Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Τό ΝΙΩΣΑΤΕ; ΟΛΟΙ ; Τζαμί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο. «Έξυπνος πατριωτισμός» λέει το Υπουργείο Παιδείας.....


Τζαμί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο – Αυτός θα είναι ο πρώτος Ιμάμης – «Έξυπνος πατριωτισμός» λέει το Υπουργείο Παιδείας
Τζαμί στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Όλες οι λεπτομέρειες. 

Τι δηλώνει ο ("ΑΙΩΝΙΟΣ";;;;) γ.γ του Υπουργείου κ. Καλαντζής

Τζαμί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο – Αυτός θα είναι ο πρώτος Ιμάμης – «Έξυπνος πατριωτισμός» λέει το Υπουργείο Παιδείας
Τζαμί στην Αθήνα έως τα μέσα Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία με τις προσφορές των σημαντικότερων διαγωνισμών να ανοίγουν από το Υπουργείο Παιδείας την εβδομάδα που έρχεται.

Οι διαγωνισμοί δημοσιεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου και προφανώς η επικείμενη λειτουργία του Τεμένους στην Αθήνα σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με την προκλητική απόφαση της Ερντογάν που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Θα πρόκειται για τον πρώτο λατρευτικό χώρο που θα λειτουργεί υπό την αποκλειστική αιγίδα του Κράτους.

Η διαγωνιστική διαδικασία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις προσλήψεις (5 ορισμένου χρόνου σε πρώτη φάση) και τις προμήθειες υλικών καθώς επίσης και για τη μίσθωση χώρου για τη στέγαση της διοικούσας επιτροπής του τζαμιού έχουν ξεκινήσει πολλές μέρες πριν τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Κύκλοι της Κυβέρνησης σημειώνουν ότι «αυτή είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα της Ευρώπης και στην οθωμανική Τουρκία που δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες αντίθετα με την Ελλάδα»

Αυτός θα είναι ο Ιμάμης στο τζαμί της Αθήνας


Ο Σίντι Μοχάμεντ Ζακί, Έλληνας πολίτης, 50 ετών με καταγωγή από το Μαρόκο πιθανότατα θα είναι ο πρώτος ιμάμης των Αθηνών. Μίλα άπταιστα ελληνικά γαλλικά και αραβικά και είναι πτυχιούχος φυσικομαθηματικών σπουδών.

Δραστήριο μέλος της μαροκινής κοινότητας στην Ελλάδα σήμερα εργάζεται ως διερμηνέας του Διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης, είναι πατέρας τριών παιδιών και επελέγη για αυτή τη θέση από το διοικητικό συμβούλιο του ισλαμικού Τεμένους σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 42. 

Ήδη προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα μπορούν να βοηθούν αμισθί έως 4 βοηθοί ιμάμηδες που θα προταθούν από τις μουσουλμανικές κοινότητες και θα επιλεγούν με ευθύνη του Δ.Σ.

Φωτογραφία από το εσωτερικό του Τεμένους στον Βοτανικό

Το κήρυγμα θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται και η αγγλική. Η προσευχή θα γίνεται, όπως συμβαίνει στα τζαμιά όλου του κόσμου, στην αραβική ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές.

Σχεδόν απέναντι από το τέμενος βρίσκεται η Εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου

Γιώργος Καλαντζής: «Έξυπνος πατριωτισμός το τέμενος»

Ο Γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής αρθρογραφώντας χθες στην εφημερίδα Τα Νέα (τίτλος άρθρου «Ο δίκαιος αγώνας μας» αναφερόμενος στην τουρκική απειλή) γράφει μεταξύ άλλων για το πολιτικό σκέλος της προώθησης της λειτουργίας του Τεμένους στην Αθήνα:

«Αν παρασυρμένοι από τον θυμό και τον πόνο αναγάγουμε σε πρότυπο τις σκέψεις και τις πράξεις μας τους Τούρκους τότε θα καταλήξουμε να τους μιμούμαστε και ως γνωστόν το πρωτότυπο είναι πάντα καλύτερο η απάντηση στη βαρβαρότητα στην επιθετικότητα και στον ρατσισμό των “λευκών Τούρκων” δεν είναι να γίνουμε πιο βάρβαροι πιο ρατσιστές, πιο τσαμπουκάδες.

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής με τον τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής το 2018

Η απάντηση είναι ο έξυπνος πατριωτισμός που εκκινεί από τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. 

Τη δημοκρατία, την συμμετοχή στην Ευρώπη, το ευρώ, τον πολιτισμό μας και το γενικό επίπεδο μόρφωσης του πληθυσμού μας.

Έξυπνος πατριωτισμός σημαίνει να μην κάνουμε το λάθος στο οποίο μας σπρώχνει η Τουρκία δηλαδή να μη στραφούμε κατά του Ισλάμ είτε με συμβολικές αλλά άχρηστες και αυτοκαταστροφικές κινήσεις όπως η κατάργηση του κρατικού ισλαμικού Τεμένους Αθηνών είτε δαιμονοποιώντας τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας»

Επιμέλεια ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ flash.gr 26.07.2020


2 σχόλια:

 1. Να μα τη Παναγία βρε αδέρφια...
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΟΣΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ;!;!
  Μέχρι σήμερα γνώριζα πως υπάρχει ο πατριωτισμός, είναι ένας και ενιαίος... ο μπετοναρμενόπουλος Καλατζής με προβλημάτισε στο κατά πόσο υπάρχει έξυπνος και βλαμμένος πατριωτισμός...
  Το δίποδο γράφει ιστορία προσπαθώντας να βαφτίσει το ψάρι κρέας και την Ορθοδοξία ισλάμ...
  Κρίμα να φέρει ο σατανιασμένος και το όνομα Γεώργιος...
  Αν μείνω ακόμη λίγο στην έκδοση αυτής της πατρίδας, θα ξεχάσουμε και πως μας βαφτίσανε στο τέλος...
  Θεέ μου, δώσε μου υπομονή και την πίστη των Αγίων...

  Γεώργιος ο Μακεδών

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!