Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών μπορεί να βλάψει ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ τον εγκεφαλικό φλοιό μας!


Σχετική εικόνα


Η έρευνα της Καναδής επιστήμονος, Ρέϊτσελ Αν Μπαρ, του Πανεπιστημίου Λαβάλ, ήρθε να… «ταράξει» τα νερά σχετικά με την παρακολούθηση ερωτικών ταινιών και… την καταστροφή (όχι μόνο) του οργασμού, αλλά και του εγκεφάλου!

Αποτέλεσμα εικόνας για laval university


Αποτέλεσμα εικόνας για theconversation.com

Το 'ποpνό' και δη μέσω διαδικτύου έχει μπει στη ζωή μας και η Καναδή επιστήμονας, Ρέιτσελ Αν Μπαρ, επισημαίνει ότι μπορεί να καταστρέψει τον οpγασμό στο σέξ με τον/τη σύντροφό μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για laval university logo

Ειδικότερα, η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Λαβάλ υποστηρίζει στη μελέτη της, που δημοσιοποιήθηκε στο «The Conversation», ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τακτικά ταινίες ενηλίκων συχνά πέφτουν θύματα εγκεφαλικών βλαβών, πιο συγκεκριμένα σε μια περιοχή γνωστή ως προφορικό φλοιό, η οποία δεν σχηματίζεται μέχρι την ενηλικίωση και είναι υπεύθυνη για τη θέληση, την ηθική και την παρόρμηση.

Ύστερα από χρόνια έρευνας, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ επισημαίνει ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε δυσκολίας διαχείρισης παρορμήσεων και συναισθημάτων, καθώς και σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.

Σχετική εικόνα

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει:

«Είναι κάπως παράδοξο το γεγονός ότι η ψυχαγωγία ενηλίκων μπορεί να επαναφέρει το σύστημα του εγκεφάλου μας σε μια πιο νεανική κατάσταση. 
Η πολύ μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι ενώ το ποpνό υπόσχεται να ικανοποιήσει και να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση, παράγει το αντίθετο».

Αποτέλεσμα εικόνας για laval university

Μάλιστα, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάθλιψης, στυτικής δυσλειτουργίας και τονίζει πως το διαταραγμένο νευρωνικό σύστημα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε «αδυναμία επίτευξης στύσης ή οpγασμού με έναν πραγματικό σύντροφο».

Τέλος, η επιστήμονας υποστηρίζει:

«Όταν ένας άνθρωπος κάνει χρήση κοκαΐνης, ο εγκέφαλος του εκπέμπει παράγει ντοπαμίνη, της ορμόνης που μας κάνει «να αισθανόμαστε καλά». 
Το ίδιο συμβαίνει και με το σέξ και την διέγερση».


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!