Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Άγριο γλέντι Πανεπιστημίου Οξφόρδης στην κυβέρνηση: «Σ τ α μ α τ ή σ τ ε νά χρησιμοποιείτε το όνομά μας! – ΔΕΝ έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία»!...

720_117677_d5dc49051c-a25b4d153b03f142

Σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ελληνικής κυβερνήσεως προχώρησε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα από τα ιστορικότερα και καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και στελέχη της Ν.Δ. για να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το χρησιμοποιούν συνεχώς στα ΜΜΕ ως παράδειγμα χρήσεως πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ αυτό δεν ισχύει!


Συγκεκριμένα η ένωση διδασκόντων του πανεπιστημίου θεωρώντας πως η ελληνική κυβέρνηση το δυσφημεί διεθνώς με την επικοινωνιακή πολιτική της, ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει πανεπιστημιακή αστυνομία και στη συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Oxford UCU σημειώνει πως το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη και ότι η ασφάλεια στους χώρους του πανεπιστημίου παρέχεται από προσωπικό του ίδιου του πανεπιστημίου.

Η Oxford UCU θεωρεί πως η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να συσταθεί μια ειδική αστυνομική δύναμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια, προφανώς χωρίς ευρεία διαβούλευση ή επαρκή εξέταση εναλλακτικών, είναι ανησυχητική και δεν ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές.

Η Oxford UCU σημειώνει την αλληλεγγύη της στους Έλληνες συναδέλφους, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται σε μια τέτοια ειδική πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη, που είναι απίθανο πως θα ανταποκριθεί στα πιο άμεσα προβλήματα των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως είναι η χρόνια υποχρηματοδότηση (ανάμεσά τους και στην παροχή ασφάλειας) και οι περικοπές προσωπικού».

 

Η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση για το τέλος της ανομίας των ακροαριστερών στα πανεπιστήμια, αντί της διάλυσης των πυρήνων τους μέσω αξιοποίησης των άφθονων πληροφοριών που διαθέτουν ασφάλεια και αντιτρομοκρατική, επέλεξε την σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, για την οποία φυσικά θα γίνουν… 1.000 νέοι διορισμοί.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο θα κριθεί στην πράξη , αλλά αυτό που μπορεί να κριθεί από τώρα είναι η καταστροφική επικοινωνιακή της πολιτική, η οποία κάνει την Ελλάδα να φαίνεται σαν τριτοκοσμική μετααποικιακή αφρικανική χώρα, που προσπαθεί να αντιγράψει με ...κωμικό τρόπο θεσμούς της δύσεως.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%86%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%9f%ce%be%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!