Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Πέτσας: Η μάσκα ίσως (ΡΕ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ;) γίνει υποχρεωτική σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους! ( Β ί ν τ ε ο )

ekklisia-maska-arthro

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις θα ληφθούν και για τα πανηγύρια τον Αύγουστο

Το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως διευκρίνισε αυτό είναι κάτι που συζητείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά δεν είναι ακόμη αποφασισμένο πότε και αν θα ληφθεί απόφαση και ποιους χώρους θα αφορά. 

Παράλληλα, ο κ.Πέτσας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές και οι τελικές αποφάσεις για το αν θα επιτραπούν ή όχι τα πανηγύρια τον Αύγουστο.

protothema, 27/07/2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας εντός των ναών σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο


Προετοιμάζει το έδαφος για μια μίνι επανάληψη όσων βιώσαμε το Πάσχα με κλειστές Εκκλησίες για τους πιστούς η κυβέρνηση; 

Αυτό το ερώτημα γεννάται από το ανοιχτό ενδεχόμενο που άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους χώρους, ακόμη και σε ναούς.

«Μας ανησυχεί το φαινόμενο αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού. Εξετάζεται μετά από εισήγηση των ειδικών η περαιτέρω χρήση μάσκας σε διάφορους κλειστούς χώρους. Ακόμα και στις Εκκλησίες μας που βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός. 

Επομένως κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να στείλουμε το μήνυμα ότι εχθρός είναι εφησυχασμός και η χαράλωση, αυτό πρέπει να καταπολεμήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση πότε αυτό θα γίνει χρονικά, ο κ. Πέτσας απάντησε: 

«Είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε με τους αρμόδιους ειδικούς. 
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών. Είναι θέμα που συζητείται τις τελευταίες ημέρες υπό το πρίσμα των αυξημένων κρουσμάτων».


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!