Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Πρωϊνός Πολιτικός Ἀηδιάλογος...


«Ὅσον ἐν πολέμῳ σίδηρος δύναται, τοσοῦτον ἐν πολιτείᾳ λόγος εὖ ἔχων ἰσχύει.»
Ἀπόδοσις: Ὅση ἀξία ἔχει στὸν πόλεμο τὸ σίδερο, τόση ἀξία ἔχει στὴν πολιτικὴ ἡ καλὴ ὁμιλία.
Σόλων (630 π.Χ. - 560 π.Χ.),
Ἀρχαῖος Ἀθηναῖος νομοθέτης & φιλόσοφος

Στις άδειές μου προσπαθώ να σηκώνομαι αργά, αφ' ενός μεν γιατί θέλω να ξεκουράζομαι και αφ' ετέρου γιατί οι ορθρινές ώρες είναι βαρετές. Σήμερα άνοιξα τα μάτια μου κατά τις 08:15. Είναι πολύ νωρίς είπα στον εαυτό μου, αλλά όταν κατάλαβα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να με ξαναπάρει ο ύπνος, άνοιξα το πορτατίφ και έπιασα το βιβλίο με τίτλο «Το Βυζάντιο έχει ρεπό» (Σημ. Το πως γίνεται με την τσίμπλα στο μάτι να διαβάζω ιστορία, δεν μπορώ να σας το απαντήσω. Είναι κάτι που το διαπίστωσα χρόνια πριν και δεν έχει ακόμη λογική εξήγηση).

Αφού η ώρα πήγε 09:10, σηκώθηκα από το κρεβάτι και άνοιξα το χαζοκούτι. Μία από τις συνήθειές μου είναι να παρακολουθώ τηλεόραση με χαμηλή ένταση και ταυτόχρονα να διαβάζω άρθρα στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή, κατά τις 10:30, εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» ο βο(υ)λευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Α ωραία, σκέφτηκα, θα έχω λίγη διασκέδαση στο άτονο πρωινό μου και δυνάμωσα την ένταση.

Γίνεται λοιπόν λόγος για μία γραπτή δήλωση της Νίνας Κασιμάτη, η οποία λέει: Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι !!! Όταν το αντιλήφθηκα προσπάθησα να καταλάβω τι εννοούσε η εν λόγῳ κυρία με αυτό το σύνθημα. Αφού έβαλα το μυαλό μου στον λεμονοστύφτη αναρωτήθηκα: Άραγε η κ. Κασιμάτη να ήταν στα νιάτα της γνωστή-άγνωστη; Μήπως συμμετείχε σε επεισόδια στα Εξάρχεια και πετούσε μολότωφ στα ΜΑΤ λέγοντας αυτό το σύνθημα; Τι σχέση έχουν οι μπάτσοι με τη διεύρυνση; Τέλος, αυτό είναι επίπεδο πολιτικού διαλόγου; Σας πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να λέτε αρλουμπολογίες; Ήμαρτον... Δυστυχώς αυτό ήταν μόνο η εισαγωγή· το κυρίως μέρος θα ερχόταν σε λίγο!

Ξεκινάει ο Μπαλάφας (κύριος δεν είναι) με δήθεν ύφος σαράντα καρδιναλίων να μιλάει για τα συνθήματα που κυκλοφορούν στην «πιάτσα» (Λες και ξέρει από πιάτσες ο αείποτε στούρνος ) και ότι δεν τον εκφράζει. Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για την χρήση βίας σε ό,τι έγινε χθες στο Ζάππειο και αλλού, ξεχνώντας το ξύλο, που έπεφτε από τα ΜΑΤ τα 4 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία. Αυτά είναι περασμένα-ξεχασμένα!

Το καλύτερο το είπε αμέσως μετά: «- Κοιτάξτε υπάρχει ένα άλλο σύνθημα που λέει τα... τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη. Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι (!!!). Αμέσως ο ένας παρουσιαστής έβαλε τα γέλια λέγοντας: «Τι σύνθημα υπάρχει»; Ο Μπαλάφας συνέχισε: «Να μιλήσουμε λαϊκά, κ. Κούτρα μου. Δεν ξέρω αν είστε Κολωνακιώτης εσείς, εγώ μιλάω λαϊκά.»
Αναρωτήθηκα: Τι είπε ο βο(υ)λευτής; Από πότε οι ένοικοι της Εκάλης μιλούν λαϊκά και που τα έμαθαν; Κι αν το κάνουν, για ποιο λόγο να πουν ένα τέτοιο «χαριτωμένο» σύνθημα; Άλλωστε, έχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν, όπως να ποτίσουν το γκαζόν, να βγάλουν βόλτα το κόκερ - σπάνιελ για να αφοδεύσει και να πάνε βόλτα με το Cayenne.
Αφού όμως θέλουμε να μιλήσουμε λαϊκά, τότε θα πω το γνωστό «Ήταν στραβό το κλίμα, το δάγκωσε κι ο γάιδαρος», όπως αναφέρει η παροιμία. Αντί να σηκώσουμε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, το ρίξαμε τελείως!
Ρωτάω ευθέως εσάς, που ψηφίσατε αυτά τα σκύβαλα: Αισθάνεστε ικανοποίηση για τις δηλώσεις των «αντιπροσώπων του λαού»; Όταν πήγατε στην κάλπη τι κριτήρια είχατε, για να ψηφίσετε; Μόνο το ρουσφέτι σκεφθήκατε; Ντροπή σας!
Τέλος, θα υπενθυμίσω στον Μπαλάφα και στην Κασιμάτη ότι ο λαός δεν σας πληρώνει για να γράφετε και να λέτε τιποτολογίες, αλλά για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά του. Με λόγους αυτού του είδους, μόνο αίσχος και αποτροπιασμό προκαλείτε και τίποτε άλλο.

Υ/Γ: Ας ρίξω κι εγώ μια φορά το επίπεδο: Τι σημασία έχει ρε Μπαλάφα αν τα τέτοια της Πάολα είναι ή δεν είναι από σιλικόνη, όταν δεν μπορείς να τα πιάσεις;

Νικηφόρος Β΄ Φωκᾶς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!