Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΑΛΒΙΝΙ – ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ;



«Έσπασε» την συμμαχία του με το Κίνημα των 5 Αστέρων ο πατριώτης Σαλβίνι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ιταλία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Οι οποίες εκλογές, θα είναι η αρχή της απόλυτης κυριαρχίας του Σαλβίνι!
Τρία είναι τα σενάρια στην περίπτωση πρόωρων εκλογών, όπως προκύπτουν από την τελευταία δημοσκόπηση της AGI/YouTrend, που έγινε την 1η Αυγούστου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για MATTEO SALVINI

Στην πρόθεση ψήφου η Λέγκα προηγείται καθαρά με ποσοστό 36,8%, το κεντροαριστερό Pd (Δημοκρατικό Κόμμα) παίρνει 21,7%, τα 5 Αστέρια 17,6%, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia 7,3%, το εθνικιστικό «Αδέλφια της Ιταλίας» (FdI) 6,4%, το κεντρώο +Europa 2,9%, οι Πράσινοι 2,3% και τα απομεινάρια του κομμουνισμού («Η Αριστερά») 2%.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει μία προγραμματική συνεργασία και κάθοδο στις εκλογές όλων των εθνικών δυνάμεων (Λέγκας, Forza Italia και Αδέλφια της Ιταλίας.) 

Αποτέλεσμα εικόνας για MATTEO SALVINI

Στην περίπτωση αυτή θα προκύψει μία συντριπτική πλειοψηφία, τόσο στο Κοινοβούλιο (416 έδρες από τις 618) όσο και στη Γερουσία (210 από 309) – τα 2/3 των εδρών.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει κάθοδο των κομμάτων με την σημερινή τους μορφή. Στην περίπτωση αυτή κερδίζει βεβαίως η Λέγκα, αλλά πρέπει να βρει συμμάχους μετά τις εκλογές για να κυβερνήσει, τους οποίους προφανώς θα βρει στα «Αδέλφια της Ιταλίας» και πιθανότατα στο Forza Italia.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει κοινή κάθοδο της Λέγκας με το εθνικιστικό «Αδέλφια της Ιταλίας», αλλά όχι με το Forza Italia. 
Στην περίπτωση αυτή, η εθνικιστική συμμαχία θα λάβει πάνω από 43% και θα εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία με 353 έδρες στη Βουλή και 181 στη Γερουσία.

Αποτέλεσμα εικόνας για MATTEO SALVINI

Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένος θα είναι ο Σαλβίνι, που θα εφαρμόσει απρόσκοπτα την πολιτική του. 
Σε ακόμα πιο εθνική κατεύθυνση, εφόσον συγκυβερνήσει με το καθαρόαιμο εθνικιστικό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας»!

(Υ.Γ.): Αυτά τα ωραία θα συμβούν στην γειτονική Ιταλία κι εμείς εδώ θα φάμε στη μάπα Κούληδες και Βελόπουλους. 
Σκέτη θλίψη!


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!