Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

"ΦΟΒΕΡΟΝ τό ΕΜΠΕΣΕΙΝ εις χείρας ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ".......

 

Επαναλειτουργούν μέ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ από χθές 29η Ιανουαρίου 2021 για δημόσια λατρεία, οι Ιεροί Ναοί στό Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενημέρωση για τους περιορισμούς λόγω COVID19

Ευλαβεστάτους Ιερείς, Αξιοτίμους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αγαπητοί μας εν Κυρίω,

Παρακολουθώντας την πρόσφατη σημαντική μείωση των κρουσμάτων συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναλογιζόμενοι τις εκκλήσεις του ευσεβούς ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αποφασίζουμε την επαναλειτουργία των Ιερών Ναών για δημόσια λατρεία από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 και παρακαλούμε όπως τηρηθούν αυστηρώς τα ακόλουθα σε συνδυασμό με τις ισχύουσες κυβερνητικές οδηγίες:

1.Απαγορεύεται εις οιονδήποτε η είσοδος στους Ιερούς Ναούς, χωρίς την χρήση μάσκας.

2. Άπαντες οι πιστοί θα πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντιβακτηριδιακό διάλλειμα κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό, να τηρούν τις ενδεικνυόμενες οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να αποφεύγουν την επαφή με άλλους ενορίτες εντός του Ναού.

3. Οι αποστάσεις θα πρέπει αυστηρώς να τηρούνται στα αναλόγια των Ιερών Ναών καθώς και μεταξύ των ατόμων που διακονούν στο Ιερό Βήμα.

4. Βαπτίσεις, Γάμοι και Κηδείες μπορούν να τελούνται κανονικώς βάσει του επιτρεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων όπως ορίζουν οι κυβερνητικές οδηγίες.

5. Η εξομολόγηση και οποιαδήποτε άλλη εκ του πλησίον επαφή δεν επιτρέπονται προς το παρόν. 

Οι ιερείς δεν θα επιτρέπουν χειροφίλημα. 

Ο χαιρετισμός πρέπει να γίνεται με μία ...ελαφρά κλίση του κεφαλιού!


6. Οι Πρόεδροι και οι Επίτροποι θα πρέπει να καταγράφουν όλα τα ονόματα, τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα emails όλων όσοι εισέρχονται στον Ιερό Ναό, ακόμη και αυτούς οι οποίοι θέλουν να ανάψουν απλώς ένα κερί.

7. Το αντίδωρο θα πρέπει να είναι ...τυλιγμένο και να τοποθετείται στον Νάρθηκα και οι πιστοί θα πρέπει μόνοι τους να παίρνουν το δικό τους.

8. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών, σε κοινότητες όπου υπηρετούν πλείονες του ενός ιερέως μπορεί να τελείται τις Κυριακές και δεύτερη Θεία Λειτουργία όπως και κατά το παρελθόν.

Ευχόμενοι σε όλους υγεία και την επιστασία του Τριαδικού Θεού για τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, διατελούμε μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Λονδίνο, 28 Ιανουαρίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος

+ Ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας 

Ν Ι Κ Η Τ Α Σ

 Archdiocese of Thyateira & Great Britain


http://aktines.blogspot.com/2021/01/29-2021.html#more

2 σχόλια:

 1. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
  ΤΙ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Α Ν Ι Ε Ρ Ε Σ (καί) Σ Α Χ Λ Α Μ Α Ρ Ε Σ, είναι αυτές;
  Απαγορεύουν τήν ...Εξομολόγηση!
  Καί οι πιστοί ΠΟΥ θά απευθύνονται γιά τήν ψυχή τους; Μήπως στούς ....καθρέπτες τους;
  Απαγορεύουν τόν ασπασμό της χειρός των κληρικών!
  Τί ανοησίες είναι ΠΑΛΙ αυτές οι ...υποκλίσεις;
  Επιβάλλουν μέ τό Σ Τ Α Ν Ι Ο τά φίμωτρα ΕΝΤΟΣ των Ι.Ναών στήν ουσία ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΝΤΑΣ ΚΑΙ τήν Αγιότητα του χώρου καί Τόν Χριστό καί Τήν Παναγία....
  Σακουλάκι γιά αντίδωρα;
  Έ ρέ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ που σας χρειάζεται !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ κατάντησαν την ορθόδοξη Εκκλησία μας.....
  Γιατί δεν πάνε να τα εφαρμόσουν και στην ισλαμική θρησκεία αυτά;;;; Μήπως φοβουνται οι κοτούλες;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!