Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Εφαρμόζονται πρακτικές ψυχολογικής και φ υ σ ι κ ή ς ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ του Ρώσου κρατουμένου Βίνικ.....

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως Mr Bitcoin

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση 'Mr Bitcoin', εν όψει της εκδικάσεως του αιτήματος ακυρώσεως του Αλεξάντερ Βίνικ.
Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξάντερ Βίνικ

Σε καταγγελίες για την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού κι ως «Mr Bitcoin» προχώρησε η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σήμερα, Πέμπτη, μια ημέρα πριν την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοσή του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για «πρακτικές ψυχολογικής και φυσικής εξόντωσης» του Ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ ο οποίος έχει ξεκινήσει νέα απεργία πείνας, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος μετά από προφυλάκιση 30 μηνών και να εκδοθεί στην Ρωσία για να δικαστεί εκεί.

Η συνήγορος του Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλει «τηλεφωνήματα μεταξύ δικαστικών και υπουργικών γραφείων» και σειρά παρατυπιών, όπως την άρνηση να της δώσουν αντίγραφα του φακέλου για την υπόθεση και την άρνηση των αρμόδιων Αρχών να ενημερώσουν για τη σύνθεση του δικαστηρίου. 

Η αίτηση ακύρωσης του Αλεξάντερ Βίνικ για την απόφαση έκδοσής του στη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, διαδοχικά, αναμένεται να εκδικαστεί την Παρασκευή, στις 9:30, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ωστόσο, όπως τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, «η αρχική δικάσιμος ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε ορισθεί στις 24/3/2020 και η επίσπευση, αφαίρεση από το αρμόδιο τμήμα, διαγραφή από το πινάκιο και αντικατάσταση του ορισθέντος Εισηγητή έγινε από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, άρον-άρον την Παραμονή Χριστουγέννων»!

Καταγγέλλοντας «πρακτικές ψυχολογικής και φυσικής εξόντωσης» του Αλεξάντερ Βίνικ, η δικηγόρος αναφέρει ότι «από 01/01/2020 απαγορεύθηκε κάθε προαυλισμός του (παρά τις αντίθετες οδηγίες των ιατρών) και σήμερα για αρκετή ώρα παρεμποδίσθηκε ακόμη και η εξέτασή του από τους αρμόδιους ιατρούς».

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει ότι μέχρι σήμερα «δεν έχει λάβει αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης που έστειλε η Διοίκηση πριν λίγες μόλις μέρες».

«Μετά από 3 έγγραφες αιτήσεις μου και 2 διαδοχικές αρνήσεις της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, έλαβα χθες αργά το μεσημέρι, μέρος μόνο του φακέλλου, ενώ η 4η αίτησή μου για τα υπόλοιπα έγγραφα απαντήθηκε προφορικά από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Σακελλαροπούλου, η οποία μου δήλωσε ότι “Δεν θα μου τα χορηγήσει, διότι κρίνει ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση και δεν θα μου δώσει έγγραφη απάντηση”»!

«Δηλαδή, εν έτει 2020, ένας άνθρωπος που κινδυνεύει να πεθάνει ή να εξοντωθεί, για να παραδοθεί παράνομα σε χώρες με τις οποίες δεν τον συνδέει απολύτως τίποτε και δεν έχει πατήσει το πόδι του στο έδαφός τους, αντιμετωπίζει την άρνηση να έχει γνώση και πρόσβαση στα έγγραφα που η Διοίκηση απέστειλε στο Δικαστήριο ως στοιχεία του φακέλου του. 
Κάτι αντίστοιχο προέβλεπε το διαβόητο 'PATRIOT ACT' του Bush και η νομοθεσία για το Γκουαντανάμο. 

Εκεί, βέβαια, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε το σθένος και την ανεξαρτησία να ακυρώσει τις σχετικές προβλέψεις, παρότι ο Μπους εξακολουθούσε να είναι Πρόεδρος της χώρας...», προσθέτει.
Παράλληλα, όπως καταγγέλλει, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές δεν είχαν ενημερώσει ποια σύνθεση δικαστών θα κρίνει την υπόθεση του Mr Bitcoin, την Παρασκευή.
Αναλυτικά υπογραμμίζει:

«Η αίτηση παρέμεινε αναπάντητη μέχρι το πέρας του ωραρίου σήμερα. 
Η Γραμματεία της Ολομέλειας με ενημέρωσε ότι την χειρίζεται προσωπικά η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, η οποία δεν έχει απαντήσει. 

Στις 3 μ.μ. πια ζήτησα να δω την Πρόεδρο του Δικαστηρίου για να ενημερωθώ ποια θα είναι η αυριανή σύνθεση του Δικαστηρίου. 
Που κάθε άνθρωπος που δικάζεται δικαιούται να γνωρίζει και που αποτελεί στοιχείο της δίκαιης δίκης και του δικαιώματος στο φυσικό δικαστή, αλλά και δημόσια πληροφορία και όχι εμπιστευτική ενημέρωση.

Η απάντηση της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν: “Οι πίνακες των συνθέσεων είναι εσωτερικά έγγραφα του Δικαστηρίου. 
Δεν θα σας τους δώσω και δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η σύνθεση αύριο, θα την δείτε εκ των υστέρων”. 

Μπροστά μου, η Γραμματέας της Ολομέλειας απάντησε σε άγνωστη δικαστή, που τηλεφώνησε, ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να απουσιάσει αύριο» και ότι “έχουν κληθεί 5 αναπληρωματικοί”, άγνωστο ποιοι και πώς επελέγησαν, χωρίς καμμία από τις διαδικασίες αυτές να είναι καταγεγραμμένη και δημόσια και χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει πώς τελικά, πότε και από ποιον έχει ορισθεί η αυριανή σύνθεση της λεγόμενης “Μείζονος Ολομέλειας”».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για διαδικασία που θυμίζει «Έκτακτη Στρατιωτική Επιτροπή».

«Το να παραδοθεί ο Αλεξάντερ Βίννικ στις ΗΠΑ που πριν λίγες ημέρες διέπραξαν διεθνή εγκλήματα και ανακοίνωσαν την προμελέτη νέων, για να ικανοποιηθεί ο Πρωθυπουργός αποτελεί πράξη ντροπής για τη χώρα. Όσο για την έκδοσή του στην Γαλλία, δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που ήδη έχει προ πολλού λήξει η ισχύς του (εδώ και 16 μήνες), αποτελεί γεγονός εξευτελιστικό για το κράτος δικαίου», καταλήγει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin. 

Παραμένει φυλακισμένος επί 29 μήνες, χωρίς δίκη και καταδίκη, ενάντια στο Σύνταγμα, που αναφέρει ότι ο μέγιστος χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες. 

Ξεκίνησε απεργία πείνας τον Νοέμβριο του 2018, επί 88 ημέρες, επιβαρύνοντας σημαντικά την υγεία του. 

Μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης για έκδοσή του στην Γαλλία, ο Βίνικ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά απεργία πείνας.

https://sputniknews.gr/ellada/202001095865413-konstantopoulou-gia-Mr-Bitcoin-efarmozontai-praktikes-psyhologikis-kai-fysikis-exontosis-tou-vinik/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!