Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μας έσκαψαν τον ΛΑΚΚΟ οι ..."σύμμαχοί μας"! Κανονικότατα! ΚΑΙ τότε....

Οι διαπραγματεύσεις του Ιω.Μεταξά με το Βερολίνο...

Αποτέλεσμα εικόνας για von Kanaris
O ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟΣ
ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΙΛΕΛΜ ΦΟΝ ΚΑΝΑΡΙΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 'ΑΜΠΒΕΡ'!
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ, ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.(ΠΡΩΤΟΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙ....)

["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Στις 25 Νοεμβρίου 1940 ο Έλλην ναυτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο επισκέφτηκε τον αρχηγό της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ναύαρχο Βίλελμ φόν Κανάρη και «Έγένετο δεκτός μετά εξαιρετικής εγκαρδιότητος».

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταξάς ιωάννης
Ο Ναύαρχος «εξέφρασε καταφανή ικανοποίηση διά ελληνικάς νίκας».
Ο Ναύαρχος είπε ότι «δυσκόλως προβλέπεται στάσις Γερμανίας έναντι συρράξεως». 

Ο Έλλην ναυτικός ακόλουθος τον ερώτησε για την παρουσία των Άγγλων στην Κρήτη και την «έχαρακτήρισε ζήτημα ανωτέρας βίας διά τήν Ελλάδα».
Αποτέλεσμα εικόνας για von Kanaris
Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΑΛΕΨΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΤΑΛΙΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ(ΜΕΣΩ ΙΣΠΑΝΙΑΣ), ΑΛΛΑ Η ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 'ΙΝΤΕΛΛΙΤΖΕΝΣ ΣΕΡΒΙΣ', ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ....
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Ο Ναύαρχος ερωτήθηκε για την περίπτωση απόβασης αγγλικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη ή τη Λήμνο και απάντησε ότι «αν τούτο δεν αποδειχθεί αληθές η κατάσταση θα είναι πολύ πιο ήρεμη». 

Ο Ναύαρχος βεβαίωσε τον Έλληνα ναυτικό ακόλουθο, ότι η Ιταλία ουδόλως συνεβουλεύθη το Βερολίνο και ενήργησε αυτοβούλως. 

Σχετική εικόνα
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η 
ΕΛΛΑΣ
ΟΥΔΕΤΕΡH ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΑΞΗ, ΩΣΤΕ ΗΛΘΕ Ο ΙΔΙΟΣ "MYΣΤΙΚΑ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ (ΟΥΓΓΡΙΚΟ) ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΕΝΩ ΔΙΕΜΕΙΝΕ
ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΓΝΩΣΤΟΥ
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ....
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Ο Ναύαρχος τόνισε ότι δεν θεωρεί πιθανή μια γερμανική στρατιωτική έπέμβαση στην Ελλάδα, έκτος εάν η Αγγλία εγκατασταθεί εις Θεσσαλονίκην και ή Ελλάς παραχωρήσει βάσεις διά προσβολήν πηγών πετρελαίου. (Εννοούσε τις ρουμανικές, κυρίως στο Πλοέστι).

Σχετική εικόνα
Ο ΚΑΝΑΡΙΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ "ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ", ΕΙΔΙΚΩΣ ΔΕ, ΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ
ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Το τηλεγράφημα της Ελληνικής Πρεσβείας προς το Κέντρο, με εντολή Μεταξά κοινοποιήθηκε στην Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, ώστε να ενημερωθεί για αυτό η αγγλική πλευρά...

(ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ & ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι επαφές είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου με πρωτοβουλία των Γερμανών, οι οποίοι προσήγγισαν τον Μεταξά μέσω του Γερμανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα, ταγματάρχη Christian Clement von Hohenberg.
Ο Φον Κανάρης στο Βερολίνο είχε εμπλκεί σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Πρέσβη Ρίζο-Ραγκαβή.
Βασικός όρος των Γερμανών, να μην υποστεί η Ιταλία κάποιον καίριο εξευτελισμό.

Οι Εγγλέζοι ήταν σύμφωνοι και ο Γεώργιος και ο Μεταξάς το είχαν αποδεχθεί.
Στο βωμό μάλιστα της ικανοποίησης του γερμανικού αιτήματος, ματαιώνεται η σχεδιασμένη επίθεση για κατάληψη της Αυλώνας.

Οι Γερμανοί θα απέστελλαν άμεσα ένα μικρό εκστρατευτικό σώμα, που θα παρενεβάλλετο σαν σφήνα μεταξύ των εμπολέμων και η Ελλάδα θα έκανε κάποιες μικρές εδαφικές παραχωρήσεις επί των καταληφθέντων εδαφών.

Το σχέδιο δεν περπάτησε, γιατί οι Αμερικάνοι αφ' ενός ήθελαν οπωσδήποτε κατάληψη και κατοχή από τους Γερμανούς ολόκληρης της Ελλάδας πλην της Κρήτης.
Και αφ' ετέρου, προσπαθούσαν να εξωθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τον Χίτλερ, σε εκστρατεία στα Βαλκάνια.

Γι' αυτό και φρόντισαν να ενταφιάσουν κάθε προοπτική συμβιβαστικής διευθέτησης, στέλνοντας τον Μεταξά να συναντήσει πρόωρα Τον Δημιουργό του...


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!