Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Μήπως το ΞΕΧΑΣΑΜΕ; Κ Α Κ Ω Σ ! Κ Α Κ Ι Σ Τ Α !


Σχετική εικόνα

Ιούλιος του 356 π.Χ.
Η Γέννησις του Μεγάλου Αλεξάνδρου
!

Ο Μακεδόνας στρατηλάτης μεταλαμπάδευσε τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου και κατέστησε διεθνή τήν ελληνική γλώσσα. Γεννήθηκε στις 20 ή στις 21 Ιουλίου του 356 π.Χ. στήν Πέλλα της Μακεδονίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγας Αλέξανδρος

Σχετική εικόνα

Ήταν υιός του βασιλέως της Μακεδονίας Φιλίππου του Β' και της Ολυμπιάδος, κόρης του  βασιλέως της Ηπείρου Νεοπτολέμου, κληρονόμησε τήν οξυτάτη αντίληψη και τις οργανωτικές αρετές του πατρός του και τήν φιλοδοξία και τήν ΙΣΧΥΡΗ θέληση της μητρός του.

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγας Αλέξανδρος

Ο δάσκαλός του ο περίφημος Αριστοτέλης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στήν διαμόρφωση του χαρακτήρος του και στόν θαυμασμό του γιά το ελληνικό πνεύμα.

Σχετική εικόνα

Στά είκοσί του χρόνια έγινε βασιλεύς της Μακεδονίας, μετά τήν δολοφονία του πατρός του το 336 π.Χ. Αφού αντιμετώπισε οργανωμένες συνωμοσίες, σε συνέδριο στήν Κόρινθο ανακηρύχθηκε ηγεμών της Ελλάδος και αρχιστράτηγος της επικειμένης εκστρατείας κατά των Περσών.

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγας Αλέξανδρος

Ξεκίνησε τήν άνοιξη του 334 π.Χ., μέ δύναμη αποτελουμένη απο 50.000 πεζούς και 6.000 ιππείς.
Σημαντικές οι νίκες του στον Γρανικό ποταμό, στήν Ισσό της Κιλικίας και στα Γαυγάμηλα.

Σχετική εικόνα

Τό 327 π.Χ. μπήκε στίς Ινδίες, όπου νίκησε τον βασιλέα Πώρο. Αρρώστησε όμως βαριά (σε μερίδα ιστορικών συγγραφέων και ερευνητών υπάρχουν έντονες διαφωνίες άν το ρήμα 'αρρώστησε' θέλει πολλά εισαγωγικά...) και στις 10 ή 11 Ιουνίου του 323 π.Χ. άφησε τήν τελευταία του πνοή στήν Βαβυλώνα, μόλις 32 ετών...

Σχετική εικόνα

Η λεγομένη Ελληνιστική Εποχή αποτέλεσε περίοδο νέας λάμψεως του ελληνικού πνεύματος.

==========================

Σχετική εικόνα
ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (ΕΩΣ ΥΠΟΠΤΗ;)
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝ
ΠΛΗΘΟΣ "ΟΝΟΜΑΣΤΩΝ" ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΟΒΙΚΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΕΝΩ Ο ΓΛΥΠΤΗΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΤΩΝ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ
ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ
ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ.
ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ...ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ,
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΟΠΛΟΣ (!!!)
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ...ΦΑΛΗΡΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ
ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ, 

ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΟΙ "ΣΟΦΕΣ"
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΜΑΣ"
Κ Ε Φ Α Λ Ε Σ.....

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΤΟ 1996 Η ΚΥΡΙΑ ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΒΑΤΖΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΟΥΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ,ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ.ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ,Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΑΡΑ ΓΙ`ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΔΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!