Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ....Α π ο ρ ρ ί φ θ η κ ε γιά ...3η φορά (!!!!!!) το αίτημα του Ανακριτού για συμπληρωματικές διώξεις, γιά τήν ΤΡΑΓΩΔΙΑ στό Μάτι !!!! 3 η ΦΟΡΑ; Μπά;;;....


Γιά τρίτη φορά απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα

 το αίτημα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη για

την άσκηση συμπληρωματικής διώξεως σε βαθμό

 κακουργήματος, σε εμπλεκόμενους στην

 πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τήν ζωή σε 102

 ανθρώπους...


Ο αρμόδιος εισαγγελέας Γιώργος Νούλης έκρινε πως δεν τίθεται ζήτημα αναβάθμισης της κατηγορίας σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας από πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς δεν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία...

["ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ;"]

Θεωρεί πως τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που θα ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη του αιτήματος του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη από διαφορετικούς εισαγγελείς, για αναβάθμιση των κατηγοριών για τήν φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο ανακριτής Αθ. Μαρνέρης επικαλούνταν νεώτερα στοιχεία και ζητούσε να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος τουλάχιστον 10 στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν στους παθόντες βαριές σωματικές βλάβες.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έχει ασκήσει από το Μάρτιο του 2019 διώξεις σε βάρος 20 προσώπων για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ είχε απαλλάξει με διάταξη τέσσερα από τα πρόσωπα για τα οποία διενεργούνταν έρευνα μετά από μηνυτήριες αναφορές.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η πρώην

 περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, 

ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, 

ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, 

ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, 

στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, 

της ΕΛ.ΑΣ., 

της Πυροσβεστικής και 

ένας πολίτης που φέρεται να έχει την ευθύνη για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Τα αδικήματα για τα οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος είναι εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

https://www.olympia.gr/1431650/dikaiosyni/tragodia-sto-mati-aporrifthike-to-aitima-toy-anakriti-gia-sympliromatikes-dioxeis/


2 σχόλια:

  1. Η δικαιοσύνη είναι κουφή,γκαβή,τυφλή και κυρίως διαπλεκόμενη,οπότε ήταν αναμενόμενο να απορριφθούν τα αιτήματα του ανακριτή.Εδώ έβγαλαν παράνομη την δίκαιη διαμαρτυρία των πολιτών για το ξεπούλημα της Μακεδονίας κι ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν και τη μοιρασιά του Αιγαίου,τι συζητάμε τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε "μαύρο" δίκοιο, αλλά ΠΟΥ καί από ΠΟΙΟΝ νά τό βρούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!