Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Τόν ΝΟΥ μας! Οι (π α μ π ό ν η ρ ο ι !) Τούρκοι ετοιμάζουν 'σόου' και στην Παναγία Σουμελά στόν Πόντο!

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σόου και στην Παναγία Σουμελά στον ΠόντοΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!...

Γιά εντυπωσιακό 'σόου' ετοιμάζονται οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, η οποία ύστερα από πέντε χρόνια αναστηλωτικών εργασιών ανοίγει εξ ολοκλήρου για τους επισκέπτες.

Μάλιστα η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Νουρί Ερσόϊ. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το pontos-news.gr, μετά το κόψιμο της κορδέλας και την ανάκρουση του τουρκικού ύμνου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν στο μνημείο. 

Επίσης, ορειβάτες θα ανέβουν στους βράχους – που πλέον είναι ασφαλισμένοι με συρματόσχοινα – και θα απλώσουν μια τεράστια τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την ίδια ημέρα πρόκειται να ανοίξει και η Αγία Σοφία στην  Τ ρ α π ε ζ ο ύ ν τ α, η οποία παραμένει από τον Δεκέμβριο του 2018 κλειστή, ενώ θα διαβαστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και στίχοι από το κοράνι....

Σημειώνεται ότι η Αγία Σοφία Τραπεζούντας πλέον αναφέρεται ως «τζαμί της Αγίας Σοφίας», καθώς το 2013 έχασε την ιδιότητα του μουσείου και παρά τις συνεχείς προσφυγές στην τουρκική Δικαιοσύνη, παραμένει τζαμί.

orthodoxianewsagency, 23 Ιουλίου 2020


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!