Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΝ θά ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ τελικώς Ρωσικός ΝΑΟΣ στήν Αλεξανδρούπολη; "Έβαλε το χεράκι του" κάποιος ; Ξέρετε ποιός......

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη που παραδοσιακά είχε και έχει ισχυρούς δεσμούς φιλίας, ιστορίας, πολιτισμού και οικονομίας με την Ρωσία. 
Χαρακτηριστικό αυτής της φιλίας είναι το άνοιγμα του πρώτου ρωσικού προξενείου στην πόλη, πριν από περίπου έναν αιώνα, ενώ Ρώσοι μηχανικοί σχεδίασαν το 1887 το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλεως.
Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρούπολη

Σήμερα, στην περιοχή διαβιούν χιλιάδες ομογενείς από την Ρωσία, που έφτασαν την περίοδο 1990 - 1993, ενώ ο δήμος Αλεξανδρουπόλεως είναι αδελφοποιημένος με την Αγία Πετρούπολη και το Σόσνοβυ Μπορ.

Η υπογραφή, το 2007, μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας για συνεργασία στην κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολεως», είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό, τόσο σε όλη την χώρα, όσο και στην ακριτική πόλη.

Οι επισκέψεις Ρώσων τουριστών στην περιοχή ήταν σε ανοδική τροχιά, ενώ υπήρξαν και απευθείας πτήσεις μεταξύ Αλεξανδρουπόλεως και Αγίας Πετρουπόλεως.

Παράλληλα, στην Αλεξανδρούπολη λειτουργούσε, υπό την αιγίδα του δήμου, γραφείο Ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων.

Στην Αλεξανδρούπολη επρόκειτο να ανεγερθεί ναός ρωσικής τεχνοτροπίας σε έκταση που είχε παραχωρήσει ο δήμος....
 
Η εκκλησία θα έφερε το όνομα του Αγίου Βλαδίμηρου, θα είχε 12 «χρυσούς» τρούλους και αναμφίβολα θα (...) αποτελούσε πόλο έλξεως τουριστών.

[Απόσπασμα αναρτήσεως απο μεγαλυτέρα ανάρτηση στο ιστολόγιο :https://sputniknews.gr/ellada/202001075841036-to-paradeigma-tis-alexandroupolis-oi-amerikanoi-pairnoun-horis-na-dinoun-tipota/]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!