Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Μας κοροϊδεύει ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ η κυβέρνηση; Οι Λαθρομετανάστες θα μπαινοβγαίνουν ...ε λ ε ύ θ ε ρ α (!!!!) στο ΚΥΤ στον Έβρο!....

Οι Λαθρομετανάστες θα μπαινοβγαίνουν ....ελεύθερα στο ΚΥΤ στον Έβρο!

Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Μ Ε ; 

Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α ;Κλειστή δομή όμως θα "σουλατσάρουν" ανενόχλητοι Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα τόσο την τοπική κοινωνία του Έβρου, όσο και για ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Η επέκταση της δομής στο Φυλάκιο του Έβρου, έχει όπως φαίνεται πολλά παρασκηνιακά θέματα, που μόνο καλό δε θα κάνουν στην ασφάλεια της εξαιρετικά ευαίσθητης περιοχής.


"Θησαυρός” αποδεικνύεται τελικά το βίντεο με όλη την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου και συγκάλεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με την συμμετοχή των βουλευτών, Περιφερειάρχη ΑΜΘ, δημάρχων και Μητροπολιτών.

Το έδωσε στη δημοσιότητα ο κ.Μαυρίδης, με καθυστέρηση 25 ημερών και αφού υπόσχονταν πολλές φορές έως τώρα ότι θα το κάνει, αναφέρει το evros-news.gr.

Σε αυτό μπορεί να δει κανείς όλες τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, όπως ακριβώς έγιναν.

Όχι… κομμένα μερικά δευτερόλεπτα, όπως αυτό που διέρρευσε… κουτοπόνηρα (ποιος άρα γε που είχε το ΒΙΝΤΕΟ όλης της τηλεδιάσκεψης, εκτός του δημάρχου Ορεστιάδας;) στον υπάλληλο του δήμου στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας Γιάννη Τομαδάκη, αλλά ολόκληρες τις τοποθετήσεις όλων όσων πήραν μέρος.

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν, ο Βασίλης Μαυρίδης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρεται στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη το Σάββατο 2 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης και αφού προηγήθηκε φυσικά η δημοσίευση της Πρόσκληση ενδιαφέροντος στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 29 Δεκεμβρίου.

Εκεί λοιπόν ο κ.Μηταράκης του ανέφερε κάτι σοκαριστικό: Ότι δηλαδή οι μετανάστες που θα φιλοξενούνται στο ΚΥΤ Φυλακίου θα έχουν ταυτότητα εισόδου-εξόδου, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή και θα μπαίνουν μέσα σε αυτή στις 8 το βράδυ.

Καμμιά σχέση δηλαδή με κλειστή δομή, που διακηρύσσει τόσο σε συνεντεύξεις του, όσο και στις τηλεδιασκέψεις που έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό τον καιρό.

Όμως, αυτόν τον ισχυρισμό του αρμόδιου υπουργού, που αποτελεί βασικό επιχείρημα για τους Εβρίτες που αντιδρούν έντονα στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή τη δημιουργία νέας δομής και τον γνώριζε από τις 2 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, δεν τον ήξερε άλλος κανείς.

Υποψίες προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι για 27 ημέρες τώρα, ο κ. Μαυρίδης δεν ανέφερε πουθενά για το περιστατικό αυτό.

Ούτε τον χρησιμοποίησε στις τηλεδιασκέψεις που ακολούθησαν για να τον… αποστομώσει.

Ούτε στις συνεντεύξεις που έδωσε ανέφερε ποτέ ότι στις 2 Ιανουαρίου ο κ.Μηταράκης του ανέφερε κάτι τέτοιο.

Απλά το ακούσαμε πρώτη φορά, παρακολουθώντας ολόκληρο το βίντεο της τηλεδιάσκεψης Μαυρίδη-θεσμικών οργάνων του νομού Έβρου.

Όπως λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας: “Του ανέφερα ότι γράφει η προκήρυξη κύριε υπουργέ: Διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών.

Μου ανέφερε και εδώ είναι πολύ σημαντικό, θα υπάρχει ένας έλεγχος αυτοί που δικαιούνται.

Στο ΠΡΟΚΕΚΑ δεν δικαιούται κανένας γιατί πρέπει μέχρι 30 ημέρες να είναι μέσα μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων, θα είναι με ταυτότητα εισόδου-εξόδου και θα επιστρέφουν 8 η ώρα το βράδυ.

Η έκπληξη μου ήταν τεράστια και του είπα: Εδώ κύριε υπουργέ εμείς δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί την επέκταση του Φυλακίου και σεις πέρα από την επέκταση μιλάτε και για ανοιχτή δομή”;

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Πολλά ερωτήματα γεννώνται σχετικά με το θέμα αυτό. Μήπως υπάρχει… κρυφή ατζέντα από τον δήμαρχο Ορεστιάδας;
Γιατί αποσιωπήθηκε επί 27 ημέρες ένα τόσο σοβαρό στοιχείο τεκμηρίωσης των αντιδράσεων του κόσμου;

Τι άλλο μπορεί να συζήτησε στις τηλεδιασκέψεις ή άλλες επικοινωνίες που λέει ότι είχε με το Νότη Μηταράκη, τον Γραμματέα του υπουργείου κ.Κωνσταντίνου ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη με τα οποία επίσης παραδέχεται στο βίντεο ότι μιλούσε συχνά από τον Σεπτέμβριο;

Στήν (ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ!) ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου λέει, πως οι μετανάστες θα μπορούν να κυκλοφορούν ...ελεύθερα ως τις 8 το βράδυ στο Φυλάκιο, το Σπήλαιο, την Ελιά και τα άλλα χωριά της περιοχής, αλλά και στην Ορεστιάδα, γιατί όχι και στο Διδυμότειχο και όπου αλλού θέλουν.

Πότε θα ακουστούν οι φωνές των Εβριτών, που γνωρίζουν την ευαισθησία της περιοχής καλύτερα από τον καθένα; 

Με την τουρκική απειλή να μας "χτυπάει την πόρτα" στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δεν είναι δυνατό να αφήσει κανείς έστω την πιθανότητα να δούμε εικόνες συνωστισμού χιλιάδων μεταναστών και μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση έχει αφήσει στην περιοχή.


https://www.epilekta.com/2021/01/blog-post_470.html

4 σχόλια:

 1. και μεις κλεισμένοι στην ιδια μας τη χωρα μαλλον ο υιος πηγαινει ανα κρατος dna ΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδω δεν απασφαλησαν μονον τα συνορα στον Εβρο,αλλα και ολοκληρη την Ελλαδα,
  για να μπαινει και να βγανει καθε σκυλος ελευθερα και να αλωνιζει οπως θελει
  μαζι με το καλης ρατσας σκυλολοι των πολιτικων .
  Εδω ισχυει η ομοιοπαθητικη ,ο ομοιος τω ομοιω,ο σκυλος με τον σκυλο
  και χωρια τα προβατα οι Ελληνες μαντρωμενα για σφαγη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!