Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΞΕΡΑΤΕ, ή μήπως ΔΕΝ ξέρατε ότι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου ΔΕΝ πολέμησαν στο Έπος του 1940 ; ; ; ;


ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ
ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ..."ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ" ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΟΝΟ.
ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ  'ΘΕΑΘΗΝΑΙ' !

Όταν ακόμη και ένας κατεξοχήν υπερασπιστής της Μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου» αναγκάζεται να παραδεχθεί την παντελή απουσία από την Εποποιία του 1940 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου των ηγετών-«τοτέμ» των απανταχού «δημοκρατών», τότε καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε το μέγεθος του προβλήματος.
Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης γράφει τα εξής στα «Νέα», αναφερόμενος στο πώς αντιμετωπιζόταν στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940:
«Χαρακτηριστικό, που αποσιωπούνταν κομψά, ήταν ότι κανένας από τους πολιτικούς ηγέτες της εποχής –αν και όλοι βρίσκονταν σε ηλικία- δεν είχε συμμετάσχει στο έπος του ’40. 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε απαλλαγεί για λόγους υγείας, ο Ανδρέας Παπανδρέου σπούδαζε στην Αμερική, ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν κιόλας κομμουνιστής και τους κομμουνιστές δεν τους έστελναν στο μέτωπο…»

Σχετική εικόνα

Για να γίνουμε πιο ακριβείς στα λεγόμενα του Χωμενίδη, ο Καραμανλής είχε απαλλαγεί από τον Ελληνικό Στρατό λόγω κώφωσης στο ένα αυτί και παρέμεινε γιά ελάχιστους μήνες ένστολος εν Αθήναις... 

Εξ ου και το… παρατσούκλι «κουφός εθνάρχης» που του είχαν προσάψει κάποιοι στο παρελθόν. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεας παπανδρεου νεος

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπηρέτησε ποτέ την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, αλλά «διέπρεψε» ως (βοηθητικός νοσοκόμος!) ναύτης στο ...αμερικανικό ναυτικό. 

(Σημείωση 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΣΤV':Όπως έχει επισημάνει από τις πρώτες του εκπομπές ο 'mr.V', o νεαρός Aνδρέας μέ τήν μεσολάβηση της ηθοποιού του θεάτρου Κυβέλης,  - που είχε σχέση με τόν πατέρα του Γεώργιο Παπανδρέου -, μέ τον δαιμόνιο υπουργό Ασφαλείας Κων.Μανιαδάκη, πήρε διαβατήριο άν και είχε ογκωδέστατο φάκελλο στην Αστυνομία ως τροτσκιστής και ανεχώρησε το 1939 με πλοίο γιά τις ΗΠΑ). 

Και εννοείται πώς ΔΕΝ αισθάνθηκε τήν ανάγκη να επιστρέψει και να υπηρετήσει όταν μας εκήρυξαν τον πόλεμο οι Ιταλοί, αλλά προτίμησε να παραμείνει στήν ασφάλεια της Αμερικής. Ήταν πάντα γενναίος...)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεας παπανδρεου νεος

Όσο για τον Φλωράκη, παρά τα όσα υποστηρίζει ο Χωμενίδης, υπηρέτησε την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, αλλά το αν ήταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου είναι άγνωστο.

Στο μέτωπο, πάντως, η κυβέρνηση Μεταξά δεν έστελνε μόνο όσους θεωρούσε ότι η παρουσία τους εκεί μόνο κακό θα έκανε και όχι καλό στην συνοχή του Στρατεύματος με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. 

Μην ξεχνάμε ότι τότε ήταν και η εποχή που ίσχυε ακόμη το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης. 

Συνοψίζοντας, λοιπόν, οι «Ιερές Αγελάδες» της Μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου» ήταν απόντες από το Εθνικό Προσκλητήριο και 28ης Οκτωβρίου 1940...

Ο «ανώνυμος» Ελληνικός Λαός, με άξιο πρωτεργάτη τον Ιωάννη Μεταξά, ήταν αυτός που έγραψε μια ακόμη ένδοξη σελίδα Ιστορία για το Έθνος μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. ``ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1940- ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝ. ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ) Ο ΑΝΔΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ , ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΟ ΓΚΡΕΙΤ ΛΕΙΚΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΖΕΝΙΒΑ ΚΑΙ ΜΠΕΘΕΖΝΤΑ. (ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΣΣΙΑ ``ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε ι δ ι α ι τ έ ρ ω ς γιά τήν επικοινωνία.
      Ναί, έτσι είναι όπως τά περιγράφετε αλλά το βιβλίο της πρώτης Ελληνίδος συζύγου του Ανδρέα, της ψυχιάτρου Χριστίνας Ρασσιά (που την πέταξε σαν λεμονόκουπα, γιά χάρη της ...άχαρης Μαργαρίτας) είναι εξόχως ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ...
      Αντιλαμβάνεσθε το γιατί....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!