Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ζευγάρι Εφοριακών ...ΤΑΛΕΝΤΑ στήν Α Π Α Τ Η !Μια νέα, χαρακτηριστική περίπτωση κακοπληρωτών της 'ΔΕΗ' που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας απίστευτα κόλπα, και χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση φέρνει στο φως αποκλειστικό ρεπορτάζ του 'ΣΚΑΪ' .

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ

Πρόκειται για ζευγάρι εφοριακών που ζει εδώ και χρόνια σε βίλλα 600 τετραγωνικών με πισίνα και όλα τα κομφόρ στο Βαρνάβα αλλά ταυτόχρονα είναι ενταγμένο στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Οι δύο εφοριακοί, παρά τον πολυτελή βίο τον οποίο και διάγουν, κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα το 2011 να βάλουν την βίλλα με την πισίνα, στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, αν και ενταγμένοι πια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους – μειωμένους – λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η απάτη 
Οι δύο εφοριακοί φαίνεται πως «έσπασαν» το σπίτι τους στο Βαρνάβα σε 3 μέρη.. Υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος.
Αν και όλη η βίλλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, οι εφοριακοί εμφάνισαν άλλα 2 μαϊμού ρολόγια, ένα σε κάθε όροφο.

Αιτήθηκαν μόνο για το ένα – το πραγματικό – να μπει στο οικιακό τιμολόγιο, και μπήκε.
Οι άλλοι 2 μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Το 2014, η οφειλή των 2 εφοριακών αγγίζει τις 30 χιλιάδες ευρώ.
Καταφέρνουν όμως να μην τους κοπεί το ρεύμα, προσκομίζοντας όπως θα αποδειχτεί αργότερα – πλαστά, ιατρικά πιστοποιητικά.
Τρία χρόνια μετά, το 17, το χρέος εκτοξεύεται στις 65 χιλιάδες ευρώ.

Οι εφοριακοί ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν την πισίνα τους στη βίλα τους στο Βαρνάβα, χωρίς να πληρώνουν ρεύμα...

Οι κινήσεις της ΔΕΗ 

Στη ΔΕΗ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει έλεγχο και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, η απάντηση ωστόσο που θα λάβει, είναι χαρακτηριστική για την πολιτική που ακολουθούσε η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια : «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Τελικά η ΔΕΗ εντόπισε όλες τις παρανομίες που είχε το ζευγάρι εφοριακών στη βίλα τους στο Βαρνάβα.
Οι ίδιοι μάλιστα, κατά το παρελθόν, διώκονταν για χρηματισμό.

Η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται, επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο, ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα...

Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ και σήμερα, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η περίπτωση των εφοριακών του Βαρνάβα δεν είναι η μοναδική.

Ο ΣΚΑΙ αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες και για την άλλη καραμπινάτη – υπόθεση κακοπληρωτή, με την βίλλα στην Κηφισιά.
Το ακίνητο, διαθέτει πισίνα ...ολυμπιακών διαστάσεων, και ανήκει σε χρηματιστή.

Η ΔΕΗ κατάσχεσε τους λογαριασμούς του, δεν βρέθηκαν όμως χρήματα. Την ίδια βίλα, διεκδικεί και τράπεζα στην οποία ο ιδιοκτήτης φέρεται να χρωστά 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Φεβρουάριο, έπειτα από δικαστική απόφαση, το ακίνητο εκπλειστηριάζεται.
Οι 2 περιπτώσεις κακοπληρωτών, στο Βαρνάβα και τη Κηφισιά, μαζί με άλλες 18 υποθέσεις, έχουν σταλεί στον εισαγγελέα. Ο ελεγκτής της ΔΕΗ μάλιστα, που έχει συγκεντρώσει τους 20 φακέλους, δέχεται απειλές κατά της ζωής του, και προστατεύεται πια από αστυνομικούς..

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Και μετά τους φταίει η "κλέφτρα" η πραγματική φτωχολογιά,από την οποία προσπαθούν να βγάλουν ξύγκι.Να πληρώσει όλα τα βερεσέδια των "άπορων" κροίσων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!