Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης.


Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης.
Την 17η Ιανουαρίου 2020, παραμονή της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης πραγματοποιήθηκε αγρυπνία κατά την οποία ως είθισται τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου.
Αποτέλεσμα εικόνας για π αθανασιος μυτιληναιος

Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Βαϊόπουλος, πνευματικός απόγονος του Μακαριστού Γέροντος, σε εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες από τη συμβίωσή του με το Γέροντα Αθανάσιο.
Τα όσα είπε αποτελούν το πρώτο μέρος της διαλέξέως του που πραγματοποιήθηκε την 4η Δεκεμβρίου 2019 στη Σόφια Βουλγαρίας με την ευκαιρία της παρουσιάσεως της μεταφράσεως στη βουλγαρική γλώσσα του δευτέρου τόμου της ερμηνείας του Γέροντος Αθανασίου στο Ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως.
Ακολουθεί το video της ομιλίας του Γέροντος Ειρηναίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, καθώς και ολόκληρο το κείμενο της διαλέξεως που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!