Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Οι πιστοί «βουτηχτές»!



Εορτασμός των Θεοφανείων


Κάθε χρόνο, σε ολόκληρη την επικράτεια, η ρίψη του Σταυρού σε ύδατα τηρείται με ευλάβεια. Εκατοντάδες πιστοί σε πόλεις και χωριά, αψηφώντας το δριμύ ψύχος, πέφτουν στα παγωμένα νερά προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό.
Ένας από αυτούς, ο κ. Γιώργος Ζαμπέτογλου από την Καλαμαριά. Από το 2011, βουτά στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού και, μάλιστα, αρκετές φορές έχει πιάσει πρώτος τον Σταυρό.

«Από το 2011 βουτάω συνέχεια. Μόνο πέρσι δεν βούτηξα γιατί ήταν απαγορευτικό λόγω χιονιού. Δεν βουτήξαμε στη θάλασσα, όμως ο Μητροπολίτης (σ.σ. Καλαμαριάς) έριξε τον Σταυρό στην πισίνα», δήλωσε στο Sputnik ο κ. Ζαμπέτογλου.

Ο 55χρονος έμπορος είναι χειμερινός κολυμβητής, όμως, για τον ίδιο, η βουτιά για τον Σταυρό τα Θεοφάνεια είναι μια εμπειρία διαφορετική.

«Από τις επτά-οκτώ φορές που έχω βουτήξει τα Θεοφάνεια, νομίζω δύο φορές δεν τον έπιασα τον Σταυρό. 
Τις υπόλοιπες φορές τον έπιασα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος περιέγραψε, τέλος, τα συναισθήματα που τον πλημμυρίζουν όταν καταφέρει να κρατήσει στα χέρια του τον Τίμιο Σταυρό:
«Αισθάνθηκα σαν να ξαλάφρωσα. 

Σαν να έφυγε από πάνω μου ένα βάρος τεράστιο, ψυχολογικό και συναισθηματικό. 

Παρ΄όλο που, όλες τις φορές, έκανε φοβερό κρύο και φυσούσε παγωμένος αέρας, μόλις έπιανα τον Σταυρό δεν καταλάβαινα τίποτα. 

Είναι σαν να είσαι ντυμένος με τα πιο χοντρά ρούχα. 
Το συναίσθημα είναι τόσο ισχυρό, που δεν καταλαβαίνεις τίποτα», κατέληξε ο κ. Ζαμπέτογλου.

[Απόσπασμα μεγαλυτέρας αναρτήσεως από: https://sputniknews.gr/ellada/202001065796149-enas-voutihtis-mila-sto-Sputnik-gia-ton-timio-stauro-san-na-eisai-ntymenos-me-ta-pio-hontra-rouha/]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!