Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Μία σπάνια εικόνα: Η εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων»(με νομίσματα)


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων» (με νομίσματα) βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και εορτάζει στις 23 Ιουλίου. 
Έγινε γνωστή ως θαυματουργή το 1888 όταν, στην Αγία Πετρούπολη, ένας κεραυνός χτύπησε την εκκλησία όπου βρισκόνταν η εικόνα της Παναγίας. Ο ναός κάηκε ολοσχερώς. 

Η εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων» βρέθηκε άθικτη, κάτω στο πάτωμα και πάνω της είχαν κολλήσει 12 μικρά νομίσματα (μισό καπίκι)!

Πιστεύεται ότι τα χρήματα που κόλλησαν στην εικόνα, προέρχονταν από το κουτί στο οποίο μαζεύονταν χρήματα για τους φτωχούς που ερχόνταν την Κυριακή στην εκκλησία. 
Το 1898 ο ναός που κάηκε, ξανακτίστηκε.

Στην εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων», η Παναγία εμφανίζεται όρθια, ανάμεσα στα άνθη του παραδείσου, με τα χέρια ανοιχτά, το κεφάλι να κλίνει προς αριστερά και να ακούει τις προσευχές των χριστιανών. 

Ο Χριστός είναι αγιογραφημένος στέκοντας στα σύννεφα και να ευλογεί.

Αν και η Παναγία βρίσκεται στον παράδεισο, πάντα είναι μαζί μας.
Αυτό αποδίδεται στην εικόνα με το γεγονός, ότι η Παναγία περιβάλλεται από πιστούς που προσεύχονατι, αλλά και από αγίους αγγέλους που φέρνουν τις προσευχές και τις δεήσεις στην Παναγία.



"Παπαφλέσσας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!