Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Πώς κατασκευάζεται το «α υ θ ό ρ μ η τ ο» αντιρωσικό κλίμα με χρήματα του ....'Foreign Office'! (Έλα τώρα, τί μας λές; Απίστευτο....)Όπως αποκαλύπτουν οι ακτιβιστές-χάκερ 'Αnonymous' και τα έγγραφα, που δημοσιοποίησαν πρόσφατα, η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της αντιρωσικής ρητορικής τόσο στην ίδια την Βρετανία, όσο και εκτός αυτής!....
Σχετική εικόνα

Η επιχείρηση υλοποιείται μέσω της οργάνωσης “Integrity Initiative” (https://www.integrityinitiative.net) και παρά τη μικρή της σχέση με την εντιμότητα και διακηρυγμένους στόχους την «υπεράσπιση της δημοκρατίας κατά της παραπληροφόρησης», φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2015 και ουσιαστικά αποτελεί το επιτελείο ενός υβριδικού πολέμου, που διεξάγεται κατά της Ρωσίας με «στελέχη» σε όλους τους κρίσιμους κλάδους της πολιτικής, της επιστήμης, των υπηρεσιών ασφαλείας και άμυνας, δημοσιογράφους κλπ.

Η διεύθυνση αυτής της επιχείρησης γίνεται κατά το ρωσικό πρακτορείο 'Regnum' από το Λονδίνο 

Αποτέλεσμα εικόνας για Regnum agency
και δαπανώνται ως και 2 εκ. λίρες στερλίνες ετησίως (!!!) για την δημιουργία και υποστήριξη «διαμορφωτών γνώμης» με κεντρική αποστολή, την τροφοδότηση του δημόσιου διαλόγου και των ΜΜΕ με «αντιρωσικά επιχειρήματα» και τη σθεναρή αντιρωσική στάση σε όλα τα θέματα της διεθνούς πολιτικής.

Οι χάκερ διοχέτευσαν στο Διαδίκτυο έγγραφα και λίστες, που αποκαλύπτουν τον προϋπολογισμό, τις μεθόδους και οδηγίες δράσης, καθώς και τους πρωταγωνιστές της «βιομηχανίας τρολαρίσματος», οι οποίοι δικτυώνονται σε πολλές χώρες και δρουν συντονισμένα, χάρη στην καθοδήγηση του 'Institute of Statescraft', 

Αποτέλεσμα εικόνας για Institute of Statecraft
o επικεφαλής του οποίου Κρις Ντόνελι, πρώην σύμβουλος του γ.γ. του ΝΑΤΟ, φέρεται να αμείβεται πλουσιοπάροχα με 8.100 λίρες μηνιαίως.

Αποτέλεσμα εικόνας για chris donnelly

Στα έγγραφα των Anonymous που αναδημοσιεύουν πολλά ρωσικά

ΜΜΕ (https://russian.rt.com/world/article/576125-britaniya-trolli-rossiya-razvedka) αναφέρεται ότι δίκτυα της «πρωτοβουλίας» δρουν σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Σερβία και Μαυροβούνιο, ενώ από τις λίστες αποκαλύπτεται ότι στα σχέδια του Λονδίνου εντάσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα η Λεττονία, η Μολδαβία, η Τσεχία, η Ουκρανία και άλλες χώρες.


«Όλη η δουλειά γίνεται μέσω μυστικών επαφών στις πρεσβείες της Βρετανίας», εκτιμούν οι Anonymous, ένας εκ των οποίων, ο φέρων το ψευδώνυμο «338» στο ιστολόγιο ειδήσεων του 'Telegram', επιστρατεύθηκε από το 'Russia Today' για να σχολιάσει τα ευρήματα της ομάδας των ακτιβιστών-χάκερς.

Στη λίστα των «διαμορφωτών κοινής γνώμης», που δημοσιεύεται, πρωταγωνιστούν επιχειρηματίες όπως ο Ουΐλλιαμ Μπράουντερ, ιδρυτής του 'Heritage Capital Fund', 

Αποτέλεσμα εικόνας για william browder

που διαχειρίστηκε μεγάλο μέρος των ρωσικών ιδιωτικοποιήσεων κατά την περίοδο 1995 – 2007 και σήμερα καταζητούμενος από τις ρωσικές Αρχές για απάτες και φοροδιαφυγή. 

Αλλά και πολιτικοί, συνεργάτες του ηγέτη της φιλοδυτικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στην Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς και «έγκυροι» αναλυτές, οι οποίοι ενισχύουν με τακτικά επιδόματα της βρετανικής κυβέρνησης την «εγκυρότητά» τους.

Τις αποκαλύψεις σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο οποίος αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι εάν τα στοιχεία, που δημοσιεύονται, είναι αληθινά, τότε λόγος γίνεται για καμπάνια παραπληροφόρησης, η οποία εξαπλώνεται με βρετανικά χρήματα στο έδαφος κυρίαρχων κρατών. 

Κατά τον Σ.Λαβρόφ μοναδικός σκοπός της Integrity Initiative είναι η δυσφήμηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κοινή γνώμη σειράς ξένων κρατών και η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί εμφανέστατη επέμβαση στα εσωτερικά των χωρών αυτών.

Αποτέλεσμα εικόνας για foreign office

Με ειδική ανακοίνωσή της για τις διαρροές η «οργάνωση» / ίδρυμα / ΜΚΟhttps://www.integrityinitiative.net/articles/statement-russian-media-publication-hacked-ii-documents ομολογεί ότι τα έγγραφα, που κυκλοφόρησαν είναι αληθή, όπως και ότι τα έτη 2017 και 2018 χρηματοδοτείται από το βρετανικό 'Foreign Office'. 

Αποτέλεσμα εικόνας για foreign office logo

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα πρώτα δύο χρόνια της ύπαρξεώς της χρηματοδοτούσαν την οργάνωση «ιδιώτες», αν και δύσκολα θα μας λυθεί η απορία πώς «ιδιώτες» από διάφορες χώρες, που δεν συνδέονται εμφανώς μεταξύ τους με κάποια από τις ιδιότητές τους, αρχίζουν να επικοινωνούν, να ιδρύουν οργανώσεις και να βρίσκουν χρηματοδοτήσεις για το έργο τους, που, όπως ομολογείται στην ανακοίνωση, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση της προερχόμενης από την Ρωσία παραπληροφόρησης, λες και είναι η μόνη χώρα, που έχει και χρησιμοποιεί προπαγανδιστικούς μηχανισμούς προς όφελός της.

Τι κάνει 'νιάου-νιάου' στα κεραμίδια λοιπόν;

Αποτέλεσμα εικόνας για γατα cartoon

http://www.ellada-russia.gr/news/1-ΡΩΣΙΑ/article/7789-Πώς-κατασκευάζεται-το-«αυθόρμητο»-αντιρωσικό-κλίμα-με-χρήμα-του-Foreign-Office

http://greeknation.blogspot.com/2020/01/foreign-office.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!