Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΤΙ Δακρύζει ΕΙΚΟΝΑ της Αγίας Παρασκευής στήν ΡΟΔΟ ΜΑΣ!!!




Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής, που βρισκόταν στον κοιμητηριακό ναό των Απολλώνων Ρόδου, δάκρυσε για πρώτη φορά ανήμερα της εορτής της.
Μετά από το γεγονός αυτό, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Απολλώνων και η εκκλησία παρέμεινε ανοικτή ανοικτή όλο το βράδυ για τον κόσμο που συρρέει να προσκυνήσει.


Kατά τον Μητροπολίτη Ρόδου που την επισκέφθηκε χθες, «εμφανίζει ένα κολλώδες υγρό που μοιάζει με λάδι με ευχάριστη οσμή» και ο Μητροπολίτης Κύριλλος συστήνει για την περίπτωση «ταπεινότητα και σεμνότητα».

Αυτό είναι το "ψυχρό" κομμάτι της ειδησεογραφίας και του προβληματισμού. Κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο η είδηση. 
Εμείς στεκόμαστε στο θαύμα.



Με σύνεση και προσοχή, όπως θα σύστηναν οι...καλοπροαίρετοι σκεπτικιστές, μέχρι κάποιος να δώσει μία εξήγηση.. επιστημονικού πεδίου, εμείς θα μιλάμε για θαύμα και θα αναρωτιόμαστε γιατί δακρύζει η Αγία Παρασκευή στήν Ρόδο μας.


Βλέπει τους Αγαρηνούς στο Αιγαίο;

Βλέπει αντίκρυ την ΑγιαΣοφιά;

Βλέπει στην απ'εδώ πλευρά, τα χάλια μας;

Κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια. 

Μόνο να ευχηθούμε τα δάκρυα της Αγίας νάρθουν και σε μας με τις πρωινές αύρες του Αρχιπελάγους, να μας ανοίξουν τους οφθαλμούς της ψυχής και να θεραπεύσουν τα πάθη και τα πάθια μας.

(τις φωτογραφίες αντιγράψαμε από www.ekklisiaonline.gr και romfea.gr)


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

    Αγία Παρασκευή πρέσβευε τω ελεήμονι Θεώ ίνα πταισμάτων άφεσιν παράσχη ταις ψυχαίς ημών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ....
    Κακοκαιρία Γηρυόνης: Αφήνει πίσω της 4 νεκρούς -Σάρωσε Ρόδο-Λήμνο τη νύχτα
    26|11|2019
    Πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/kakokairia-giryonis-metroyn-pliges-oi-katoikoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!