Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (Δίδαγμα: Η ενότης του Ελληνικού Λαού)


Αποτέλεσμα εικόνας για 28η οκτωβρίου οχι

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

- Σύσσωμος ο Ελληνισμός θα εορτάσει κι’ εφέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Μετά από 78 χρόνια το Ελληνικό έθνος ξαναζωντανεύει και ξαναζεί την αλησμόνητη εποχή του 1940-41.

Αποτέλεσμα εικόνας για 28η οκτωβρίου οχι
Σχετική εικόνα

- Στο σημερινό λίαν περιληπτικό επετειακό δημοσίευμά μας, δεν θα εξιστορήσουμε τα δραματικά γεγονότα της εποχής εκείνης, ως και τους ανδρείους και ηρωικούς αγώνες της γενιάς του 1940 των Ελλήνων. 

Αλλά! στοιχειωδώς θ’ αναφέρω στα λεχθέντα των ηγετών και πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης, για μια τελική αυτοκριτική που είναι η «λυδία λίθος» που ξεχωρίζει την σοβαρότητα από την φθήνια, την ανθρώπινη ποιότητα από την ιδιοτέλεια και τη ναρκισσιστική ευτέλεια. 

Χρειάζεται σήμερα η αυτοκριτική περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Επειδή στις ημέρες μας κτυπούν τύμπανα πολέμου στην περιοχή μας και επειδή σημαντική μερίδα του Ελληνικού λαού, ενώ αξιώνει να διασωθεί η ιστορική προσφορά των Ελλήνων, δεν μεταφράζει όμως την αξίωση αυτή σε ρεαλιστική πολιτική πράξη.

Αποτέλεσμα εικόνας για 28η οκτωβρίου οχι

- Από της μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα η νεολαία μας υφίσταται την πλέον ακραία παραπληροφόρηση για τους ηγέτες που διεξήγαγαν τον ένδοξο πόλεμο της Ελλάδος εναντίον της Φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι και της Ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ κατά το εξάμηνο 1940-41. 

Συγκεκριμένα διαγράφουν από τις σελίδες της ιστορίας την Ηγετική Τριάδα εκ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων της πολιτικής, και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, της πολεμικής εκείνης περιόδου, τον ασκητή Βασιλέα Γεώργιο Β΄, τον Αρχιστράτηγο της Νίκης Αλέξανδρο Παπάγο και κυρίως τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά.

- Όταν απεβίωσε ο Ιωάννης Μεταξάς εις τον κολοφώνα της δόξης του, την 29ην Ιανουαρίου 1941, σύσσωμος ο λαός τότε προσήλθε αυθορμήτως κατά χιλιάδας εις την κηδεία του. Με την ανακοίνωση του θανάτου του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Άντονι Ήντεν, εδήλωσε: 
«Σήμερα θρηνούμε διά τον θάνατον ενός σημαντικού και γενναίου ηγέτη, του στρατηγού Ιωάννου Μεταξά. 
Η δήλωση αυτή έγινε στο 'BBC' την 29ην Ιανουαρίου 1941, ενώ συγχρόνως εκηρύχθη εθνικό πένθος με την αγγλική σημαία να κυματίζει μεσίστιος επί τριήμερον εις τα δημόσια καταστήματα της Βρετανίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για 28η οκτωβρίου οχι

- Στην συνέχεια θ’ αναφερθούμε σε δηλώσεις και απόψεις πρωταγωνιστών πολιτικών και Στρατιωτικών ηγετών της εποχής εκείνης για τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων στον Ελληνοιταλικό και Ελληνογερμανικό πόλεμο:

Ο ΧΙΤΛΕΡ, μιλώντας με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες πολεμιστές του 1940-41, είπε μεταξύ άλλων στην διάσημη κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl στις 30 Μαρτίου 1944:

«Η είσοδος της Ιταλίας στον πόλεμο, αποδείχτηκε καταστροφική για μας. 
Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθειά μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. 

Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος». 

Αποτέλεσμα εικόνας για 28η οκτωβρίου οχι

Είπε επίσης: «Χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι εξ όλων των αντιπάλων μόνον οι Έλληνες μας αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμο θάρρος και υψίστη περιφρόνηση προς τον θάνατο» (Από λόγο που εκφώνησε την 4ην Μαΐου 1941 στο Ράιχσταϊν).

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, πρώτος Λόρδος του Βρετανικού Ναυαρχείου, στις 28/10/41 επεσήμανε:

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτόμαστε ποια θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα».

Σχετική εικόνα

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ μετέδιδε στις 27/04/42 προς τους Έλληνες:

«Πολεμήσατε εναντίον πανόπλων και νικήσατε. Πολεμήσατε μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. 
Ως Ρώσοι κερδίσαμε, χάρη στη θυσία σας, χρόνο για να αμυνθούμε. Σας ευγνωμονούμε».

ΟΥΙΝΣΤΩΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ (1874-1965) Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, «Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον του κοινού εχθρού θα μοιραστούν μαζί μας τα αγαθά της ειρήνης». 
(Από λόγο που εκφώνησε την 28ην Οκτωβρίου 1940 μόλις εξεδηλώθη η Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος). Επίσης θα πει: «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». (Από λόγο που εκφώνησε στο BBC τις πρώτες ημέρες του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου). 

Σχετική εικόνα

ΓΚΙΟΡΚΙ ΖΟΥΚΟΦ (1869-1974) Στρατάρχης του Σοβιετικού Στρατού. 
«Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πύλες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο το οφείλει στον Ελληνικό λαό που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της».

ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΕ ΓΚΩΛ (1890-1970) Πρόεδρος της Γαλλίας 1958-1969, Αρχηγός της Γαλλικής αντίστασης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι δια την ηρωική αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδος» (Από ομιλία του στο Κοινοβούλιο μετά τη λήξη του πολέμου).

ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ: Όταν οι πλέον ατρόμητοι άνδρες έχουν χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός ετόλμησε με υπερηφάνεια ν’ αμφισβητήσει το αήττητο του Μηχανοκίνητου Θηρίου του Γερμανικού Στρατού.

XAΛNTER (Γερμανός στρατηγός, αρχηγός του Γερμανικού Επιτελείου μέχρι τον Σεπτ. 1942), όταν συνάντησε το Στρατάρχη ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΓΟ στο Νταχάου τον Μάιο του 1944, όπου ο ΠΑΠΑΓΟΣ εκρατείτο ως όμηρος, ομολόγησε εις αυτόν: 
«…Η Ελληνική αντίσταση, παραταθείσα επί εξ ολόκληρους μήνες, ανάγκασε το Γερμανικό Στρατηγείο να μεταβάλλει επανειλημμένως τα σχέδιά του, τελικώς δε να αναβάλλει την έναρξη της εκστρατείας εναντίον της Ρωσίας, παρά την σαφή επίγνωση ότι η αναβολή αυτή θα ηδύνατο να αποβεί εν τέλει καταστρεπτική δια τον Γερμανικό Στρατό και τις επιχειρήσεις του…».

- Παρόμοια εγκώμια διατυπώθηκαν για την προσφορά της Ελλάδος, στην Ήττα του τότε πανίσχυρου Γερμανικού Στρατού και από πληθώρα άλλων διακεκριμένων και πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης.

Συμπερασματικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:

- Η αντίσταση της Ελλάδος κατά του Άξονος άλλαξε την έκβαση του Β΄Π. Πολέμου. Υπήρξαν αρνητικές πολιτικοστρατιωτικές συνέπειες δια τον Άξονα, από την απόφαση της Ελλάδος ν’ αμυνθεί.
- Εδώ! αξίζει τον κόπο να μνημονεύσουμε ότι, η μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Στρατού, οφείλετο:

Στο υπάρχον τέλειο Σχέδιο Επιστρατεύσεως. 
Στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους. 
Στο φλογερό πατριωτισμό των Ελλήνων, και 
Στη μεγάλη προθυμία του αμάχου πληθυσμού

Τ’ ανωτέρω ελάχιστα αναφερθέντα, από τα πάμπολλα ειπωθέντα από τους πρωτεργάτες των πολεμικών επιχειρήσεων 1940-1941, Πολιτικούς και Στρατιωτικούς, τεκμηριώνουν ότι, η αντίσταση της Ελλάδος εναντίον του Άξονος, ήταν η κυριωτέρα αιτία που επιβράδυνε την Έναρξη της Επιθέσεως εναντίον της Σοβ. Ενώσεως. 

Σχετική εικόνα

Σήμερα, δυστυχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ιστορικά κείμενα για την εποχή εκείνη, μετά από μισό αιώνα και παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα της εποχής εκείνης, με τα οποία να προσπαθούν κάποιοι όψιμοι ιστορικοί και με αστήρικτες δικαιολογητικές σκέψεις, του τύπου: «ο Μάιος του 1941 ήταν εξόχως υγρός κ.λπ.» να μειώσουν την προσφορά της Ελλάδος κατά τον Β΄ Π.Π.. 

Φαίνεται κάποιοι ιστορικοί καλυπτόμενοι, πίσω από την επιστημονική ασπίδα του Ιστορικού σκόπιμα αγνοούν τα γεγονότα και επιχειρούν να γράψουν μία νέα Ιστορία, διαστρεβλωμένη και μη αντικειμενική κατά την οποία προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα όπως εξυπηρετεί τους κάποιους σκοπούς των. 
Υπ’όψιν των ταγών της πατρίδος μας για ανάλογο εγρήγορση και όπου απαιτείται εκδήλωση ενεργειών.

- Το Δίδαγμα που μας στέλνει και σήμερα η γενιά του 40 είναι, η ενότης ενός λαού, όταν αυτός σύσσωμος γιγαντώνεται και ανθίσταται απέναντι αδικίας είναι κάτι το ακαταμάχητο και ακατάβλητο.

Σχετική εικόνα

- Εορτάζοντας σήμερα την 78η επέτειο της εποποιίας του ’40, ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς ήρωες. Η θυσία τους ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Βαρύτατες οι υποχρεώσεις μας έναντι αυτής της ανεκτίμητης Εθνικής κληρονομιάς. 
Ιδιαίτερα η νέα γενιά, η ελπίδα του ΑΥΡΙΟ, πρέπει να ενστερνισθεί τα διδάγματα της εποποιίας του ’40 και να αντιληφθεί ότι μόνο με την Εθνική ενότητα, την Ιστορική μνήμη του λαού μας και το δημοκρατικό πολίτευμα θα διαφυλάξουμε αυτήν την ιερή πατρίδα.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

4 σχόλια:

  1. Πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος.

    Ομιλία: “ο π. Στέφανος, απαντά στα ερωτήματα των ακροατών".

    http://in-ad.gr/index.php/protoselida-arthra/8149-dimitria-2019-enoriako-arxontariki-me-ton-aidesimologiotato-protopresvytero-p-stefano-anagnostopoulo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αυτή η γυναίκα (η Παναγία) σας έσωσε. Να την τιμάτε και να την δοξάζετε».

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/orthodoxes-provoles/aytoi-i-gynaika-sas-esose-na-tin-timatai-kai-na-tin-doksazetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ``ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ`` ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΥΡΗΧΘΗ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕΣΙΣΤΙΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙ`ΑΥΤΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΟΥΚΙΑ ΜΕΤΑΞΑ (Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ) ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. Η ΑΠΟΨΙΣ ΑΥΤΗ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ DAVID IRVING Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΠΙΝΓΚΕΡ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ (ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ) ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΒΟΡΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΕΙΔΕ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΥΡΙΣΕΙ –ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ- ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΞΙΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΓΓΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ``ΣΟΚ`` ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ``ΤΥΧΑΙΑ`` ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χ Α Ι Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε ι δ ι α ι τ έ ρ ω ς που έχουμε στό διαδικτυακό μετερίζι μας, καλοδιαβασμένους αναγνώστες.
    Ο διακεκριμένος Γερμανός καθηγητής Έππιγκερ δεν πρόλαβε να αφιχθεί ΠΡΙΝ πεθάνει ο Εθνικός Κυβερνήτης, ευρισκόμενος καθ΄οδόν στο Βελιγράδι.
    Όντως οι Γερμανοί είχαν τήν ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πώς ΚΑΙ γιά τον Βούλγαρο Βασιλέα Βόρι και γιά τον πρωθυπουργό μας Ιωάννη Μεταξά πρέπει να χρησιμοποιήθηκε δηλητήριο απο "εξωτικό" φίδι!
    Λάβετε υπ΄όψιν σας αγαπητέ αναγνώστη ΚΑΙ το (ψευδέστατο) πιστοποιητικό θανάτου του Ιωάννου Μεταξά που υπέγραψε ο παππούς του υπουργού (του ΠΑΣΟΚ) Παύλου Γερουλάνου, ο καθηγητής Γερουλάνος...
    Όσο γιά τον ΤΡΑΓΙΚΟ ανώτατο Αξιωματικό της Αστυνομίας Παξινό, τράβηξε τα πάνδεινα επειδή μίλησε ανοιχτά ότι ετοίμαζε βιβλίο γιά την δολοφονία του Ιω.Μεταξά.
    ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους αναγνώστες να δούν πρωτίστως τήν 1η εκπομπή, τήν 29η και την 31η του 'mr.V' που καλύπτουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ τό μεγάλο αυτό γεγονός της 28ης Οκτωβρίου 1940.
    ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ & ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!