Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! Εγκαίνια νέου Ι.Ν. του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ σε πυρηνικό σταθμό της Λευκορωσίας! [ΔΕΙΤΕ 24 Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ φωτογραφίες]




Λευκορωσία: Το περασμένο Σάββατο 25-07-20, στο Εξαρχάτο της Λευκορωσίας, εγκαινιάστηκε Ι.Ναός αφιερωμένος (και προς τιμήν) του Ρώσου Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Του Θωμά Αναστασιάδη


Η εκκλησία χτίστηκε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, δίπλα στο Γαλλικό εκπαιδευτικό κέντρο “Olymbic”, που βρίσκεται στην πόλη Ostrovets 11.000 κατοίκων, στα σύνορα με την Λιθουανία, 40 χλμ. από την πρωτεύουσα Βίλνιους.

BELARU | Christ Reformed Church of Alexandria



Country Profile: Belarus | Your Guide to Succeeding in Model ...

Την ημέρα αυτή, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθούν στην Λευκορωσία, είναι η εορτή της Παναγίας Τριχερούσης.

Έτσι το πρωΐ τελέστηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μινσκ και Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας κ.Παύλος. 

Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Βιτσέμπσκης & Όρσας κ.Δημήτριος και ο επιχώριος Επίσκοπος Λήδας & Σμάρχον κ.Πορφύριος, με πλειάδα ιερέων και διακόνων. Έψαλε χορωδία μοναζουσών, ενώ παρέστησαν πολιτικοί της Δημοκρατίας Λευκορωσίας, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας και λοιποί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας κ.Μιχαήλ Mikhadyuk, συνεχάρη τους οικοδόμους για την ανέγερση του ναού, και μεταξύ άλλων είπε: – Επειδή από Θεού άρξασθε, εγκαινιάσαμε σήμερα αυτό τον ναό, και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η λειτουργία της πρώτης μονάδας του Σταθμού. 

Αν και είναι μία μικρή αλλά πολύ όμορφη εκκλησία, η οποία με την χάρη του Θεού και τις προσευχές μας, θα χρησιμεύσει ως ένα είδος αλεξικέραυνου από όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αφού δυνητικά βρίσκεται σε επικίνδυνο αντικείμενο, όπως είναι αυτό πυρηνικό εργοστάσιο.

Στο τέλος ο Έξαρχος κ.Παύλος ευλόγησε και βράβευσε τους πρωτεργάτες, λαϊκούς και ρασοφόρους, για την επιτυχή αποπεράτωση του έργου.


                       


Σχόλιο συγγραφέα άρθρου :
Που είσαι Στάλιν να δεις τους απογόνους σου, της πρώην Σοβιετικής Ρωσίας.
                Πρώτα προσεύχονται στον Θεό και μετά ξεκινάνε τα έργα τους!...
              



"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!