Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Μέ τό τέλος τοῦ Ἐρντογάν, τότε ἀρχίζουν ὅλα!


Μπορεί αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι να έχουν τα εκστρατευτικά τους στρατεύματα στη Β. Συρία, ωστόσο οι ίδιοι έχουν συνεχώς στραμμένο το νου τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Στην Κύπρο, λόγου χάρη, από τη μια πλευρά η Άγκυρα συνεχίζει να επιχειρεί να κάνει παράνομες γεωτρήσεις (πχ. τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ) και από την άλλη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου να κάνει λόγο για άνοιγμα της πόλης της Αμμοχώστου.
Σε αυτό το προσχεδιασμένο πλαίσιο, ο στενός συνεργάτης του κ. Ερντογάν, κ. Εμρουλά Ισλέρ, έστειλε προχθές ένα ιδιαίτερα προκλητικό μήνυμα στη Λευκωσία: «Προχωρούμε στην εισβολή στη Συρία παρά τις αντιρρήσεις των Αμερικανών και των Ρώσων, όπως κάναμε το 1974 στην Κύπρο».. Με άλλα λόγια, το μήνυμα από την Τουρκία προς την Κύπρο είναι: κάτσε στα αυγά σου.

Την ίδια στιγμή, και ενώ ο Ερντογάν ξιφουλκεί δημοσίως λέγοντας ότι «θα συντρίψουμε όσους Κούρδους παραμείνουν στη «ζώνη ασφαλείας» και ο ίδιος στέλνει ασταμάτητα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ελληνικά νησιά, η όρεξη της Άγκυρας άνοιξε έτι περεταίρω και ζητάει: «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει την “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη!». Επίσης, δε, σε πρόσφατο άρθρο στην Washington Examinerαναλυτής Tom Rogan, γράφει ευθέως και με ονόματα, ότι η κρίση που θα ακολουθήσει τον πόλεμο της Συρίας, αναμένεται να ξεσπάσει στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Πέραν αυτών, την ίδια ώρα και ένα περίπου μήνα μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, η κατάσταση στο Αιγαίο είναι δραματική. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε: Πάνω από 553 παραβιάσεις, 23 υπερπτήσεις και 21 εμπλοκές. Και όλα αυτά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα, όταν και κατά την ίδια ώρα όπου η Ελληνική πλευρά είδε δυνατότητες ..επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην εν λόγω συνάντηση των 2 ηγετών στην Αμερικανική πρωτεύουσα. Προσθέστε ακόμη εδώ και το επίσημο καμπανάκι της δημόσιας ομολογίας του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ, κ. Έσπερ, προς την Ελλάδα: «Δεν θα θυσίαζα στρατιώτες των ΗΠΑ..». Δήλωση που, για πολλοστή φορά, υπογραμμίζει την πάγια και ιστορική αλήθεια ή ότι: Οι Έλληνες ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε και πάλι ξανά μόνοι μας!
Προχωρώ. Θα αναφερθώ προσέτι και στο πληρωμένο φερέφωνο και πένα του Ερντογάν, τον κ. Ιμπραήμ Καραγκιούλ. Τον γνωστό σύμβουλο του Σουλτάνου και αρχισυντάκτη της ερντογανικής εφημερίδας «Yeni Safak». Σε πρόσφατο και «πανηγυρικό» άρθρο του, ο Καραγκιούλ προανήγγειλε ολοκάθαρα την τουρκική επίθεση σε Αιγαίο και Κύπρο. Έγραψε ο ίδιος, και μάλιστα ευθέως όσο δε και πολύ σοβαρά: «Τα σχέδια εκείνων που ήθελαν να μας πολιορκήσουν από τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον βορρά της Συρίας, το αμερικανικό σχέδιο “διάδρομος τρομοκρατίας”, το δεύτερο Ισραήλ σχέδιο, οι προσπάθειές τους να “πολιορκήσουν την Τουρκία από τον νότο” όλα κατέρρευσαν. Αυτή η κατάρρευση συνέβη σήμερα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. Αύριο θα επεκταθεί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο».
Ναι. Πράγματι. Έτσι έχουν τα πράγματα. Εκτός του κ. Καραγκιούλ, και ο περίφημος «Όρκος του Έθνους» έχει επιπροσθέτως ως επόμενο στόχο την Ελλάδα. Ναι, όντως. Μάλιστα δε, ο κ. Ερντογάν με συνέπεια και για πολλά χρόνια ομιλεί, διακηρύσσει και υλοποιεί τον «Όρκο του Έθνους». Ή, δηλαδή, τη διακήρυξη που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 1920, που έθετε τα ελάχιστα αποδεκτά σύνορα μιας μελλοντικής τουρκικής αυτοκρατορίας. Σύμφωνα με αυτόν, τουρκικά εδάφη πρέπει να είναι ολόκληρη η Θράκη, δηλαδή, εκτός από την ανατολική, η δυτική που σήμερα ανήκει στην Ελλάδα και η βόρεια που ανήκει στη Βουλγαρία, τα Δωδεκάνησα, η Κύπρος, κοκ. Και σας ξανα-ερωτώ: Τώρα, τον λαγό …ψάχνετε; Ελλάδα να ετοιμάζεσαι!
Προς την ίδια κατεύθυνση ή, δηλαδή, προς το «Ελλάδα να ετοιμάζεσαι!», σταχυολογώ και ορισμένους τίτλους των ΜΜΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες: 1. «Αιγαίο - Οι Τούρκοι προαναγγέλλουν πόλεμο με την Ελλάδα μέσα από την Hürriıyet». 2. «Ελλάδα - Τουρκία: Θέμα εβδομάδων το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία». 3. «Έφτασε η ώρα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο». 4. «Παραλήρημα Μπαχτσελί: “Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει». 5. «Που το πάει η Άγκυρα και γιατί όλοι φοβούνται θερμό επεισόδιο». 6. «Sabah: Ο Νοστράδαμος προέβλεψε ότι το 2019 ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στο Αιγαίο». 7. «Θερμό επεισόδιο ή ατύχημα στο Καστελόριζο» βλέπει το ΓΕΕΘΑ. 8. Κεμαλικοί: «Να καταλάβουμε τα... Αντικύθηρα». 9. Ερντογάν: «Μπορούμε να εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο» (με αφορμή την 45η επέτειο του «Αττίλα»). Κοκ.
Και ενώ όλα τρέχουν ιλιγγιωδώς γι’ αυτούς που καταλαβαίνουν, η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, που θα μείνει στην ιστορία με κεφαλαία και μελανά γράμματα, ανέφερε: «Ο ομφάλιος λώρος με τις μητέρες πατρίδες να αποκοπεί μια για πάντα». Αχ! κατά-καημένε.. Η τρισένδοξη και κοινή ιστορία των χιλιετηρίδων του ενιαίου, υπερήφανου και αδιαίρετου Ελληνισμού δεν διασπάτε με μεθυσμένες φράσεις και πολιτικές πομφόλυγες μιας άτυχης στιγμής. Όχι. Ο Ελληνισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα ενωμένος! Τέλος. Ανάστα πρόεδρε!..
Εισέτι δε, όπως ήδη έχω αναφέρει και παλαιότερα και πέραν όλων αυτών, την περιβόητη πια λέξη «ατύχημα» την έχουν γράψει ή αναφέρει: όλοι οι σημαντικοί ηγέτες της γης, ο πρώην πρωθυπουργός και όλοι οι προηγούμενοι βασικοί υπουργοί της χώρας, όλα τα ινστιτούτα μελέτης και ανάλυσης παγκοσμίως, όλες οι γνωστές δεξαμενές σκέψεις ανά την οικουμένη, όλα τα διεθνή και τα τοπικά ΜΜΕ, όλοι οι γνωστοί και διάσημοι αναλυτές-μελετητές ανά την υφήλιο, κλπ. Ωστόσο, ένα και μόνον ένα πράγμα ή γεγονός δεν έχει λάβει χώρα μέχρι και σήμερα: το ατύχημα! Το μέγα συμβάν. Καθεαυτό.
Πέραν αυτών, θα ήθελα στο σημείο αυτό εδώ να σας κάνω και εσάς κοινωνούς σε σχέση ή αναφορικά με κάποια άλλα διεθνικά θέματα, γραφές, αναλύσεις και εξελίξεις που σχετίζονται με την σημερινή παγκόσμια κατάσταση. Τι θέλω να πω; Εν ριπή, θέλω να καταγράψω για εσάς κάποια στοιχεία και αναφορές, τα οποία τρέχουν και κατακλύζουν κάποιες ιστοσελίδες του εξωτερικού και κυρίως της Αμερικής. Και αυτό το κάνω όχι γιατί έχουν κάποια ειδική σημασία ή βάρος όλα αυτά. Όχι ή και ίσως. Το γεγονός ότι αυτές οι σελίδες «ουρλιάζουν» και χτυπούν τις δικές τους «σάλπιγγες», με κάνει απλά να τις αναφέρω, ώστε να σας κάνω και εσάς κοινωνούς αυτών των σκέψεων, αναρτήσεων και δεδομένων. Και μόνον αυτό.
Τι γράφουν λοιπόν αυτές οι ξένες σελίδες; Λόγου χάρη, αναφέρουν τα ακόλουθα. Μας υπενθυμίζουν, πρώτον, ότι ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε και μάλιστα δημοσίως για «την ησυχία πριν την καταιγίδα!». Αναφέρουν, επίσης, ότι «έρχεται η παγκόσμια διεθνική έκσταση, σοκ και δέος». Εισέτι, οι εν λόγω σελίδες τονίζουν με κάθε τρόπο ότι: «Η Νέα Τάξη Πραγμάτων μετράει αντίστροφα τον χρόνο και ότι η 31η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα σταθμό, αναφορικά με το περιβόητο Brexit. Ή, άλλως πως, για το σατανικό σιωνιστικό σχέδιο που αφορά την επόμενη ημέρα (την 1η Νοεμβρίου) και την προγραμματισμένη παγκόσμια αναστάτωση-καταιγίδα στις παγκόσμιες αγορές». Ή, ακόμη, τα εν λόγω ιστολόγια κάνουν λόγο «και για ένα προσχεδιασμένο κτύπημα στην Μέκκα, που θα ανάψει παγκόσμιες φωτιές, κλπ». Κοκ.
Συνεχίζω. Πλέον, και τα τρία γεωστρατηγικά ρήγματα και βασικά θέρετρα του επερχόμενου πολέμου (Ευφράτης ποταμός, Ιερουσαλήμ, Κωνσταντινούπολη) έχουν ενεργοποιηθεί. Ήδη βρίσκονται στο ανοιχτό κόκκινο. Με μια φράση, οι επόμενοι μήνες φαίνεται ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι και άκρως θερμοί για την Ελλάδα. Και φυσικά όχι μόνον. Οι εωσφορο-σιωνιστές, οι απόγονοι του Ιούδα, τα έχουν ήδη όλα έτοιμα σε σχέση με την λεπτομερώς προσχεδιασμένη από τους ίδιους παγκόσμια ανάφλεξη. Για τον Γ’ ΠΠ. Είναι όλα έτοιμα για την επόμενη φάση του επίγειου Αρμαγεδδώνα. Όλα. Τα πάντα.
Θα κλείσω με τρεις ειδικές αναφορές από τον πνευματικό κόσμο. Πρώτον, ο Άγιος Παϊσιος παρουσιάσθηκε σε ασκητή και του είπε: «Ο Ερντογάν πολύ σύντομα φεύγει από τα πράγματα, να ετοιμαστείτε σε όλα». Επιπροσθέτως, δεύτερον, ο κ. Αν. Μαυροκέφαλος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου, όταν τον ερώτησα πριν λίγες μέρες γιατί νομίζει ότι κλαίνε οι εικόνες στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Αλεξανδρούπολη, μου απάντησε με νόημα: «Αφού δεν κλαίνε Ηλία οι άνθρωποι, κλαίνε οι Άγιοι διαμέσου των εικόνων.. Δεν υπάρχει μετάνοια».
Τέλος, τρίτον, χαρισματικός ασκητής μας είπε τα ακόλουθα πριν από 4 ημέρες: «Μη φοβάστε τον Ερντογάν. “Τρίζει τα δόντια” αλλά δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα. Έχει πολλά μέτωπα. Το πολύ-πολύ ένα στημένο επεισόδιο να γίνει τύπου Ίμια. Όταν μετά τον Ερντογάν αναλάβουν οι Κεμαλικοί, θα έχουμε τα σπουδαία. Με το που θα επιτεθούν όμως, θα έρθει και η καταστροφή τους. Το θέμα το Ουκρανικό θα λυθεί μέσα από τα γεωπολιτικά γεγονότα που ήδη κυοφορούνται και αλματωδώς θα έρθουν. Μια μικρή μερίδα των λαθρομεταναστών θα αποτελέσει την εσωτερική πέμπτη φάλαγγα και αυτή θα μας ταλαιπωρήσει για λίγο».
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ
Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

1 σχόλιο:

  1. Λίγο-πολύ τα περιμένουμε αυτά τα γεγονότα.Δυστυχώς όμως μέλλεται να συμβούν σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι απροετοίμαστη στρατιωτικά και αμετανόητη ηθικά.Ο ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!