υπονομεύουν την κυριαρχία σας (ΚΑΙ!) στην Θράκη. 

Αλλά ελάτε να κάνουμε ...business.

Ωραία η λογική του κυρίου πρέσβη…


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Το να επικαλείται το διεθνές δίκαιο κάποιος που το καταπατά συστηματικά,συνιστά καθαρότατη ειρωνεία.Αυτή η κατά το δοκούν χρησιμοποίηση του νόμου από την Τουρκία μονο τραγέλαφο προκαλει.Το ζήτημα το δικό μου είναι το τι θα κάνειι η Ελλάδα με το κακομαθημένο μούλικο που έχει απέναντί της.Γιατί μπορει η Τουρκία,να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο,και να είναι παρόλαυτα το αγαπημένο παιδί όλων,αλλά σε βάθος χρόνου βγαίνει πάντα κερδισμένη.Η Ελληνική διπλωματία ειναι ανύπαρκτη και ο ελληνικός στρατός αναιμικός.Προβλέπω νέα Μικρασιατική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!