Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Α Ν Α Ι Σ Θ Η Σ Ι Α; ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; Καί τά δύο μαζί; Ή μήπως κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ; ; ;

Α   Ι   Σ   Χ   Ο   Σ ! 


ΓΕΜΙΣΑΜΕ  Γ Ε Ν Ι Τ Σ Α Ρ Ο Υ Σ ! 


Άξιοι της μοίρας μας! 


Συναυλία ...οθωμανικής μουσικής "Χορτωδίας" (!!!) “υπό την αιγίδα” του υπουργείου Πολιτισμού στο θέατρο Χόρτου του Πηλίου!!!


..."ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ
ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" !!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΧΑ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;;;;
ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΤΑΧΑ ΤΗΝ κ.ΥΠΟΥΡΓΟ;;;;;;;


Την στιγμή που η εθνική μας Ἄμυνα βρίσκεται ἐπί ποδός και τα παλληκάρια μας θαλασσοδέρνονται στο Αιγαίο, κάποιοι στο χωριό Χόρτο Πηλίου με την "Χορτωδία" τους εκστασιάζονται με ...Οθωμανική μουσική!

ΕΞΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ;

ΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ;

ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Πανελλήνια Αγανάκτηση κατά της Οθωμανολαγνείας της "Χορτωδίας" και ιθυνόντων.

ΑΙΣΧΟΣ ! ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΐΖΟΥΝ ΧΟΡΤΟ.

Άξιοι της μοίρας μας! Συναυλία οθωμανικής μουσικής στο Πήλιο.

Δείτε την αφίσα τους.


Μας έστειλαν την αφίσα και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. 

Την ώρα, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr, που ο αιώνιος εχθρός μας, μας απειλεί, μας προσβάλλει, καταπατεί δικαιώματά μας, στέλνει λαθρομετανάστες και μετατρέπει σε τζαμί το αγλάϊσμα του βυζαντινού πολιτισμού, κάποιοι “υπό την αιγίδα” του υπουργείου Πολιτισμού, θα κάνουν συναυλία οθωμανικής μουσικής....




"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

4 σχόλια:

  1. Ο λαός τι κάνει; Αντιδρά; Μήπως έχει γίνει και αυτός γενίτσαρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά, συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τουρκική μουσική, καθώς αυτό λέμε οθωμανική μουσική, είναι στην πραγματικότητα βυζαντινές κ αραβικές κλίμακες. Επιπλέον στην Κωνσταντινούπολη έγινε μια ανα-συ θέση της μουσικής που υπήρχε στην βαλκανική χερσόνησο, τη Μικρά Ασία κ την Εγγύς Ανατολή. Πολλοί δε φημισμένοι συνθέτες, όπως και οργανοπαίχτεςκλασσικής οθωμανικής μουσικής ήταν Έλληνες ή χριστιανοί. Κακώς μεν προβάλλεται η οθωμανική μουσική, αλλά το καλύτερο θα ήταν να την ονομάζαμε ρωμαιίκη ή πολιτικη μουσική, να τονίζαμε την σχέση της με την βυζαντινή παράδοση κ να την λαμβάναμε ως παράδειγμα χρήσης των κλιμάκων τις οποίες έχουμε φθείρει κ κατακρεουργησει, ειδικά με τη λεγόμενη ελληνική λαϊκή μουσική, τύπου γυφτο- σκυλαδικα. Δικά μας πράγματα είναι που τα χάσαμε κ καλό είναι να τα ξαναβρούμε. Η αυθεντική ελληνική μουσική είναι πολυποίκιλη, περιλαμβάνει όλο τον ελλαδικό χώρο, τα Μικρασιατικά παράλια, κ άλλες περιοχές... Επιπλέον οι βυζαντινοί είχαν εκτός την εκκλησιαστική μουσική κ την κοσμικη, μια πολύ αξιόλογη μουσική που επιβίωσε ως οθωμανική κ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υπουργός των απολίτιστων ονομάζεται χανούμ μπουρέκ,και τα τσουτσέκια του Πηλίου,προετοιμάζονται για χανουμάκια!!Οι απολίτιστοι είναι όσοι μπούκαραν στην πατρίδα μας.Και η υπουργός των απολίτιστων είναι δική τους υπουργός.Όι πολιτισμένοι Έλληνες,εξαιρουμένων των νεογενίτσαρων που κατατάσσονται στην παραπάνω συνομοταξία,δεν έχουν καμία σχέση με την αραβόφωνη υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά κάνει το πολύ το χόρτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!